LA GOGOŞI, ÎNAINTEEEE!

Trebuie să vă spun una foarte tare astăzi. Foarte tare cel puţin pentru mine! 🙂

Prin noiembrie, când ne-am mutat noi în căsuţa noastră, am investit o gramadă de bani în bucătărie. Să fie foarte bine utilată astfel încât ori de câte ori vrem să gătim ceva, să avem tot confortul.

Am cumpărat hotă performantă, să nu facem miros în toată casa, am cumpărat maşină de spălat vase, să nu muncim prea mult nici cu vesela şi câte şi mai câte. Până acum, însă, maşina de spălat vase am folosit-o de cel mult cinci ori. Am ajuns la concluzia că e un moft, dar la acea vreme ni se părea o necesitate.

În fine, una peste alta, pot spune că, în mare, tot ce am investit noi în bucătărie este cam… fără rost. Gătim atât de rar, încât chiar nu merită.

Aseară, însă, am realizat o premieră! Am făcut gogoşi! Chiar a fost o premieră atât pentru noi, cât şi pentru bucătăria noastră!

Îmi făcuse poftă o colegă la muncă (făcuse gogoşi cu o seară înainte) şi am venit acasă hotărât să trec şi eu la acţiune!

Zis şi făcut! Dă-i cu făină, dă-i cu tot ce trebuie! Creşte coca, ne apucăm de porţionat gogoşile. Dar cu ce să întindem aluatul?! Că, în ciuda tuturor dotărilor, în bucătăria noastră nu există şi un… făcăleţ! Normal, că nu ne-am gândit că ne va trebui vreodată! Am adaptat, totuşi, o sticlă pe post de făcăleţ şi iar la treabă! De tăiat, le-am tăiat cu paharul, că aşa m-a învăţat soacra prin telefon! Ştiţi vorba „Sună un prieten”.

Una peste alta , eu zic că au ieşit delicioase. Le-am umplut cu ciocolată şi cu gem. Oricum, eram atât de încântaţi, încât tot ni s-ar fi părut geniale!

Voi ce ziceţi? Arată măcar bine?

16 păreri la “LA GOGOŞI, ÎNAINTEEEE!

  1. Dane??????mi-ai facut pofta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!arata SUPER bine!te pricepi sa si gatesti.asta e un lucru bun!e de admirat cand vezi ca un barbat pregateste ceva de mancare.mai rar…oricum bravo tie.deci arata super bine!cred ca,Cristina este mandra de tine,nui asa?

    • Multumesc frumos. Da, Cristina este foarte mandra, atat de mandra incat, daca ar putea, m-ar lasa doar pe mine sa gatesc! 🙁

  2. frumos! am citit, plina de emotie, pana la sfarsit, in speranta ca ai sa mentionezi ca eu am cumparat ceea ce trebuia, am framantat, pentru prima oara, aluatul, ca mi-a crescut repede si frumos… dar tu, nimic…

  3. Vai, ce apetisante par ! Cred ca sunt buuuune ! Daca tot ai postat „opera”, te rog, posteaza si „ratzeta” ca daca nu le fac… lesin de pofta ! Cine m-a pus sa le privesc in detaliu ?!

    • reteta lu” soacra-mea
      2 cani faina
      1 pachetel mic de drojdie proaspata
      1 cana lapte
      sare
      arome, coaja rasa de la o lamaie
      gem/dulceata

      Se pune faina intr-un castron mai mare, se presara sarea si se adauga drojdia, dizolvata in prealabil cu putina apa calduta. Laptele se incalzeste si se toarna cate putin peste faina, pana cand s-a umezit toata faina din castron. Se framanta aluatul 10-15 min. Se lasa la dospit, pana cand aluatul umple castronul. Se intinde aluatul sub forma de foaie (nu foarte subtire, eventual cu sticla), se pune gemul, se trece un capat al foii peste gem si se decupeaza cu un pahar. Intre timp incingi uleiul, si arunci gogoselele acolo. … Pofta buna!
      PS: Nu credeam ca voi da eu cuiva vreodata retete! 🙂

  4. Copiat reteta. Multumesc. Daca vrei, iti pot da la schimb fel de fel de retete usurele, usoare, mai greute, majoritatea de salate faine care sunt bune ca: se fac repede, nu ingrasa si te mentin in forma atat acum cat si dupa ce vei fi tatic !
    Vezi, uite asa poti deveni un „pui de Horia Varlan” fara sa-ti dai seama, dupa care te vad in „juriul de specialitate ” , apoi la specializare prin America sau Australia…
    Cu tot dragul si simpatia pentru voi doi si abea astept sa am ocazia sa va gratulez „pe voi trei….!

  5. Din ce ai scris acolo,cred ca au iesit foarte bune,dar ca aspect…nu prea par a gogosi, ci mai degraba la langosi!

    • Gogosi, langosi, ce mai conteaza?! Conteaza ca le-am mancat pe toate si n-am murit! Deci au fost foarteeee bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *