TURIST IN CASA POPORULUI! O MIZERIE DE TUR!

Am văzut Casa Poporului de un milion de ori. Pe vremea când eram reporter, am bătut coridoarele alea în lung şi-n lat, am ajuns prin toate sălile şi chiar şi pe la subsoluri.

De curând, am intrat din nou în Casa Poporului, de data asta, în postura de turist. Eram cu nişte prieteni care nu o mai văzuseră şi nu puteam să stau şi să-i aştept afară. Aşa că am intrat cu ei.

Am plătit 35 de lei pe bilet. Destul de mult, dar am sperat că-mi va fi răsplătit efortul.

Surpriză, însă! Am putut vizita doar câteva holuri şi câteva săli. Absolut anoste, absolut neinteresante. Nimic din adevăratul spectacol al Casei Poporului.

Sălile de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, subsolurile, mai ales faimoasa piscină, şi încă multe alte „atracţii” nu intră în turul pentru vizitatori. Nu sunt accesibile publicului larg!

Chiar nu am reuşit să înţeleg de ce. Mai ales că fiecare turist trece prin fitrul anti-metale. Totul se desfăşoară în siguranţă, nu există niciun pericol pentru vreun parlamentar. Măcar în week-end, când Casa Poporului e pustie, toate aceste obiective ar trebui deschise publicului larg.

În fine, turul a fost o totală dezamăgire. Şi atunci ne întrebăm de ce Casa Poporului nu este o atracţie turistică reală precum Turnul Eiffel sau Muzeele Vaticanului, mai ales că povestea Casei Poporului este halucinantă? Vă spun eu: din cauza oamenilor responsabili.

Aveţi, totuşi, mai jos o galerie foto. Priveliştea de pe terasa Casei Poporului este singura care merită cu adevărat bifată la „văzut”.

3 comentarii la „TURIST IN CASA POPORULUI! O MIZERIE DE TUR!

 1. Inseamna ca nu ai inteles nimic din turul acela. Sau ca nu ai fost atent la explicatiile ghidului…. Stiu fiecare sala pe de rost, stiu povestea fiecareia si crede-ma….salile acelea sunt mult mai interesante decat niste subsoluri prafuite, pline de gunoaie si decat faimoasa piscina , cum ai zis tu, care practic nu exista….nu a fost data in folosinta 🙂 Ce e interesant la o piscina??? Cumva turistii straini sau romani nu au mai vazut o piscina, in viata lor??? Pacat…. Si pacat ca, reporter fiind, nu realizezi ca salile de plen ale parlamentului, ( roaman sau al oricarui stat) , nu pot fi niciodata introduse intrun traseu de vizitare…si asta din considerente ce tin de securitate si nu numai. Cum ar fi ca, in timpul unei sedinte de plen, sa se deschida usa si sa apara o armata de asiataici, cu aparatele foto in mana??? :)))))))))))))))) M-ai facut sa rad astazi..sincer :)))))

  • Theea, multumesc pentru primul tau mesaj.
   Totusi:
   1. In turul Casei Poporului, sunt incluse doar vreo 7 sali, daca tin eu bine minte. 7 din cateva mii.
   2. Ghidul a fost mai mult decat plictisit si nu stia cum sa scape mai repede de noi. In plus, nu a stiut sa raspunda la nicio intrebare suplimentara. Nu stia decat datele din textul dat ei. Atat.
   3. Piscina este foarte interesanta tocmai pentru ca nu a fost deschisa niciodata. Costurile de aducerea a apei sunt imense, dar megalomanul Ceausescu nu se gandea la asta. De aceea e interesanta.
   4. Salile de plen ar putea fi incluse in tur oricand, daca le permiti vizitatorilor sa intre in loje. Acolo, unde pot sta invitatii si militantii adusi de partide la vreo votare de lege.
   5. Inca o data, o spun: toata lumea trece prin filtrele de securitate, deci nu exista niciun pericol ca cineva sa aiba o arma la el.

   Si daca sugestiile mele ar fi luate in calcul, atunci poate ar aparea „o armata de asiatici” sa vina sa vada Casa Poporului. Pana atunci sunt doar cateva zeci de vizitatori pe zi, din cauza unor minti obtuze, ce administreaza cladirea aia.

 2. a vizitat cineva subsolul casei si mai ales garajul?Am inteles ca stadionul republicii este doar astupat!..Cum arata garajul/Primarul Oprescu prin refacerea zonei Uranus si prin prelungirea bd-ului Uranus printr-un tunel pe sub casa poporului,vrea sa reface si stadionul.Nu trebuie decat taiati toti copacii de deasuprea apoi pamantul luat si dus in alta parte,taiati stalpii de rezistenta ce sustineau tavanul,si refacerea tribunelor si a gazonului!..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *