CE NU FACE OMUL CÂND ÎI E DRAG CINEVA!

Ca să fiu clar de la început: îmi place să fumez! Îmi place socializarea la o cafea şi o ţigară, îmi plac gustul şi mirosul unui trabuc fin la un pahar de vorbă cu coniac.

Atenţie, însă, nu vă încurajez să faceţi acelaşi lucru!

În plus, de o lună de zile am spus STOP. Aproape că nu m-am mai atins de ţigări, de niciun fel. Am încercat un înlocuitor- o ţigară electronică. Care nu funcţionează, însă, decât cu foarteeeee multă voinţă.

Decizia aceasta am luat-o nu pentru că aş avea probleme de sănătate, nu pentru că aş vrea să fac economii, ci pentru că vreau să-mi ţin copilul şi soţia cât mai mult în braţe. Mai ales în cazul Sophiei Maria, sunt convins că nici măcar mirosul de tutun nu îi face bine. Iar să încerci să-ţi mângâi copilul mirosind a ţigară nu poate fi prea plăcut pentru bebe.

În plus, Cristina este şi ea nefumătoare şi ştiţi foarte bine cum face un nefumător când miroase un fumător.

Aşa că am devenit şi eu, de o lună, „aproape” nefumător. Spun aproape pentru că mai folosesc ţigara electronică. Aceasta, însă, nu miroase şi nici nu scoate fum.

Una peste alta, nu mă plâng în acest post. Chestii de genul „Ce greu mi-e mie să mă las de ţigări!”. A fost decizia mea benevolă şi venită din dragoste pentru cele două minuni de acasă. A fost un mic sacrificiu, în comparaţie cu sumedenia de recompense primite.

Voi ce „sacrificii” aţi făcut pentru cei dragi? La ce aţi renunţat? 

 

15 comentarii la „CE NU FACE OMUL CÂND ÎI E DRAG CINEVA!

 1. eu personal inca nu am facut sacrificii, dar ma gandesc ca de fapt astea sunt niste sacrificii in primul rand pentru tine, cel drag e doar impulsul cand incepi sa gabdesti ca ar fi cazul sa zici STOP.dupa mine fumatorii sunt o categorie care nu accepta criticile celor din jur, asta probabil datorita accesului si numarului mare de adepti……daca toti ar putea fuma doar atunci cand ies la o cafea, ar fi perfect.

  • Intr-adevar e un cumul de factori. Sophia a fost, insa, cel decisiv care m-a determinat sa spun stop.

 2. Felicitari!Eu nu fumez,dar sunt educatoare care ies la o tigara,apoi inapoi intre copii…nu e ceva normal!Asa si acasa!Cristina si Sophia merita si mai multe sacrificii!!!

  • Aoleu! Mai ales cei care lucreaza cu copii nu ar trebui sa fie fumatori! Asta mi se pare de sanctiune, cel putin.

    • Care ei sau ele? Fumatorii? Eu am fost de ambele baricade si ii inteleg pe toti. Cred ca si fumatorii ar trebui sa aiba drepturile lor, nu sa arunci cu piatra in ei.

     • Ei, atunci, n-a facut mari sacrificii. Cand intra in casa, miroase de rupe!

     • In” familionul” nostru am avut evenimente cind din 50 invitati nu fuma nimeni…eu sunt norocoasa,la noi in familie NU SE FUMEAZA deloc .

 3. si iubitul meu era fumator,dar acum s-a lasat de aceasta ”pasiune”,nu pentru ca i-am impus eu ci pur si simplu pentru respectul si grija pe care mi-o poarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *