E tare bine în România! E chiar prea bine!

de vis

M-am trezit dimineață fericit. Mi-am dat seama că nu am grija zilei de mâine. Că până și copilul meu are viitorul asigurat. Doar are norocul să trăiască în România, țara cu unul dintre cele mai bune sisteme de învățământ din lume.

Pe la 10.00, am fost la un control de rutină la medic. Am așteptat doar câteva minute. Erau vreo zece bătrânei înainte, dar au fost controlați repede. Erau sănătoși pentru că-și luau de câțiva ani medicamentele ca la carte.

Doctorul m-a primit cu zâmbetul pe buze. La ieșire, mi-a strâns mâna și mi-a zis că e tare mândru de profesia lui. Are un salariu bun și, de vreo câțiva ani, nici nu mai cere șpăgi.

Pe la 12.00, am plecat spre Brașov. Mi-a venit cheful să-mi duc familia până la munte să bem o cafea acolo. Am pus benzină înainte. Un preț foarte bun, care ține cu românul! Un plin m-a costat puțin peste 100 de lei.

Într-o oră și jumătate eram la Brașov! S-a mers perfect pe autostradă. Fără cozi, fără excese, fără pericole!

Apoi m-am trezit! Visam! Și e 1 Aprilie! Și, totuși, azi am un motiv de fericire: azi e mai puțin rău ca mâine!

5 comentarii la „E tare bine în România! E chiar prea bine!

  1. Mi-am dat seama ca este o gluma cand ai scris : ” de vreo cativa ani nici nu mai cere spagi”…medicul….eu de obicei incerc sa fiu pozitiva insa atunci cand ascult seara stirile, ma trezesc la realitate. Nu locuiesc in Romania, , insa parintii, fratele meu, prietenii mei, sunt toti acolo, si asta ma face sa vad si eu cum se traieste in romania. Tara in care o asistenta are un salariu de 1000 de lei, in care medicamentele, medicii si ingrijirile medicale sunt un lux, in care educatia aproape ca nu mai exista, iar tinerii nu au niciun viitor asigurat, chiar daca au stat pana la varsta de 26-27 de ani prin scoli. Imi ajut parintii in fiecare luna, deoarece cu pensile si salarile lor nu ar reusi sa aiba un trai decent, asta in conditia in care au muncit mai bine de 30 de ani. Azi dimineata au auzit ca au crescut din nou preturile, nu reusesc sa inteleg de ce se intampla asta…teoretic inteleg, insa mi-e greu sa concept ca o amarata de batrana cu o pensie de 400 de lei (din care 300 sunt doar pt medicamente ) va reusi sa supravietuiasca o luna. Mi se pare absurd! Si totusi nu este o gluma de 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *