A FOST ODATĂ BAC-UL!

Pe vremea mea, examenul de Bacalaureat era, poate, cel mai important moment al vieţii. Dacă luai notă mare, demonstrai că nu ai muncit degeaba prin şcoli 12 ani.

Aveam emoţii. Toceam cărţile cu câteva luni bune înainte. Cu program. Patru ore dimineaţa, patru la prânz şi alte patru seara.

Adormeam cu Eminescu în gând şi mă trezeam cu Eminescu.

Învăţam pe rupte. Vroiam să fiu cel mai bun.

În plus, era o datorie şi faţă de familie. Cum mai scoatea mama capul în lume, ce le mai zicea prietenelor ei, dacă eu luam o notă mică? S-a chinuit toată viaţă să mă facă OM şi eu să-i înşel aşteptările?!

Pe vremea mea, era vorba de respect, de sârguinţă, de mândrie personală! N-a fost nimeni mai mândru ca mine, după ce toţi profesorii şi colegii mei m-au felicitat pentru că am fost singurul din liceu cu 10 la Literatură, la scris.

Acum, BAC-ul e bârfă, e mişto, e caterincă, pe scurt, e glumă!

Oare cine este vinovat de dezastrul de anul acesta? Ministrul, părinţii, elevii, sistemul? Toţi?

Până şi Hitler face mişto de noi! Priviţi!

7 comentarii la „A FOST ODATĂ BAC-UL!

 1. MINISTRUL!!!ce…el nu a copiat niciodata????dar sti daca la anul se va proceda la fel?adica tot cu camere si…..alte alea…

 2. DE VINA PENTRU INVATAMANTUL DIN ROMANIA SUNT PARINTII PTR CA NU MERG SA SE INTERESEZE LA PROFESORI DE NOTELE COPIILOR INCA DIN PRIMUL AN DE LICEU SA STIE EXACT CUM SA-I AJUTE ,PROFESORII PTR CA NU LE OFERA MAI MULTE INFORMATII COPIILOR (IN SPECIAL COPII DE LA TARA CARE NU AU ACCES LA UNELE INFORMATII CUM SUNT COPII DE LA ORAS ) COPII PTR CA ACUM SUNT INTERESATI DE MODA FETELE DE MACHIAJ DE CAT MAI MULTI IUBITII ETC.SI NU IN ULTIMUL RAND SISTEMUL SI NU NUMAI CEL DE INVATAMANT .

 3. SI AM UITAT SA SPUN CUM ROMANIA ESTE O TARA IN CARE OAMENII NU AU LOCURI DE MUNCA , NU MAI EXISTA RESPECT IN ACEASTA TARA EU VAD DOAR OAMENI CU BANII SI OAMENI SARACI LIPITI NICI MACAR NU SUNTEM O TARA CU NIVEL MEDIU DE TRAI .

 4. Toata lumea e de vina: ministrul, sistemul, profesorii, parintii… numa’ loaza de copil nu.
  Nu-i de vina el c-a stat prin carciumi noptile si-a-nvata prea devreme ce-i coma alcoolica e de vina viata grea.
  Nu-i de vina fetita de 18 ani ca sade-n Mall ca la muzeu cu orele, e de vina societatea.
  Haideti fratilor inapoi cu picioarele pe pamant… scoala nu-i obligatorie, o face numai cine vrea.
  Cine nu vrea carte n-are decat sa pice la bac si sa treaca dracului la munca ca nu putem fi toti cu „mapa”, e nevoie si de „sapa”.

  • Mda, si asta este un punct de vedere. Deci elevul e vinovatul. Pana la urma, daca nu vrei tu, atunci cine?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *