Ai totul, dar… nimic!

depresia

Ce faci când aparent ai totul? Ai ceva bani, să nu duci grija zilei de mâine, ai o soție faină, un copil senzațional, un job excelent și totuși…

Te trezești dimineața parcă mai obosit decât te-ai culcat, te târâi spre aparatul de făcut cafea. O sorbi apoi mecanic. Nu-i mai simți gustul.

Ai mulți oameni în jurul tău care-ți vor binele și care te iubesc dar tu nu reușești să găsești în mintea ta un motiv să zâmbești.

Ai totul, dar, în sufletul tău, ți se pare că nu mai ai nimic! Te simți singur, deși copilul vine și te ia în brațe și te pupă! Dar tu nu ești fericit!

Cine se uită la tine te invidiază. Ar face orice să fie măcar câteva zile în pielea ta, să guste din traiul tău îndestulător, să scape de grijile lui cu sănătatea, cu facturile, cu educația copiilor pentru care nu găsește bani nici măcar pentru manuale. Cei care nu te cunosc sunt siguri că tu ai totul! Că ești fericit, că nu-ți mai trebuie nimic, că trăiești un vis!

Dar tu? Tu nu găsești măcar un zâmbet în interiorul tău, de-a lungul unei zile întregi! Tu ești trist, deprimat. Nimic nu te mai face fericit!

Privești în urmă! În alte vremuri, zâmbeai din orice, deși aveai mult mai puține ca acum! Pe atunci, visai să ajungi ca azi! Pe atunci, îți doreai să ai de ce să te trezești dimineața, să ai bani, să devii cineva, să fii un șmecher!

Acum, îți dorești doar să dormi sau măcar să te prefaci că dormi. Să zaci în pat cu orele, să privești tavanul și să nu gândești nimic. Să fie liniște în creierul tău! Pustiu! Nu vrei nici măcar să-ți treacă această stare!  Ți-e bine cu ea!

Și, totuși, nu ești fericit! Nici înconjurat de cei dragi, nici singur! De fapt, nu-ți mai găsești locul în viața ta!

Ai vrea altceva. Nu știi ce! O schimbare! O escapadă, o aventură, o fugă! Dar nici măcar pentru așa ceva nu ai energie! Ești prea obosit!

Specialiștii ar spune că ești ușor bolnav! Astenie! Dar primăvara n-a venit încă, așa că poți să ai cel mult o astenie de… iarnă!

Ce faci în aceste condiții? Teoretic ai totul, dar sufletul tău spune că n-ai nimic!

Sfatul meu: ieși afară! Trage aer rece în piept să te usture nările! Privește cerul și înțelege că trebuie să termini cu prostiile astea! Ai totul, frate, trezește-te!

2 comentarii la „Ai totul, dar… nimic!

  1. Hai la noi,la polul frigului,este foarte frumos,e frig de crapa pietrele si n-ai timp de depresii…sau mergi la un psiholog…ai grija de familia ta si fii optimist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *