CE MĂ ENERVEAZĂ: CERŞETORIA!

Revin cu un articol pe acest subiect.

Undeva, între Crăciun şi Revelion, nişte prieteni ne-au invitat la o cafea, la o ieşire, ca să mai schimbăm atmosfera. Invitaţia a fost la o cafenea în Dorobanţi. Asta e, să arunce cu piatra în mine cel care nu a fost niciodată la un cico în Dorobanţi! Invitaţia nu poate fi, însă, comentată, aşa că am răspuns „Prezent”.

Ne-am urcat noi în maşina noastră autohtonă şi ne-am dus în Dorobanţi. Am parcat cu o nesimţire aproape revoltătoare printre zecile de limuzine sau alte maşini luxoase din sfera OZN-urilor.

La intrarea în cafenea, ne abordează, însă, ca pe orice client de lux, doi puradei. „Barosane, dă şi tu ceva!”. „Hai, plecaţi de aici!”. „Hai, barosane, te fac pe tine 10 lei?”.

Am înţepenit! Cum? Cum adică „10 lei”? Adică ăsta este „scorul” minim pentru cerşetori în Dorobanţi? Adică mai puţin de atât nu acceptă? Sau dacă le-aş fi dat 2 lei sau 5 lei, mi-ar fi aruncat cu banii în faţă şi mi-ar fi zis că-s nemernic şi zgârcit?

Există tarife minime pentru cerşetorie în funcţie de zonă? Cât se cere atunci în Militari? Dar în Pipera? Dar în Bucureştiul Vechi?

Paradoxal, se pare că da. Recunosc: nu le ştiu tarifele din alte zone, dar, în Dorobanţi, cerşetorii nu iau mai puţin de 10 lei.

Consolarea prietenilor cu care ne-am întâlnit la cafea: „Zi sărut-mâna că nu ţi-au cerut 10 euro, că leii nu prea mai sunt la modă aici!”.

Aceastea fiind zise, mai arunc o întrebare în eter: „Şi poliţia unde era? Cerşetori sunt, ca şi parcangii, ca şi hoţi, ca şi prostituate, dar poliţie? Mai există astfel de organe? Sau tariful e de 10 lei pentru că vreo 5 trebuie să meargă la domnii cu caşchetă?”

4 comentarii la „CE MĂ ENERVEAZĂ: CERŞETORIA!

  1. incredibil!dar mie nu mi s-a intamplat niciodata sa imi ceara cersetorii mai mult de cat le dau…cu un leu,se pare ca cei din Targoviste se multumesc si cu putin,atat le dau;sunt si eu eleva nu vin de la munca…

  2. atata timp cat exista cersetori (ma refer in special la tineri care ar putea munci, ca ma gandesc ca poate de batrane le e mila si politistilor) este categoric ca se cotizeaza, este un fel de taxa de protectie.Sincer nu imi imaginez ca un om sa dea unui cersetor 10 roni, adica o shaorma mica, sau 2 sticle de suc la 2 litri sau aproape un pachet de tigari, asta ca sa fac corespondenta…..astia sunt mai rau ca prostituatele, ca numai la ele auzi de tarif :)):)):)).Alta chestie:daca le dai 5 ron nu ii iau ca tariful lor e 10?????Merita de facut cu camera ascunsa o marlanie de asta, de mers prin diferite zone ale capitalei.

    • S-au mai facut materiale cu camera ascunsa, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pacate, Politia ar trebui sa faca ceva, nu noi. Noi, jurnalistii, am semnalat in nenumarate randuri. Ei n-au facut nimic, niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *