CE MĂ ENERVEAZĂ: CHELTUIELI FĂRĂ NUMĂR PENTRU MAŞINĂ!

Plecare din Bucureşti pentru week-end, trebuie pregătită  maşina  pentru drum.

Plin de motorină- 317 ron. Aoleu!

Rovigneta- 13 ron. Marfa, ieftin, un mizilic.

Lichid de parbriz- 20 ron. Hm, cam scump. La chioşc era mai ieftin!

Şi, de aici, încep adevăratele cheltuieli. Că doar a venit primăvara şi am scos maşina din parcare, după o iarnă întreagă în care a stat pe dreapta.

Baterie- 800 ron. Aoleuuuuuuuuuuuu! Trebuie luată că altfel nu porneşte maşina. Iarna a consumat ultimul strop de curent din ea.

Asigurare RCA obligatorie- 300 ron. Nici fără asta nu poţi să pleci din parcare. Nu de alta, dar încalci legea şi rămâi fără maşină.

TOTAL: 1450 ron!

Incredibil de mult. Aproape usturător. Şi mi-ar mai trebui şi nişte cauciucuri noi. Dar cu ele cumpărate, chiar aş da faliment.

Trăgând linie, există altă variantă decât să te enervezi? Nu cred. Aşa că, astăzi, sunt iritat la culme. So don’t mess with me!

PS: Nu există altă variantă de plecare decât cu maşina. Nu de alta, dar cu trenul mi-e teamă că ajung după trei zile! 🙁

10 comentarii la „CE MĂ ENERVEAZĂ: CHELTUIELI FĂRĂ NUMĂR PENTRU MAŞINĂ!

  1. Exact asta am facut si noi,in plus am dus-o la spalat,”machiat”,dar merita!Abia astept sa merg singura cu ea,sa ascult muzica in masina,ma relaxeaza…..Bravo pentru Radu si Adela,va iubesc pe toti la Acasa!Saptamina asta va pot urmari zilnic,lucrez inainte de masa!

  2. Sa privim si partea plina a paharului(pt ca erai asa de suparat): e o suma maricica, dar fara benzina(pe care oricum tb. sa o luam mereu) se ajunge pe la vreo 11 milioane, pe care i-ai dat o singura data pe an, pt ceva ce folosesti pe termen lung.
    10-11 milioane=3-4 vizite la hipermarket, unde se lasa o gramada de bani, iar peste o saptamina,maxim 10 zile, tb sa mergem din nou.

    • Si asta e adevarat. A fost, insa, un efort financiar pentru ca a trebuit sa dau toti banii astia o data. Daca i-as fi cheltuit cu taraita, probabil n-as fi comentat.

  3. Pe ce baterie ai dat tu 800 ron, ca doar n-oi avea masina electrica? Cea mai ”de fite” baterie pentru un autoturism normal (nu vorbim aici de Bentley) costa 400 ron… asa ca bateria trece-o la tepe, nu la cheltuieli.
    Celelalte sunt cheltuieli de exploatare: motorina, lichid de parbriz si taxa de drum… le platesti doar daca circuli… daca faci greva si lasi masina pe dreapta… nu te mai costa decat impozitul anual (pe care ai omis sa-l treci pe lista).

  4. „am scos maşina din parcare, după o iarnă întreagă în care a stat pe dreapta” – fara suparare, dar chiar ai masina ?! Nu am mai auzit pana acum despre chestia cu masina care sta in parcare toata iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *