„ÎMI MACIN SINGUR CAFEAUA ŞI APOI O FIERB LA FOC MIC, ÎN IBRIC SPECIAL”

Cam aşa îşi bea cafeaua un prieten. Dimineaţa, are un adevărat ritual. Şi-a cumpărat „unealtă” de măcinat cafeaua. În plus, boabele sunt dintr-un amestec special de cafea cu încă nu ştiu ce. Cumpără amestecul dintr-un magazin la fel de special, cică unic în Bucureşti.

Revenind, însă, la ritual: macină acel amestec la o viteză anume, atent studiată. Apoi, praful obţinut îl fierbe într-un ibric special, la foc mic. Apoi îi ia caimacul, îl toarnă în ceaşcă şi mai fierbe o dată conţinutul din ibric.

În fine, ritualul ăsta, cu tot cu băutul cafelei, ţine cel puţin o oră. În fiecare dimineaţă.

Un alt prieten de-ai mei, în fiecare dimineaţă, la cafea, stă o oră şi completează rebusuri. Noi îi spunem „Pensionarul”! Oare de ce?

Toate aceste tabieturi, mie unul, mi se par pierdere de timp. Eu beau cafeaua foarte repede. Mi-am cumpărat un „căţel” care face rapid cafea. Funcţionează cu acele capsule speciale. Nu o fierbe şi poţi să o bei imediat. Îmi fac două capsule de cafea lungă. Iese o cană pe care o beau în 10 minute. Prefer să dorm, decât să pierd timpul cu făcutul cafelei sau cu rebusurile.

Dar, aşa sunt eu! Ei au tabieturi, sunt tipicari şi cred că au şi foarte mult timp liber! Nu-i condamn, însă, că-s prietenii mei.

Voi cum vă beţi cafeaua? Ce reţete inedite aveţi la prepararea ei?

8 comentarii la „„ÎMI MACIN SINGUR CAFEAUA ŞI APOI O FIERB LA FOC MIC, ÎN IBRIC SPECIAL”

 1. cafeaua la ibric always.Lasa un miros in casa ….vraja ,magie….
  si cafeau turceasca facuta la nisip e o minune….sa stai la terasa sa fii inconjurat de mirosul acela magic….oau! ce senzatie…
  binenteles ca beau si la filtru(cea mai nasoala) si espresso ,cand nu exista alte variante
  a! si inca ceva ….amara…(fie ,uneori pot accepta 3 graunte de zahar 🙂 )

 2. Prietenul tau a gasit fericirea. Pe el asta il face fericit, desi la prima vedere tind sa cred ca e „sarit de pe fix”.Eu beau cafea f rar, gust din a mamei mele (uneori o termin spre disperarrea ei).Imi place gustul de cafea, dar eu dimineata prefer sa mananc, decat sa beau cafea.In casa la mine numai la ibric se prepara cafeaua, cu acel miros special, si,. recunosc ca nu de fiecare data, vreo cafea de „calitate”, insa mirosul e ademenitor mereu…..

  • Eu am renuntat la asteptarea fierberii cafelei. Imi place facuta la ibric, dar nu am timp, de multe ori. Asa ca beau din „capsule”. Cat despre prietenul meu, ce sa zic? Omul are tabieturi, nu poti sa te pui cu asta. 🙂

  • Multumesc pentru comentariul tau. Cam asa sunt si eu. N-am renuntat de tot la cafea, dar o beau foarte repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *