Mizerion nu Eurovision!

FINALA EUROVISION 2013: Cezar Ouatu, văzut ca posibil CÂŞTIGĂTOR EUROVISON 2013 de presa germană

Completaţi voi „…. vision”. Mie mi s-a părut că a fost „Furăcision” sau „Mizerion”. Oricum, penibil!

Evident, a câştigat marea favorită! Oau! La fel ca şi anul trecut şi în mulţi alţi ani!

Anul acesta, ce s-a întâmplat cu România mi s-a părut, însă, strigător la cer! Nu prestaţia lui Cezar, nici măcar melodia. Mie nu-mi place cântecul respectiv, dar asta au vrut românii să trimită la Malmo. Cezar a dat tot ce a putut, a făcut show, a fost îndrăgit şi contestat de mulţi, adică a ieşit din anonimat. Iar asta a fost bine! In plus, înainte de finală, era dat ca unul dintre favoriţi.

La vot, însă, am rămas perplex. Pentru prima oară în istoria Eurovision, nu am luat puncte de la Israel, Spania şi Italia. Iar, în alţi ani, în acele ţări, rupeam rândurile. 10, 12 puncte ne erau asigurate de la fiecare ţară dintr-asta în parte. Acum, un singur punct de la toate trei.

Care ar fi cauzele?

1. Românii de acolo nu s-au întors acasă. Sunt încă acolo. Să fi sărăcit, însă, atât de mult, încât au renunţat la naţionalism şi nu au mai dat sms-uri? Poate că da! Mi-e greu să cred, însă, asta. Din contră, mai multe cunoştinţe din aceste ţări mi-au spus că au vrut să trimită sms-uri, ca în fiecare an, de altfel. Acum, însă, nu au putut. Le erau refuzate plăţile. Nu ştiu ce să zic. Poate că nu e vorba de o conspiraţie, dar ceva probleme au fost.

2. În privinţa Republicii Moldova, aceeaşi dilemă. De obicei, ne dădeau 12 puncte. Noi le-am dat şi anul ăsta, dar ei doar 10. Poate că nu le-a plăcut piesa. În presa de peste Prut, însă, sunt aceleaşi speculaţii în privinţa influenţării votului către Ucraina. Moldovenii au dat 12 puncte Ucrainei, anul acesta.

3. Am observat că am luat puncte multe şi „cinstite” de la ţări în care nu sunt români. Malta şi încă vreo câteva ţări nordice, de exemplu. Oare de ce? Poate pentru că acei locuitori au apreciat doar melodia şi nu au ţinut cont de imaginea proastă în străinătate a românilor. Din ţările unde sunt români, nu puteam primi voturi decât de la ei. Italienii sau spaniolii nu ne-ar fi votat nici în ruptul capului, indiferent de piesă. Ne urăsc şi nu vom primi în veci voturi de la ei.

Sau poate că toate teoriile mele sunt false. Poate că, de fapt, piesa a fost slabă şi rezultatul a fost pe măsură.

Voi ce credeţi?

2 comentarii la „Mizerion nu Eurovision!

 1. De la an la an,concursul asta e tot mai „naspa”,daca-mi permiti sa ma exprim asa…….
  1…Romania,in loc sa trimita ,macar o data,o piesa buna si un artist pe masura,noi trimitem mascarici dupa mascarici(nu vreau sa jigensc pe nimeni)…..miorlaiturile astea din piesa de anu’ asta…ce sa zic….or avea domnul voce,nu contest,ca nu ma pricep…..dar vaiii…..cum sa te prezinti cu asa ceva,sperand ca o sa si castigi..??!
  2…Daca nu primim voturi de la Spania,Italia.Moldova si alte tari unde romanii-s multi…suntem zero- a se vedea anul acesta,ce s-a intamplat fara punctele de la ei…..de ce?de ce trebuie sa asteptam puncte „sigure” de la ei,doar asa…ca sunt/suntem romani? sorry,dar nu-s de acord….daca piesa e buna,nu asteptam ca milogii puncte,ci le castigam pe merit..
  3…In fiecare an,dupa concurs, aceleasi stiri, aceleasi „plangeri”….totul e vot politic,nu avem sanse…..pai si atunci de ce mama naibii ne mai prezentam???pt ce atatia bani pierduti????aaa, ma scuzi, pierduti pt noi,poate,contribuabilii….ca pt ei,cei din tvr….sigur nu….si sa nu ne spuna ei de patriotisme si alte prostii….ca nici ei nu cred…banul dicteaza,clar!
  Imi cer scuze pt postul lung,pt greseli si incoerente…dar m-am enervat…iar:))…sa ai o zi faina

  • Nu ai de ce sa-ti ceri scuze tu, pentru nimic! Ar trebui sa-si ceara scuze cei de la TVR, responsabilii care s-au dus apoi la Malmo, astia ar trebui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *