SUNT MASTERCHEF-UL FLORICELELOR!

Cum ar fi să te duci la Masterchef cu popcorn? Haios, dar fac pariu că ar zice unul dintre chefi următoarea frază: „Ştii cât de mult vreau să te jignesc acum?”. Şi apoi ţi-ar trânti farfuria în cap. De altfel, s-a şi întâmplat. 🙂

Totuşi, dacă e să fiu masterchef la ceva, ei bine, la floricele chiar sunt. Am şi dovada: cu o singură pungă de 100 de grame de porumb, obţin rezultatele din imagini.

Am reţeta mea secretă, moştenită de la mama. Dar, pentru că îmi sunteţi simpatici, vi-o dezvălui şi vouă:

– tuciul este foarte important. Ai nevoie de un ceaun cât mai apropiat de cele făcute odinioară de lingurari. Trebuie, oricum, să fie dintr-un material similar.

– apoi, pui mai întâi uleiul. Nu mult, ca să nu introducem prea multe calorii aiurea. Îl laşi să se încingă. Între timp, poţi pune şi ceva sare, pe care să o amesteci cu uleiul. Astfel floricelele vor căpăta şi acel gust sărat minunat.

– arunci porumbul în ceaun, toată punga. Ei, şi aici e şmecheria. Trebuie să amesteci în tuci toate boabele până ce acestea se albesc. Îţi ia câteva minute bune, dar merită. Procedura este necesară pentru ca toate boabele să se încălzească la fel şi să sară foarte bine.

– pui capacul şi aştepţi. Dacă ai respectat întocmai paşii, în câteva secunde, vei auzi salvele de tun! Implicit, capacul ceaunului se va ridica şi atunci vei fi cel mai mândru masterchef din lume! 🙂

Poftă bună! 

32 de comentarii la „SUNT MASTERCHEF-UL FLORICELELOR!

  1. apropo de floricele,eu nu sunt chiar asa de priceputa, acum un an am incercat si eu sa fac popcorn in cuptorul cu microunde, am pus intr-o punga de hartie porumbul (nu este vorba despre acele pungi de hartie gata confectionate pe care le pui in cuptor si dupa 2 minute sunt gata, ci despre porumbul in punga pe care tu ar trebuie sa-l pui intr-o tigaie) si le-am introdus in cuptor, dupa 2 minute iesea foc din cuptor….era sa incendiez bucataria. plasticul cu care am inchis punga se topise, tot porumbul era negru iar cuptorul meu la fel.Prietenul meu a ras de mine mult timp, deoarece m-a avertizat inainte ca e mai bine sa-i fac in tigaie, dar eu, ca sa nu murdaresc o tigaie, am afumat bucataria intreaga. Multumesc pt sfat, data viitoare cand o sa mai fac floricele cu siguranta o sa incerc metoda ta.

  2. Oau, ce pofta mi s-a facut, cred ca ma duc acasa si o sa fac si eu floricele. Reteta ta este cea corecta, si mama tot asa le facea.
    PS: imi plac „hainele noi” ale site-ului, ma bucur ca te-ai hotarit sa-l infumusetezi. Toate cele bune!

  3. nu e corect…sunt insarcinata si mi-ai facut o pofta de floriceleeeeeee.offff si nici nu am in casa si mai am o fetitza de 3 ani care doarme,deci nu pot iesi sa imi cumpar

  4. e bine ca nu sunt singura de pe aici care pofteste la floricelele tale!ar fii minunat daca i-ai trimite si Paulei!

    • Multam de comentariu. Vezi, insa, ca toate floricelele deja pregatite sunt pline de chimicale. Cele facute acasa, de tine insati, sunt cele mai bune.

  5. „te roog,lamureste- ma si pe mine,o fana infocata a floricelelor si un dusman declarat al microundelor: ce boabe de porumb folosesti,de unde le iei,eu n-am vazut decat pe cele pt microunde in pungi. tuciul poate sa fie ca cel pentru mamaliga? cam cat ulei pui ti-as ramane recunoscatoare daca m-ai ajuta.”

    • Multumesc pentru comentariu si mai ales pt ca-mi ceri sfatul. Ideea e in felul urmator: de obicei, cumpar porumb varsat, din piata si il tin in pungi de hartie sau in boluri de sticla. Niciodata in pungi de plastic, se umezeste. Daca nu gasesc, imi cumpar porumb la punga de 200- 250 de grame. Gasesti in supermarketuri, langa cele de microunde. O punga dintr-asta e suficienta pentru o tura de floricele. Apoi, despre tuci, e destul de important materialul din care e realizat. Eu am unul de fonta, cred. E bun si tuciul pentru mamaliga. Niciodata, insa, ceva cu email. Ulei pui putin, vreo 50 ml, depinde. Cat sa „cuprinda” porumbul. La mine merge chiar si cu ulei de masline. Secretul este in miscari: 1. pui oala la incins, apoi uleiul. Focul poate fi destul de tare. Porumbul il pui doar cand e uleiul fierbinte. Apoi amesteci porumbul continuuu pana se albesc boabele. Aici e smecheria. Le invarti tot timpul, pana isi schimba culoarea. Amenstecandu-le, te asiguri ca sunt toate cuprinse de ulei si incalzite. Cand incep sa sara, le pui un capac. Si asta e tot. Poti adauga si niste sare simpla sau cu arome in ulei, ca sa se depuna direct pe floricele. Bafta! Sa-mi scrii daca ti-au iesit. Insist asupra amestecarii pana isi schimba boabele culoarea.

      • Fanul tau declarat,respectiv eu,merge sa puna de un popcorn. Revin cu concluzii.Daca nu revin… suna la pompieri.Sau la un preot care sa te ierte ca m-ai ucis cu flori.. de porumb. 🙂 wish me luck!

      • Sunt tot fanul tau declarat si pe deasupra si fericit. Am reusiiiit!!! Am facut the first popcorn of my life si a iesit grozav. Mii de multumiri sarate!

  6. Despre popcorn sau floricele pe larg:
    1.
    Da floricele sunt sanatoase, contin celuloza fapt ce ajuta organismul in prevenirea
    divestelor probleme de sanatate(generate de ritmul actual si haotic al vietii moderne).Necesarul zilnic de celuloza pentru organism este de 25g, tot ea mentine echilibrul normal al microflorei bacteriene intestinale, reduce nivelul de zahar, scade colesterolul, te ajuta sa scazi in greutate, previne cancerul(afacere moderna) etc. (celuloza o mai gasim si in tarate)
    2.-METODE MODERNE-
    A.
    Pocorn iasa si in microunde dar atentie(mancarea gatita/incalzita in microunde creaza dereglari temporale in fluxul sanguin care seamana la o analiza atenta cu cea a unui om bolnav) ca devin toxice, deci evitati bombele chimice, gen FORNETTI [produs sanatos ce poate contine omega 3 😉 😛 ]
    B.
    SAU putem face si pocorn modern in aparate de popcorn comune cu aer sau ulei, ce au preturi 100-200 ron dar atata timp cat au vasul de coacere din aluminiu sau aluminiu teflonat castigam la buzunar si pierdem la sanatate pe termen lung, trist.
    Ce avem dea gratis(auz, vaz, viata, sanatate) nu are valoare.
    Din ceva trebe sa murim, dar asta nu justifica grabirea procesului prin viata moderna.
    Vasul de cocere la aceste aparate de popcorn ar fi fost bine sa fie fier sau inox NICI VORBA, sau poate cupru(dar si aici e cu cantec) poate produce intoxicatii, aluminiul degaja ioni toxici la temperaturi mari(cumulat in timp=>alzheimer si boli degerative) la fel si teflonul care poate ucide o pasare intr-o colivie tinuta din casa fapt demonstrat stiintific, muncitorii ce fac vase teflonate le cedeaza plamanii la fel ca la minerii din mine.Tefal si Dupont au facut studii de temperatura, dar cati avem termometre laser sa masuram temperatura reala la care ajunge teflonul pe aragaz?
    in fine;
    3.-METODE CLASICE-
    daca nu poti lua un aparat profesional(vas inox) de pocorn(10-15 mil), ceva aparat/vas de popcorn, calitate/pret, este:
    Zippy Pop and Roast Stainless Steel Stovetop Popcorn Popper with Glass Lid, 5 1/2 Quart Capacity de pe http://www.amazon pret 90$ o investitie interesanta, altfel ramai la oala veche aruncata in dulapul din bucatarie.
    4.
    Vasul ideal ar fi unul de FONTA(daca n-avem unul de argint cel mai bun conductor de caldura), fonta elibereaza ioni de fier ce ajung in alimente si ne ajuta.
    Eu prefer oala Tefal intuition 7.9 L 26cm, inox cu capac de sticla termica si 5 ani
    garantie, pentru o portie generoasa, 2 sarje si umpli un vas secundar cu diam 40cm x h 18cm, bobe consumate max 400g
    5.
    Boabele eu le iau din Metro loc unde sunt de la 500g pana la sac
    sau cand ajung la tara bunica sigur are.
    6.-METODA MEA-(asemanatoare cu a lui Dan)
    In final arunci cu chef oala pe foc plus o lingurita ulei de cocos(nu ulei de la bunica,
    sau alte dubiosenii) si sare roz de himalaya cu simt, tot incins, arunci boabele cat sa acoperi 60-80 % din fundul vasului,pui capac, si ocazional o ridic(3-5cm) oala de pe flacara, cu capac si o misc in aer stanga dreapta sa se unga boabele, apoi cand incep sa bubuie o mai ridici de 2 ori, misti stanga dreapta, spre final cand bombardamentul scade trage-o de pe foc(nu ridica capacul din sticla pe loc…) o lasi 1 minut, si gata ! poti merge la film.

    • Cel mai documentat mesaj pe care l-am primit de la deschiderea blogului. Multumesc pentru ca mi l-ai trimis, chiar daca se ascunde ceva reclama mascata in el. 🙂

  7. „Reclama mascata” nu-i cu intentie, doar ca lumea sa stie ce ar fi mai bun(la capitolul vase pentru popcorn) in slaba oferta de produse pe piata româneascã.

    Pentru o viata sanatoasa – ROG EVITATI – bombele chimice ( cu omega 3 ) .

    STIMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *