Bani din fața calculatorului! Chiar se poate.

sursa foto: google

Se îmbracă la costum și iese la masă la restaurante bune. Trăiește mai mult decât decent și își permite aproape toate mofturile. Și, totuși, nu e angajat pe nicăieri. Nu are un patron care să-l terorizeze de dimineața până seara. Nu are program, nu are termene limită. Aparent, nu are nici venituri, nici bonusuri, nici prime de vacanță.

Cum reușește? Cum se poate una ca asta? Paradoxal, nu a spart vreo bancă, nu a dat un “tun” cu statul, nu a dat nicio “țeapă” nimănui.

E, însă, noul tip de “angajat”, deși nu poți să-i spui așa, pentru că nu lucrează pentru nimeni, ci doar pentru el. E un individ care a descoperit noile tendințe, s-a urcat pe val și știe să profite de pe urma lui.

Face bani. De acasă, în pijamale, dacă are chef să stea așa, cu cafeaua în mână și cu laptopul în brațe.

Acolo e secretul lui. În laptopul conectat la câteva zeci de pagini și în dorința de informare.

Știe totul despre bursă, despre pariurile sportive, despre jocul de poker. Știe că Roșia Montana Gold Corporation “s-a dus în cap” (cum se spune în limbajul brokerilor) după ce Iohannis a ieșit Președinte, știe că acțiunile Twitter sunt în continuă creștere, dar în pericol iminent de colaps, știe că e mai sigur să pariezi pe anumite echipe străine decât pe meciurile din liga autohtonă, oricând pasibile de blaturi. Știe că Casino.com este unul dintre cele mai sigure site-uri de profil din România și că mai degrabă câștigă cu un zecar și un juvete decât cu o pereche de ași.

Cine află cu ce se ocupă tipul îl privește cu suspiciune. “Serios? Chiar merge?”. “Mie mi-e teamă să mă bag în așa ceva.” Mai ales cei trecuți de prima tinerețe râmân la prima dragoste- Loteria Română. Știu ei că, duminică de duminică, după slujbă, trebuie să meargă până la Loto să bage un bilet simplu, de câțiva lei. Și sunt convinși că, mai devreme sau mai târziu, norocul le va bate la ușă și vor fi fericiții câștigători ai marelui premiu. Mulți dintre ei au rămas doar cu speranța.

Pentru că, în acest domeniu, norocul este cel mai puțin important factor. Dacă te bazezi doar pe el, n-ai nicio șansă. Informareaeste principalul argument de succes. Documentarea zilnică, exercițiul.

Și mai ales cumpătarea. Asta îi lipsește românului pornit în goana după câștiguri mari și rapide. Vrea să rupă norii cu o singură mișcare magică. Tipul ăsta, din generația nouă, știe să aibă răbdare. Să parieze moderat, să-și testeze partenerii și să aștepte momentul potrivit pentru lovitura finală, pentru lovitura care îi aduce profit, bani în conturi pentru nevoile zilnice și pentru “mofturi”.

Am prieteni brokeri și ei chiar fac bani. Mai și pierd pentru că nimic nu e 100% sigur pe bursă, dar sunt cu siguranță „pe plus”. Am și cunoștințe care pariază pe diferite meciuri. Unii pariază chiar și pe competiții de curling (e sportul ăla în care unii freacă o podea cu mătura ca bila lor să ajungă în centrul unei ținte) și fac bani. Am cunoscut și un tip care juca poker profesionist. Avea un contract cu un sponsor, care îl susținea financiar în turnee mari, și era obligat să joace poker online opt ore pe zi. Acolo era, practic, serviciul lui.

Toți oamenii ăștia fac bani și mulți dintre ei chiar trăiesc din asta. Au ales să riște, dar calculat și bazați pe cunoștințe solide. Și reușesc.  Ceilalți acceptă rutina, ofensele șefilor, dar spun că au o stabilitate. Tu ce alegi?

Un comentariu la „Bani din fața calculatorului! Chiar se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *