A ÎNNEBUNIT LUPUL! :)

Să definim „lupul”!

„Lupul”= soţie, mamă, femeie tânără. Pe scurt Cristina Pocora.

Concret despre ce este vorba: de câteva zile, Cristina a devenit un cetăţean foarte responsabil, mai ales cu mediul înconjurător şi s-a apucat să arunce gunoiul selectiv. Plastic la plastic, gunoi menajer la gunoi menajer etc.

Până aici, toate bune. O mentalitate lăudabilă şi un gest pe care ar trebui să-l facem cu toţii!

Problema este că, la noi în cartier, nu există tomberoane diferite, tomberoane special amplasate pentru depozitarea selectivă a gunoiului. Nu mai vorbesc de faptul că, atunci când vine maşina de gunoi, tomberoniştii aruncă totul în acelaşi loc, remorca maşinii.

În consecinţă, unde credeţi că ţine „egologista şefă” sticlele de plastic, până strânge mai multe ca să le poată duce la un centru specializat? Ghici ciupercă, ce-i?

În bucătărie!!! Şi cum bucătăria noastră este open- space şi nu există despărţire de sufragerie, practic sticlele de plastic stau în mijlocul casei.

Mai întâi au fost două, trei sticle, dar, acum, are, deja, aproape un sac. E cam mult. Şi nu se opreşte aici. Zice că le duce când e sacul plin!!!!

Acestea fiind zise, eu ce vină am? De ce trebuie să mă lovesc dimineaţa, când îmi fac cafeaua, de sacul cu sticle? Sau, de fapt, ar trebui să mă consider norocos că am o soţie care strânge orice bănuţ pentru familie? Nu de alta, dar am auzit că e vreo 8 lei kilogramul de plastic la centrele de colectare. Vă daţi seama că, în vreo jumătate de an, va strânge suficienţi bănuţi să-i mai cumpere o jucărie Sophiei? 🙂

 

22 de comentarii la „A ÎNNEBUNIT LUPUL! :)

 1. Bravo ei!La noi in bloc stringem peturile de plastic de 5 ani,e o firma care vine si duce sacii plini.Responsabila,ghici ciuperca cine-i?(eu), adun sacii in garaj,iar sotul face la fel ca tine cind nu mai poate intra cu masina.Deci,RABDARE!!!DAN!!!La noi e 4 lei pe kg.

 2. E un lucru civilizat ce face sotia ta! Eu de exemplu am cumparat un suport cu patru compartimente despartite intre ele ,l-am amplasat pe balcon intr-un loc unde nu deranjeaza si asa selectez plasticul,hartia si sticla.Pentru cel menajer am o pubela mica in bucatarie cu pedala si imi e de mare ajutor. La inceput e putin incomod dar cu timpul devine ceva firesc.

  • Eu n-am spus ca nu e civilizat. E chiar normal ce face! Dar noi nu avem spatiu, nici macar pe balcon, pentru asta. In plus, gunoierii iau sacii la gramada.

   • Felicitari pentru sotia ta! Si eu colectez selectiv si da, uneori este greu cu spatiul, dar ne-am luat cosuri mici, dragute si colorate. Si da, ai dreptate, se mai intampla sa le adune gunoierii la gramada ca si eu am vazut – dar am sunat si am facut sesizare! Am zis gata, nu ii las asa! 🙂 Mai mult, m-am mai interesat putin de subiect ca ma gandeam cum de fac asta, cand pana la urma e un business pentru ei si cu cat duc mai multe cantitati ok la reciclare, cu atat iau mai multi bani… Ei bine, asa am aflat ca ce colectam noi sunt deseuri uscate si daca pun un PET curat langa o cutie la fel nu le afecteaza la reciclare…apoi salubristii le mai iau asa pentru ca e scump sa trimita 3 oameni, 3 masini, combustibil si sa colecteze cantitati destul de mici. Asa ca le mai iau pe toate la un loc si le duc la statia de sortare – ca sunt obligati sa le sorteze; aici sunt oameni care sorteaza deseurile manual – si e mai ieftin decat ce ziceam eu mai sus. Si apoi merg la reciclare. Nu zic ca e normal, dar iti spun cum sta treaba…Eu continui sa colectez selectiv si o fac, ca si sotia ta, din convingere proprie. Azi noi doua..maine copiii nostri…si tot asa.. 🙂

 3. este un gest foarte frumos,numai ca a tine un sac plin de sticle in bucatarie,iar spatiul fiind nu foarte mare,nu e tocmai confortabil,nici pentru estetica..de ce nu mutati locul sticlelor intr-o debara,sau de ce nu le starngeti la tara,asteptati sa se stranga mai multi saci cu sticle si apoi sa le duceti la colectare!

 4. Si eu colectez selectiv si ma bucur sa aud ca si alte femei sunt atat de responsabile! felicitari! Da, probleme sunt, important e ceea ce facem – ca asa probleme apar in tot ceea ce facem… Usor, usor se dezvolta si sistemul, dar e important ca noi sa luam atitudine si sa credem in ceea ce facem – ca o facem pt noi si copiii nostri! Inca o data, felicitarile mele!

 5. Felicitari pentru acest lucru tuturor! Imi doresc sa fac si eu la fel dar nu prea stiu pe unde sunt aceste centre, m-am uitat si pe net dar nu am gasit mare lucru. Cine are adrese ale acestor centre rog sa mi-le spuna si mie.
  Am incercat la Mega Image dar nu primeau categoria de sticle pe care o aveam eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *