SALATĂ SAU MURĂTURI?

Noi îi spunem „Roşioara”. A apărut în vieţile noastre cam nedorită. Soacra mea a plantat-o în mijlocul gazonului, prin vară. Am sperat, în toată această perioadă, că se va usca. Am şi „ajutat-o” în acest sens pentru că nu am udat-o.

Paradoxal, însă, Roşioara s-a încăpăţânat să trăiască. A mai avut vreo două surate, dar ele au pierdut lupta pentru supravieţuire. Roşioara, însă, nu şi nu! Nici gazonul tot mai mare, nici lipsa de apă, nici soarele puternic din vără, nimic nu a oprit-o.

Şi, acum, a început chiar să se dea mare. Să se laude. A rodit şi a făcut trei copilaşi. Nişte roşioare micuţe şi perfect sănătoase. Una dintre ele chiar s-a copt şi arată aşa… foarte „glamour”.

Acum, m-a pus în dilemă. Mingea e la mine în teren. Nu ştiu ce să fac cu prichindeii Roşioarei. Să-i mai las spre admiraţia vecinilor invidioşi că nu au şi ei roşioare, să-i culeg şi să-i fac salată sau sa-i contemplu doar eu, în borcanul cu murături?

Voi ce ziceţi? Murături sau salată?

PS: Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare. 🙂

18 comentarii la „SALATĂ SAU MURĂTURI?

    • 1-1 scor strans. Mai vedem ce facem cu ea. Sophia e bine, face exact ce trebuie la varsta ei: papa, caca, somn.

  1. am si eu un fir de rosie pe balcon.a rodit o rosioara mica, gen cherry……eu o las sa moara singura :).e ca povestea cu puiul de gaina cand eram mici, pe care ingrijindu-l de mic nu l-am sacrificat niciodata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *