Cum te face „Poliţia Internetului” la buzunare!

Aparent acest mesaj este foarte serios. Chiar şi credibil, când vezi bannerul de sus cu „Serviciul de combatere a criminalităţii informatice”!

Pe scurt, eşti anunţat că ai încălcat legea privind drepturile de autor, că ai piratat, adică. Ţi se blochează automat calculatorul şi ţi se spune că ai de plătit o amendă. În partea dreaptă a ecranului ai şi facilităţi de plată, să achiţi sancţiunea online.

ATENŢIE MARE, însă! Nu există aşa ceva! Acest anunţ este doar un virus, prin care nişte băieţi deştepţi îţi pot fura date din calculator şi prin care te mai pot „uşura” şi de câteva sute de lei.

Din păcate, soaţa a primit acest mesaj şi i-a blocat calculatorul imediat. Din fericire, n-am plătit nimic şi l-am dus imediat la reparat.

Trebuie să recunosc, însă, că întreg anunţul e o adevărată măiestrie pentru înşelarea oamenilor. Idee inteligentă, muncită frumos. Păcat că băieţii ăştia nu şi-au pus mintea la muncă cinstită.

Aşa că, atenţie!

8 comentarii la „Cum te face „Poliţia Internetului” la buzunare!

  1. multumesc de anunt… am auzit de „manopera” asta insa nu mi s-a intamplat si nici nu vreau..
    bine ca nu ati bagat in seama „amenda” …
    multumim!

    • Multumesc ca ai tinut cont de sfaturi si multumesc pt mesajul tau. Pe de alta parte, nu pot sa te ajut in privinta reparatiei. Am dus laptopul la niste prieteni profesionisti. Cred ca l-au devirusat.

      • Am citi pe net si am ramas uimita cati au putut sa o pateasca, cat despre mine noroc ca am citit aici pe blog. Eu am stiut despre ce e vorba si l-am reparat, dar altii, din pacate, de frica merg si platesc. Multumesc inca o data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *