Cum reacţionezi când ţi-e bătut copilul?

Bun. Nişte focşăneni de-ai mei şi-au făcut dreptate singuri. O familie întreagă s-a dus peste profesorul care le-a lovit copiii şi i-au aplicat acelaşi tratament.

Au încălcat legea. Au lovit un om, şi-au făcut dreptate singuri. Aşa au considerat ei că e bine să facă.

Nu ţin cu ei, nu încurajez pe nimeni să-şi facă singur dreptate, dar stau să mă întreb ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost în locul lor. Cum aş fi reacţionat?

E clar că profesorul acela a greşit enorm. Este inadmisibil să loveşti un copil, oricâte prostii ar fi făcut. Nu pot accepta sub nicio formă asta. Profesorul acela trebuie dat AFARĂ!

Este un cadru didactic învechit, cu o mentalitate neanderthaliană care trebuie să plece urgent acasă. Am fost şi eu victima unor astfel de cadre didactice în copilărie. Am suferit, am plâns, i-am urât şi i-am „pârât” părinţilor. La acea vreme, însă, nu s-a putut rezolva nimic, profesorii respectivi au rămas Dumnezei pe pământ.

Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. Sunt convins că şi mentalitatea majorităţii cadrelor didactice. Poate şi cea a elevilor, care au prins prea mult curaj şi nu mai dau doi bani pe respectul către profesorii lor. Dar asta este o altă discuţie.

Acum, discutăm dacă familia respectivă a făcut sau nu bine că i-a aplicat acelaşi tratament profesorului.

Eu sincer vă spun nu ştiu cum  aş fi reacţionat! Dacă ar fi fost lângă mine, imediat după incident, aş fi putut fi ghidat de instinct.

TU ce ai face într-o astfel de situaţie?

16 comentarii la „Cum reacţionezi când ţi-e bătut copilul?

 1. Daca in copilul meu ar da cineva (educatoare, profesor, bona) pot spun cu certitudine ca as reactiona instinctiv. As vedea negru in fata ochilor, ias rupe capul (deja m-am enervat), as sari la bataie sotto 100%.
  Cum sa dea cineva in copilul meu???????? Pai cine e ea?
  As face-o sa sufere fizic.
  I DON’T CARE!!!!
  E copilul meu si basta! CE-o urma dupa……proces, reclamatie, politie….oi vedea.
  Dar pe moment…..asta as face!
  Nici macar nu ma intereseaza daca e gresit sau nu, daca e legal sau nu. Copilul meu sa fie batut la scoala de un profesor??? Geez…deja am scenariul in cap. Pentru ce sa il iert, ca e batran si ca a gresit? WTF…i don’t care!!!!

  • Mi-e greu sa-ti raspund. Intre patru ochi, poate ti-as da dreptate. Aici, insa, te invit sa fii mai cumpatata.

 2. si la noi la scoala o mama i-a dat o palma doamnei invayatoare umilind-o in fata copiilor acum cind dinsa e in pragul pensionariisupa ce a invatat sa scrie si sa citeasca citeva generatii slab sistemul

  • Janeta, dar dna profesoara lovise copilul mamei respective? Tu ce-ai fi facut daca ai fi fost in locul mamei respective?

 3. si la noi la scoala o mama i-a dat o palma doamnei invayatoare umilind-o in fata copiilor acum cind dinsa e in pragul pensionariisupa ce a invatat sa scrie si sa citeasca citeva generatii slab sistemul

 4. si la noi la scoala o mama i-a dat o palma doamnei invayatoare umilind-o in fata copiilor acum cind dinsa e in pragul pensionariisupa ce a invatat sa scrie si sa citeasca citeva generatii slab sistemul

 5. Cred ca tine si de persoana! Daca esti mai din „topor” e clar ca mergi sa ii rupi oasele! Daca esti constient ca traiesti in 2013 cred ca o sa privesti altfel lucrurile, si o sa alegi o alta cale de a pune la punct persoana respectiva!

 6. Violenta naste violenta si nu e bine!Eu educ si invat copii,dar nu pot ignora in nici un fel agresiunea.Sunt metode si procedee diferite pentru a te ocupa de ei,iar parintii trebuie educati si ei sa-si educe copiii cu respect fata de adulti,profesori,bunici.Sunt cazuri extreme,in locuri unde sunt si alte probleme. EXEMPLUL este cea mai buna metoda de educatie pentru copilul nostru.Ce tie nu-ti place altuia nu face!E o zicala buna!Eu am baieti, dar nu am avut asemenea probleme.

  • Ti-am spus vreodata cat de mult de admir pentru mentalitatea ta? Bravo, imi place mult cum gandesti, cum ti-ai construit o experienta sanatoasa de viata.

   • Da,ma bucur mult ca gindurile noastre despre educatie si viata se intilnesc,eu cred ca in familia voastra e armonie si multa iubire,sa dea Domnul sa nu se schimbe si sa traiti asa impreuna macar atit cit facem noi anul acesta in casnicie,30 ani.Cristina te merita asa cum esti,sa fiti asa mereu,orice probleme veti avea.Viata e presarata cu de toate,trebuie sa faci multe compromisuri,dar Sophia si familia merita!!!Va admir si va iubesc mult,rideam ce MASTERSEF erai cu micii la gratar.Sanatate Cristinei!

    • Multumesc mult pentru gandurile bune. Speram sa ne tina dragostea. Momentan ne este foarte bine. Cat despre mici, nu ca ma laud, dar n-apucam sa-i pun in cratita, ca erau si mancati. Asa de buni au iesit.

 7. Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte nu functioneaza!–parintii trebuiesc consolati pentru a sti pericolele indiferentei; atit pentru copii cat si alte varste,, „cand urasti pe cineva inseamna ca-ti mai pasa de el, dar cand esti indiferent pur si simplu nici nu te intereseaza de persoana respectiva =( inseamna ca e foarte grav)…pentru un ban cinstit se munceste iar pentru studii trebuie sa inveti. Avem nevoie de intelepciune divina!…Sentimentele uneori ne inseala!

  • Desigur ca profesorii nu au nici un drept legal sa certe copii sub forma de shok si nici sa-i bata –e absurd! Cred ca locul lor nu este in institutii de invatamant!!

  • Iti multumesc pentru primul tau comentariu. Sunt de acord cu tine, dar e foarte greu sa te abtii cand iti vezi copilul batut, lucru care se intampla chiar in fata ta. Intervine instinctul de protejare a familiei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *