MOŞ NICOLAE E PE VINE!

Ce-mi doresc eu să-mi aducă în seara asta Moş Nicolae? Greu răspuns.

Se spune că Moş Nicolae este mai sărac decât Moş Crăciun, aşa că nu poţi să-i ceri lucruri scumpe.

Sincer, nici nu aş avea nevoie de ceva, indiferent că sunt ieftineli sau scumpeturi. Mă simt atât de împlinit, încât chiar nu-mi mai doresc nimic. Sunt fericit şi îmi ajunge. Anul acesta, Moş Nicolae este, pentru noi, Sophia Maria. Zâmbetul ei este, de departe, cel mai frumos cadou.

Vom aranja căsuţa, în seara asta, vom pune şoşeţele şi ne vom curăţa cu toţii cizmuliţele. Chiar dacă ea nu pricepe, încă, ce fac părinţii ei, vreau să creăm atmosfera de sărbătoare.

Pe de altă parte, şoşeţelele acelea nu pot fi goale. Trebuie să pui ceva în ele, că aşa e tradiţia.

Iar, aici, apare problema. Eu nu-mi doresc nimic, dar oare Cristina? Întotdeauna am avut emoţii în privinţa cadourilor ei. Mi-am dorit să îi placă foarte mult. Nu ştiu dacă am reuşit mereu, dar, mereu, ea mi-a spus că este foarte bucuroasă de ce a primit. Din politeţe sau din dragoste, probabil.

Oricum, am fost aseară prin magazine să mă uit după ceva interesant. M-a uimit aglomeraţia. Şi nici nu vreau să mă gândesc ce va fi în seara asta. Haos, pur şi simplu. Toată lumea alerga în stânga şi-n dreapta după cadoul perfect. Toţi erau grăbiţi, încruntaţi, transpiraţi.

Credeţi că toţi aceştia se vor bucura de seara de Moş Nicolae? Mi-e teamă că nu. Mi-e teamă că toată alergătura asta şi toată goana după cadouri ne fac să uităm de sărbători. Ne fac să uităm că, de fapt, sunt momente frumoase, de căldură, de sinceritate şi de bunătate şi ne-am transformat doar în nişte roboţei shoppingişti.

Voi ce credeţi? Aţi cumpărat cadourile pentru Moş Nicolae? Ce vă doriţi să vă aducă Moşul?

 

15 comentarii la „MOŞ NICOLAE E PE VINE!

  1. Eu am primit o floare rosie,MIKULAS,e f.frumoasa,sunt fericita!La gradi azi va veni mosul,,,vom vedea ce are in vreme de criza!Oricum copiii sunt f. cuminti!!!La anul s-o vezi pe Sophia…abia astept sa vezi ce frumos e !

  2. la noi a fost mai darnic….sau mai bine zis ,am fost noi mai cuminti :)) mosul i-a adus iubitului unul din parfumurile lui preferate(versace) iar mie la fel….(just cavalli)….ca sa nu ne suparam. iar fetitei mele de 2 ani si 4 luni,pe care am intrebato ce isi doreste ,mi-a spus ca vrea o tigaie cu capac sa ii faca ciorba lui tati:))) si….asta a primit:un set cu tagai ,oale,aragaz,capace ,,,de toate si a fost cea mai bucuroasa!acum ne gandim la mos craciun….va pup pe toti

    • Ce tare faza cu oalele. Sa n-o inveti, totusi, la cratita! Nu de alta, dar femeia moderna doar comanda mancarea, nu o si gateste. Am eu un astfel de specimen acasa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *