CE MĂ ENERVEAZĂ: SĂ DAU BACŞIŞ!

Oriunde mă duc, trebuie să am rezerve de bănuţi pentru bacşiş! La restaurant, la taximetrişti, la parcangii, la magazin, peste tot.

Chiar mă enervează la culme chestia asta. De parcă eu aş fi plătit cu bacşişuri! Eu nu primesc niciodată aşa ceva. Şi nici nu sunt plătit cu „suplimente”!

Aşa că nu reuşesc să-i înţeleg pe ceilalţi de ce se aşteaptă la aşa ceva!

De ce, după ce opreşte aparatul de taxat, taximetristul se aşteaptă să-i las şi lui ceva, peste nota de plată? Banii pe care îi câştigă cu factură nu îi intră tot în buzunar? Aaaa, ba da, dar bacşişul nu e impozitat! Nu mai dă nimic din el statului şi totul îi intră în buzunar. Aşa că domnul taximetrist se aşteaptă să primească ceva în plus! Ba chiar speră la nişte „caşcaval” consistent. Mai ales dacă te ştie de la televizor. „Apari la tv, ai bani, dă şi tu aşa pe măsura imaginii!”. În plus, are grijă, în timpul cursei, să-ţi povestească de ce bacşiş gras a primit el, în urmă cu câteva zile. „Cursa a făcut 200 de mii, dar tipul mi-a lăsat 500! Mare om, mare caracter!”. Aşa că, taximetristul încearcă să-ţi strânească orgoliul, să-i câştigi respectul printr-un „supliment” baban. Asta, deşi, în timpul cursei, a uitat să dea drumul la aerul condiţionat. A deschis, în schimb geamurile larg, ca să fie curent. Nu mai contează că tu nu suporţi curentul şi că, pe maşina lui, scrie clar „AER CONDIŢIONAT”!. Nu mai contează nici că, în timpul cursei, nimereşte un post cu manele sau că fumează la intersecţii. Contează doar că, la sfârşitul cursei, întinde mâna, ca un cerşetor modern, să primească ceva în plus.

Nici cu chelnerii nu e o situaţie prea diferită. Pe aceştia parcă, totuşi, îi mai înţeleg. S-a împământenit ca ei să primească bacşiş, e o tradiţie. Şi lor le dau, nu de alta dar, dacă mai trec pe acolo, mă pot trezi la următoarea masă cu o muscă în farfurie. Aşa că le dau. 10- 15%, după tradiţie. Dar şi aici, dacă apari la tv, ar trebui să dai mai mult. Măcar un 25%.

Aşa că, dacă le-aş da tututor celor care-mi cer, la sfârşitul lunii, trăgând linie, aş putea constata că măcar 50% din salariu s-ar duce pe bacşişuri! Halal!

Voi cui şi cât daţi bacşiş? Păţiţi la fel?

65 de comentarii la „CE MĂ ENERVEAZĂ: SĂ DAU BACŞIŞ!

  1. Eu nu las nici un bacsis nicaieri, poate sa se uite si sa astepte cat vrea atat taximetristul, cat si ospatarul sau ala care face livrari de diferite obiecte sau mancare direct la usa. De ce sunt eu de vina ca ei au asa meserii, de ce sa ma simt obligata sa le las ceva? Cum bine ai spus si tu nici noi nu primim bacsisuri la locul de munca. Daca toata lumea ar gandi astfel si nu ar mai lasa nici un fel de bacsis poate s-ar schimba lucrurile, pana atunci eu insa raman asa……nu dau nimic indiferent de situatie.

    • Sunteti penibili. Zgarciti pana peste cap. Va respectati pe voi insiva. Ia ganditi`va. Megreti..beti un suc o bere …ceva la un restaurant. Nu muriti daca ii lasati si omului 2-3 lei si data viitoare cand veniti o sa va serveasca mult mai atent , frumos si rapid. Daca nu lasati , o sa fiti si voi lasati la urma.
      Alt exemplu: faci comanda de pizza, fast food ..etc Face comanda 70 de lei…La 70 de lei mori daca lasi 2-3 lei ? Si data viitoare garantat vei fi pus in fata altuia care nu lasa nimic si vei primi comanda mai repede decat in mod normal. Eu peste tot unde am treaba si am nevoie de un serviciu las cate ceva. Pana si la chiosc cand imi cumpar tigari las 80 de bani. Si bineinteles sunt servit exact asa cum imi doresc . Voi ceilalti nu reusiti decat sa va faceti de C***T si sa fiti serviti cu intarziere si cat mai prost. O zi buna si sa dea Dumnezeu sa faceti avere cu 1 leu pe care il asteptati sa primiti rest de la un taximetrist , un chelner , un pizzaboy , un frizer etc …

      • nu idiotule. isi merita destinul, pentru ca is prea prosti sa faca o scoala sa se angajazeze pe un post „fara bacsis”. Din partea mea de abia astept sa fie totul automatizat, sa nu mai vad manelisti si imbecili din clasa de jos. Aia nu sunt oameni, sunt animale si nu le-as da bacsis ca sa se duca in clubu de manele sa bea.

      • Man eu nu cred ca te tine minte cineva de la nush ce restaurant ca i-ai dat tu bacsis ultima oara si acuma ai venit tu iar si vezi Doamne sa te serveasca mai repede si chiar si asa fiind daca sunt 3 sau 4 persone care lasa bacsis pe cine sa serveasca mai repede? ca doar toti au dat.Oricum pana la urma toata lumea face ceea ce vrea doar ca nu-mi place ca cineva sa-ti spuna ca te faci de C***T pentru alegerile pe care le faci.

  2. Nici eu nu primesc bacsis,dar la coafor de obicei las…am o doamna ce ma tunde din clasa a VII a. Eu fiind educatoare ,primesc flori…din inima!Nu te ENERVA,zimbeste,e mai bine!

  3. Tati, se vede de la o posta ca ai crescut la coada vacii…tocmai din cauza unor oameni ca tine nu vom ajunge la nivelul occidentului. Ai o mentalitate cel putin comunista, ma dezgusta oamenii ca tine. Pun pariu ca ai mania generatiei Ceausescu: sa pui tot la saltea, sa umplii vitrina ct mai mult, sa-ti burdusesti camara. Documenteaza-te si tu un pic si afla cum se traieste in America, de exemplu unde tipsul de 10% este automat adaugat la nota de plata. Numai in acest fel te asiguri ca primesti servicii excelente, fara sa-ti fie teama pentru sanatatea sau siguranta ta sau a familiei tale….
    Esti un sarman bufon care apare din cand in cand la televizor si daca nu ai strange cureaua nu ai reusi sa treci strada….

    Iti doresc sa faci hepatita data viitoare cand iesi in oras si sa se deschida usa in mers in taxi, pe podul Basarab.
    Mi-e mila de tine.

    • Tocmai de aia suntem unde suntem adica pe nicaieri din cauza mentalitatii noastre paguboase. De ce sa las bacsis pentru a ma asigura ca serviciul este de calitate? Din pacate in Romania servciile oferite sunt foarte scumpe pentru calitatea lor, asa ca nu vad rostul bacsisului. Ce iti garanteaza tie ca nu faci hepatita chiar daca ai dat un bacsis consistent?

  4. Tati, se vede de la o posta ca ai crescut la coada vacii…tocmai din cauza unor oameni ca tine nu vom ajunge la nivelul occidentului. Ai o mentalitate cel putin comunista, ma dezgusta oamenii ca tine. Pun pariu ca ai mania generatiei Ceausescu: sa pui tot la saltea, sa umplii vitrina ct mai mult, sa-ti burdusesti camara. Documenteaza-te si tu un pic si afla cum se traieste in America, de exemplu unde tipsul de 10% este automat adaugat la nota de plata. Numai in acest fel te asiguri ca primesti servicii excelente, fara sa-ti fie teama pentru sanatatea sau siguranta ta sau a familiei tale….
    Esti un sarman bufon care apare din cand in cand la televizor si daca nu ai strange cureaua nu ai reusi sa treci strada….

    Iti doresc sa faci hepatita data viitoare cand iesi in oras si sa se deschida usa in mers in taxi, pe podul Basarab.
    Mi-e mila de tine.

    • Mai Victor. Nu stiu cum ai facut, fratioare, dar vad ca ai gandit „identic” si „la fel” cu fratiorul tau Andrei. Mai, cat de bine va intelegeti voi doi!!!! Parca ati fi siamezi! Sau sunteti postaci de profesie?! Dintr-aia platiti sa arunce cu dejectii in anumite persoane?! Oricum, va doresc tot binele din lume amandurora. Sau unuia singur, sau cati sunteti voi acolo! Asa cum imi doriti si voi mie!

  5. Codul bunelor maniere reglementeaza bacsisul, zi-i pourboire daca ti se pare mai putin balcanic. Conform aceluiasi cod el este obligatoriu la anumite servicii, iar in unele tari este chiar inclus in nota de plata printr-o conventie intre angajator si angajat. Oricum la negocierea salariului, de obicei, angajatorul tine cont de faptul ca slujba respectiva e generatoare de bacsis si-i da amaratului de angajat un salariu minim, de subzistenta.
    In functie de tara si de serviciu el se situeaza (prin cutuma) intre 10 si 20% din valoarea notei de plata si se adreseaza exclusiv angajatului prestator de servicii (niciodata patronului, directorului etc)

    Eu dau bacsis la taxi, restaurant, bar, coafor, etc. Dau un bacsis mai mare atunci cand sunt incantata de serviciu:
    – portiera deschisa/ muzica buna sau deloc/ masina spalata si confortabila la taxi
    – servire impecabila la restaurant
    si mai ales pentru
    – zambet – ca amaratul ala care sta-n picioare (in fund, in soare… in conditii pe care mie mi-ar fi greu sa le suport) de cu dimineata nu-i obligat prin fisa postului sa-mi zambeasca… si daca-mi face ziua mai luminoasa merita ceva in plus peste salariul pe care-l primeste.
    Dau mai putin atunci cand am o nemultumire dar numai dupa ce i-am comunicat respectivului ce anume nu mi-a placut ca sa fiu sigura ca data viitoare isi va merita banutul si-o sa fim amandoi mai putin frustrati.

    E o mare diferenta intre bacsis si mita… mita NU dau niciodata!

    • Este cam obligat sa zambeasca pentru ca prin calitatea serviciilor oferite atrage mai multi clienti. Nu ti se pare normal ca masina taximetristului sa fie curata si sa te transporte in conditii de minima siguranta? Pacat ca unii considera normalitatea anormalitate si se simt nevoiti sa-l recompenseze in plus pe cel care presteaza un serviciu de calitate pentru ca asa este normal. In Romania sunt asa de mari tarifele la orice incat includ si bacsisurile, fii tu sigura, asa ca nu le duce tu grija lor, ca nici nu ti-o duc pe a ta. Din contra, toti prestatorii de servicii sunt porniti pe excrocarea clientului.

    • De ce nu dam bacsis si cand mergem la un spital privat pentru tratarea diferitelor afectiuni? Pentru ca acolo angajatilor nu li se permite sa ia absolut nimic, contrar codului bunelor maniere….

      • E o diferenta de la cer la pamant intre privat si stat. Una peste alta, cred ca fiecare trebuie sa-si faca exemplar meseria fara a se gandi la prime, ci doar la faptul ca vrea sa evolueze, ca vrea sa performeze in cariera lui, indiferent de domeniu. Apoi, daca vin si suplimente pot fi un fel de „cireasa de pe tort”.

  6. am uitat ceva:
    daca mie mi-ar zice unu’: “Cursa a făcut 200 de mii, dar tipul mi-a lăsat 500! Mare om, mare caracter!” as replica: „opreste sa cobor si du-te si mai ia-l odata pe ala” dupa care i-as plati fix-fix-la-leutz cursa pana in locul in care m-am dat jos 🙂

    • Eu cred ca bacsis trebuie sa primeasca cel ce merita. Nu sa fie automat asteptat. Ma incanta un chelner profesionist, care face sugestii interesante, care stie sa vorbeasca, sa se faca placut. Lui ii dau cu placere chiar si peste 20% din nota. Totusi, nu mi se pare normal sa-i dau unui taximetrist nesimtit sau unui chelner nespalat!

  7. eu patesc asa la livrarea de pizza…
    cika:oo da sti nu am sa iti dau rest
    si eu ii zic..ok,bun..poftim pizza merci si pa!
    adica ce?
    ei trebe sa aiba rest

  8. raspunsul e cat se poate de simplu:TRAIM IN ROMANIA!eu sunt cam zgarcita cu banii si cred,adica sigur ma cam feresc de locurile in care trebuie sa dau bacsis(rad)!

  9. cred ca ar trebui sa mancati sandwichuri acasa si sa mergeti cu R.A.T.B.-ul…
    daca lasi bacsis 10% cum poti sa spui ca la sfarsit 50% din salariu s-ar duce pe bacşişuri???
    Cand esti multumit de serviciu prestat lasi cat iti doresti, nu esti obligat nicaieri. E o chestie de bun simt!

    • Exact asta spuneam si eu. Daca sunt multumit de serviciu, las bacsis cu placere. Problema este ca, la noi, toata lumea s-a invatat sa-ti ceara suplimente ca sa-ti asigure serviciile standard, nu bonusuri, nu serviciile premium. Aici e problema, dar se pare ca nu m-ai inteles.

  10. dak tot esti la capitolul „ce ma enerveaza……” ia sa vedem si care este parerea ta despre EXAMANE. k eu m-am saturat de dat , si de stres , si de emotii……

    • Slava Domnului, am scapat de ele. Dar am avut o gramada si nu am picat niciunul. Am terminat doua facultati si un Master si, chiar daca nu am fost mereu un invatacel eminent, ma mandresc cu faptul ca nu am picat niciun examen. Cum am facut eu? Burta pe carte, frate! La greu, sistematizat, program de invatat, reprize de cate 3 ore, cam 4 pe zi, cu pauze de o ora. Cam asa. Dar depinde de fiecare cum isi face programul.

  11. Ma mira excesiva ingaduinta de care da dovada Dan Cruceru atunci cind nu actioneaza, asa cum ar fi normal, un DELETE spre a elimina comentariile jignitoare ori nepoliticoase la adresa sa. Faptul ca e persoana publica nu inseamna nicidecum ca oricine, oricind are dreptul sa i se adreseze ireverentios. Blogul e, pina la urma, o alta casa a lui, asa ca mi se pare absolut firesc sa ii dea afara pe musafirii needucati.

  12. Informati-va mai mult si apoi comentati. Masina aia a taximetristului cu AC pe care dumneavoastra o solicitati este cumparata din bani personali,reparatiile ei se fac tot din bani personali,sa nu mai spun de toate darurile catre stat,impozite ,etc. Credeti ca toate astea se pot plati in conditiile in care kilometrul este cat pretul unui bilet de tramvai?Va inselati . Iar ceea ce spuneati de manelisti din pacate acestia exista peste tot,chiar si printre colegii dumneavoastra

    • Doamna Florina, vad ca dvs cunoasteti indeaproape problema taximetristilor si le plangeti de mila. Totusi, cunosc si eu vreo cativa si chiar nu se plang deloc. Ies cand vor in cursa, dau putin din coate si strang un milion. Se retrag apoi acasa, vad meciul, beau o bere si, daca mai au chef, mai ies iar in cursa. Daca nu, raman langa nevestica. Asta pe de o parte! Pe de alta parte, ce-mi spuneti dvs de toate reparatiile pe care trebuie sa le suporti din banii tai pentru masina, astea nu sunt problemele clientului. Situatia este relativ simpla: taximetria este o afacere ca oricare alta. Tu ca patron, taximetrist, consideri daca este o afacere buna sau proasta, este exclusiv decizia ta. Daca faci bani, ramai patron, daca nu, te apuci de altceva. Clientul, insa, n-are nicio vina ca tie nu-ti merge si nu trebuie sa se simta obligat sa-ti dea tie, taximetristul patron, bani negri, neimpozitabili, precum bacsis.

      • Se pare ca ii bagi pe toti in aceeasi oala.. Sunt cativa care rezista , se descurca, au clientii lor, poate nici nu mai ies pe traseu…doar stau acasa si cand are cineva nevoie ii suna.Dar sunt si taximetristi angajati sau care inchiriaza masina cu 50 de lei pe zi ….trebuie sa bage si benzina…si poate in ziua aia nici nu scot banii aia

        • Am intalnit zilele trecute un taximetrist foarte misto! RARA AVIS! M-am mirat si am intrat in vorba pe indelete cu el. De fapt, lucrase nu stiu ce intr-o firma si se facuse taximetrist doar de vreo trei luni, ca sa aiba un venit de undeva, totusi. In fata acestui om care a ales sa nu se planga, ci sa lupte, eu imi ridic palaria. Cam asa trebuie sa facem cu totii.

  13. Milionul acela de care spuneti este facut cu sau fara bacsis? Va spun eu ca este facut cu bacsis si nu dand din coate ci stand in trafic 12 ore.In fine n-are rost sa mai comentez ca n-am ajunge la un punct comun.Apropo de reprofilat daca aveti de bobinat sau de reparat motoare va pot ajuta,FARA bacsis si cu factura.

  14. Vezi tu Domnule Dan Cruceru si ceilalti care in aceasta discutie au judecat mult prea aspru aceste meserii,acesti oameni, cu toate ca nici unul dintre voi nu are nici cea mai mica idee despre cat de greu este si cat de dificile sunt conditiile de lucru.Voi sunteti acea patura de oameni din societatea nascuta dupa comunism care credeti ca vi se cuvine totul si ca oricine ar trebuii sa fie la picioarele voastre si daca s`ar putea sa fie gratis.
    Aveti voi idee un ospatar cat trebuie sa munceasca acuma ca la sfarsitul lunii cu tot cu bacsisul adunat suma sa fie de 1500 ron ?
    aveti idee cat trebuie sa stea in picioare si cate fite si fasoane trebuie sa suporte?
    Inca ceva….pentru ca cineva mai sus spunea ca nu e vina lui si ca „ce`i pasa lui” daca ne`am ales meseriile astea…..cel putin din ce stiu meseria de ospatar e veche de cand lumea si e inca predata in scoli,poate chiar copiii vostri o sa ajunga ospatari….cine stie?!
    Ca dovada asta ati invatat,sa stati in fata unui laptop si sa judecati niste oameni fara vina care muncesc din greu zi de zi pentru as`i intretine familile in timp ce voi primiti totul pe tava….dar voi judecati.

    • Vezi tu, domnule George, spre deosebire de dvs, eu macar am politetea de a nu jigni. Mesajul dvs a fost editat pentru a nu aparea pe acest blog anumite cuvinte cel putin… jenante. Cat despre parerea dvs, ce pot sa spun? Sunt nascut in timpul comunismului, dar incerc sa am o viziune actuala, moderna, sa nu raman ancorat in acea perioda. Nu acelasi lucru l-as putea spune, insa, despre dvs. Si, da, chiar cred ca fiecare are libertatea sa-si aleaga meseria si sa-si asume salariul potrivit acestei meserii. Nu sunt de acord sa-mi ceara mie din buzunar suplimente obligatorii. Sunt de acord sa-i dau, daca sunt multumit de serviciile respectivei persoane. NU sa-mi ceara. Asta nu intelegeti dvs.

    • 1500?:O
      te rog frumos
      in romania este o suma frumusica
      si nu te mai plange atat`
      sunt altii care mucesc pentru 500 de lei,si nuse plang asa de mult!

        • Nu te supara Tanti`’ adina… cat munceste un om pt 500 de lei ? Si cat munceste un ospatar ? ma refer asa la ore ..Ai macar habar? Iti zic eu..munceste aproape non stop, aproape fara liber

  15. Si cand vei da bani la bar si chelnerul nu iti mai aduce restul, atunci vei vedea rezultatul romanescului bacsis. Cand turistii vor vorbi ca romanii nu iti dau inapoi 1 leu rest, ca sunt asa milogi ospatarii ca iti fura 1 leu, o sa vezi un al doilea rezultat „pozitiv” al bacsisului.

    Bacsisul este un motiv suficient pentru patroni sa nu ofere mult angajatilor. Pe termen lung avem doar de pierdut. De ce crezi ca in Europa fie nu se da bacsis, fie e trecut pe nota de plata ?

    De ce ne plangem ca avem pe cartea de munca mai putin decat castigam in realitate ? Asta facem si noi, platim la negru pe cineva prin bacsis. Ce rationament de talibani prosti au romanii.

    • Cum spuneam: eu nu sunt impotriva bacsisului. Ci doar impotriva celui nemeritat. Cand imi face placere servirea, las. Dar la taximetristi, de ce sa le las? Pentru ca m-au dus cu toate geamurile deschise, desi scrie pe masina lor ca au aer conditionat in interior? Sau pentru ca imi pun manele? Sau pentru ca au masina murdara si nu pot purta nicio haina alba? De ce sa le dau acestor oameni?

      • Acum parca mai vii de acasa .. Mi se pare corect daca un ospatar iti aduce comanda dupa 1 ora, vine la tine scarpinandu`se nas sau in…alte parti, daca sunt tacamurile murdare sa nu lasi niciun leu. Totusi..eu daca mi se inatmpla prima data ii atrag atentia …si totusi tot ii las ca sa se simta prost(daca se simte) …data viitoare daca se intampla la fel deja fac circ si panarama

        • Ce prost se simte… il doare-n cot ca i-ai atras tu atentia! Daca i-ai mai lasat si bacsis, spune „Uite ca l-am facut si pe prostul asta!”

  16. Las rar bacșiș și doar atunci când primesc servicii mai bune decât mă așteptam sau servicii de care nu aș fi beneficiat în mod normal.
    În majoritatea locurilor notele de plată nu sunt însoțite de bonuri fiscale așa că încă câțiva alți bani neimpozitați sau nelegali nu își au rostul.

    • In primul rand, bine ai venit pe blog. Iti multumesc pentru timpul acordat! Si te felicit pentru mentalitate.

    • Nu te supara nu e vina angajatului…e vina patronului daca nu primesti bon…ca el este cel care spune sa nu se bata tot in casa

  17. In Statele Unite pare sa se fi lansat un Anti-Tipping Movement, care vine insa de la patronii de restaurante.
    Ma astept insa sa porneasca si ceva de la noi, clientii lor. Argumente impotriva bacsisului sunt nenumarate:
    – nefiscalizarea
    – nu mai reprezinta o recompensa a unui serviciu special, ci pur si simplu a serviciului
    – angoasa de dinainte (sa ai marunt la tine)
    – nelinistea de dupa (oi fi dat destul?)
    In concluzie, bacsisurile mele se diminueaza pe zi ce trece. Dar e greu de unul singur. Bine ar fi sa fim mai multi. Asa ca va astept.

    • Multumesc pt primul tau comentariu. Sunt perfect de acord cu tine. Dar, saptamana trecuta, am fost la mare. Am nimerit intr-un restaurant atat de fain, cu servicii si angajati atat de misto, incat am mancat acolo in fiecare seara. Pur si simplu nu mi-a mai trebuit alt restaurant. Si le-am dat bacsis 10% din nota in fiecare seara pentru ca mi-a placut acolo si pt ca m-au servit impecabil. Cu sugestii de mancaruri, cu sugestii de vinuri, cu chef de viata, foarte foarte fain. Oamenii aia chiar au meritat si le-am dat din tot sufletul. Iar ei nu s-au uitat nicioadata urat ca le-as fi dat prea putin.

      • Perfect de acord. Dar astea sunt exceptiile. Care din pacate confirma regula. Cum te simti insa atunci cand lasi 5% si chelnerul face o fata acra si arunca (efectiv) cu carnetelul pentru nota de plata pe tejgheaua de la bucatarie? Sau cand vine si iti spune de 2-3 ori ca serviciul nu e inclus? Adica s-ar fi asteptat sa ma duc sa imi iau mancarea singur de la bucatarie?
        Asa ca de ieri a inceput campania mea cu un restaurant din centru vechi. Bacsis 0.

        • Foarte bine faci. Eu am trecut prin astfel de situatii si am dat cu chelnerii de pamant. Am facut scandal, i-am cerut sa mi-l cheme pe seful lui. O data am si facut sesizare la OPC. Macar le-am dat ceva emotii. Nu trebuie sa creada ca totul li se cuvine de la sine, doar pentru ca mananci la ei.

  18. Ce parere ai despre urmatoarea situatie?
    Taximetristul isi opreste el singur bacsisul, fara sa imi dea tot restul inapoi si sa astepte ca eu, clientul, sa ii las bacsis cat vreau?

    Mie nu mi se pare ok asa ceva. Nu mai stiu cum se procedeaza in Romania, dar neparandu-mi-se normal ca prestatorul de servicii sa isi opreasca EL INSUSI bacsisul, m-am enervat si m-am certat cu individul (taximetrist), mai ales ca nu imi daduse nici bon fiscal.

    Eu as prefera ca bacsisul sa fie inclus in pret. Pentru mine ca si client, bacsisul este o situatie jenanta. Nu stiu niciodata cat l-ar multumi pe individ, ce asteptari are. De asemenea, cand i se pare ca dau “prea putin”, ma deranjeaza atitudinea de nemultumire.

    In general, ma deranjeaza cand un prestator de servicii asteapta si o pomana. Mi se pare jenant si penibil sa tot impart bani – in plus – in stanga si-n dreapta pentru orice servicii la care apelez.

    • Individul ala a fost un nesimtit. Si eu as fi facut la fel, in locul tau. Bacsisul este optional, tine de client si nu de prestatorul de servicii. Daca ti-a placut, ii lasi, daca nu, nu.

Dă-i un răspuns lui Luca Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *