AM COPT VINETE ROMÂNEŞTI CU TEHNICĂ JAPONEZĂ! :)

Da, am făcut-o şi pe asta! După modelul „Românul îşi face iarna car şi vara sanie”, m-am gândit să fiu gospodar responsabil.

Aşa că, de curând, m-am dus la piaţă şi mi-am cumpărat 10 kg de vinete şi vreo 5 de ardei.

Apoi, în grădină, m-am apucat să-i coc.

Grătare cu carne am mai făcut, dar de copt vinete şi ardei nu prea. Aşa că m-am confruntat cu tot felul de probleme. Cea mai importantă: jarul trebuie să fie mult mai puternic la vinete decât la carne, practic legumele astea trebuie să fiarbă în interior şi abia apoi să se coacă.

Aşa că a trebuit să apelez la…improvizaţii. Ghici ce? Evantaiul lu’ „Iubire” a fost extrem de util, ba chiar salvator.

Acum, vinetele şi ardeii mei stau frumuşel la congelator şi aşteaptă iarna ca să fie degustaţi pe îndelete. Nu de alta, dar sunt mare fan vinete cu maioneză şi ardei copţi în oţet!

Voi v-aţi pregătit cămara pentru iarnă? Aţi prestat la grătare? 🙂

24 de comentarii la „AM COPT VINETE ROMÂNEŞTI CU TEHNICĂ JAPONEZĂ! :)

  1. deci….nu cred :))
    Ma asteptam la vreo ….i dunno…ceva special, nemaivazut :)) Tare rau faza cu evantaiul. Daca ajungi la Rasnov la cetate, vezi ca exista de vanzare (poate gasesti si pe la targurile de pe marginea drumului)…foale!!!
    E mai eficient, dar nu la fel de artistic, ca evantaiul!
    Cred ca ai fost f Zen :))

    • Hai ca am gasit mesajul. Il trimisese in spam. Multumesc pentru impresii. Cu foalele nu m-am gandit, dar sa stii ca e o idee interesanta.

    • Cum sa ma ajute nevasta?! Era treaba de barbat! Eu sunt stapanul gratarului si numai eu! 🙂 Ce, eram prost sa spun ca nu ma pricep?!

  2. dar de gratar cu fionul de par..ai auzit?e expert sotul meu…:)) asta doar cand tipam noi k ne e foame si trebuie sa se grabeasca

    • Daca stau sa ma gandesc, sa stii ca am vazut pe la cei care fac colaci unguresti. Sa aprinda jarul in anumite zone. De altfel, e o miscare logica, dar inedita.

  3. Si parintii mei au copt vinete, dar prin august. Au copt 40 de kg de vinete pentru noi si 40 pentru bunici. Dar pe un gratar imens pe care puneam vreo 15-20 kg vinete odata.

  4. Dragul nostru,eu una fac sportul asta an de an
    de la suc de rosii la ardei copti si zacusca….nice nu?
    a! se pun si gemurile si compoturile?
    zacusca fac cantitati mai mici ca nu manancam f mult (imi place aia in care sa predomine ardeiul copt),insa suc de rosii si gemuri fac din greu .Sucul de rosii il folosesc din belsug in mancare si chiar baut ca atare 😀 ,iar gemurile nu mai zic:copii mananca cu placere -din orice fel de gem ,si eu il fac si cu zahar mai putin decat scrie la carte sau decat zic mamele noastre 😉

  5. ador zacusca….in fiecare an cand veneam in vara acasa imi faceam eu singura,ca era de maiare rusinea so las pe mamaia sa imi faca cand eu la 23 de ani sunt muuuult mai ”sprintena” vorba ei 🙂 …dar anul asta am nascut pe 3 august…si am pierdut zacusca!dar nu imi pare rau pt ca am lipsit mai mult decat motivat! dar recunosc k imi va lipsi 🙁

    • Lasa zacusca. Ai facut un lucru extraordinar de important, poate cel mai important din viata unei femei. Zacusca o sa tot mananci. Mergi la magazin si iti cumperi.

  6. Nu am prestat gratare dar am camara plina:zarzavat,tocanita,zacusca,gemuri,muraturi,etc…m-am cam chinuit eu cateva zile prin bucatarie dar merita efortul…

    • Nici nu vreau sa ma gandesc cat fum ai facut pentru a coace toate legumele astea. La mine in casa, e absolut interzisa o astfel de manevra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *