Cum ne fură supermarketul „cu cele mai mici prețuri”! Paradoxal, OPC-ul nu doarme! Doar ațipește! Des!

securedownload (2)Știți voi promoțiile alea din supermarketuri în care „gratis”-ul e, de fapt, foarte scump? Așa am descoperit eu în supermarketul „cu cele mai mici prețuri” cum 100 de grame de făină „bonus” costau chiar mai mult decât 100 de grame de făină dintr-o pungă aflată în afara promoției. La vremea respectivă, v-am povestit pe larg aici.

Subiectul s-a dovedit de mare interes, cum altfel că era vorba despre buzunarul nostru, al românilor, de cheltuiala zilnică! Câteva zeci de mii de oameni au citit articolul, de mi-a ajuns blogul, în săptămâna aceea, pe locul al patrulea în Top Bloguri Românești. 

Dincolo de semnalul pe care am vrut să-l transmit cititorilor, acela de a fi atenți la falsele promoții, am sperat că vor afla și cei de la OPC. Mai mult, le-am și adresat o petiție redactată ca la carte.

Și am așteptat răspunsul lor. O lună și chiar mai bine. Și îmi luasem gândul că, nu-i așa?, în România nimeni nu se mai miră că lucrurile merg prost, că sunt hoți la tot pasul și că instituțiile statului nu fac nimic să îndrepte situația.

Dar ieri mi-a venit un mail, de m-am crucit cât sunt eu de Cruceru. Sec, puține cuvinte, dar al naibii de clare.

reclamatie

Concret, oamenii de la OPC chiar mi-au luat în seamă denunțul și au mers în control. Și, evident, au descoperit măgăria. Supermarketul respectiv modificase, după bunul plac, prețul la produsul în cauză. Și nu o dată, ci de trei ori în mai puțin de o lună.

În plus, potrivit acestui email, OPC a amendat supermarketul și a dispus măsurile care se impuneau. Ce măsuri? Asta n-au mai scris în email. Care a fost valoarea amenzii? Nici asta nu au spus. Poate chiar mai mică decât profitul înregistrat de „supermarketul cu cele mai mici prețuri” prin introducerea acestei promoții mincinoase.

Dragă doamnă Comisar Bradu Anca, eu vă mulțumesc. Măcar pentru că v-ați obosit să-mi răspundeți la email. Oricum, legea vă obliga, dar vă mulțumesc!

Dragi cititori, să nu vă culcați pe-o ureche la gândul că OPC-ul veghează la banii voștri! Au mai fost și alții care au vegheat!

Oricum, e un pas înainte! Se pare că OPC-ul nu doarme. Poate doar ațipește des!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *