MIE ÎMI PLACE NEAGRĂ! VOUĂ?

În fiecare dimineaţă, mă trezesc cu gândul la ea. Ea este, de fapt, cea care mă face să-mi revin şi să încep ziua cu zâmbetul pe buze. Nu se lasă uşor, însă. E neagră şi fierbinte! Căldura ei mă arde şi trebuie să-mi pun toată răbdarea la contribuţie ca să o abordez.

O iau prin învăluire, mă apropii de ea încet, încet. Altfel, m-ar frige! Pas cu pas, gest cu gest. Nu se lasă. Mă „abureşte”! Iar eu mă îmbăt cu mirosul ei unic. E altfel decât toate celelalte. Mereu şi mereu. În fiecare dimineaţă, de altfel, mi se pare că are ceva nou în ea. Un altfel de miros, o tentă diferită de ieri. Azi e mai tare, mai puternică. Ieri, parcă era ceva mai slabă, mai relaxată.

Cam 30 de minute ne ia, în fiecare zi, să ne cunoaştem. Încet, încet, fierbinţeala ei se domoleşte şi lasă loc doar căldurii blânde şi plăcute. Şi atunci se produce legătura dintre noi. După 30 de minute, suntem pe deplin satisfăcuţi amândoi. Ea e „consumată” şi eu pot să-mi văd de ale mele. Uit de ea pentru câteva ore.

Ulterior, de-a lungul zilei, ne mai întâlnim o dată sau de două ori. Atunci se întâmplă, însă, pe fugă. O sorb repede din priviri şi din gusturi. Nu am timp de poezie, dar sunt cu gândul la noua „EA”, cea de a doua zi. Oare cum va fi mâine? Ca ieri, ca azi sau poate complet nouă?

Voi cum preferaţi… CAFEAUA? Că doar nu vorbeam despre altceva! 🙂  Doar nu va gandeaţi la vreo domnişoară mulatră. Eu o beau, întotdeauna, neagră. Fără pic de zahăr sau lapte. Îmi place cafeaua tare, o cană mare în fiecare dimineaţă. Mai nou, am norocul să-mi fie servită „la botul calului”. Dimineaţa, soacra se trezeşte devreme şi, simpatică, ne face cafelele mie şi Cristinei. Când ne trezim, sunt, deja, răcite cât trebuie.

De-a lungul timpului, am experimentat tot felul de tipuri de cafea. De la espresso, la cele făcute din capsule, la „dozator”. Am chiar şi un astfel de dispozitiv acasă. Rămân, însă, fanul cafelei făcute la ibric, cu spuma dată puţin în foc. 

Vouă cum vă place cafeaua? Beţi şi, dacă da, câte pe zi? Unde este locul cel mai frumos unde aţi băut cafea? Sau unde aţi băut cea mai bună cafea?

18 comentarii la „MIE ÎMI PLACE NEAGRĂ! VOUĂ?

  1. Am baut cafea zilnic pina in ianuarie,cind am terminat cu ea!Acum beau apa si uit de dureri de cap si nu am probleme cu tensiunea!Ma simt f.f. bine!Sa vad pina cind rezist???Tu ai o adevarata ceremonie,dragoste pentru ea!

  2. dar la cafea merge si o tigara???
    imi place mirosul……dar o prefer cand si cand cu lapte si zahar, mai nou beau o chestie facuta din cereale, e buna, sper sa fie si sanatoasa.

    • Cafea din cereale? Nu suna prea minunat. Cat despre partea cu tigara… deja doua vicii sunt prea multe

  3. E un rasfat in fiecare dimineata si pentru mine cafeaua…parca si ziua e mai frumoasa! O prefer cu o lingurita de miere de albine atat.Acasa la mine beau cea mai buna cafea mai ales ca am si ajutor la prepararea ei(baietelul meu in varsta de trei ani) un deliciu!:)

  4. nu beau niciodata cafea,fara exceptii,nu imi place….in schimb ador mirosul cafelei facute in casa…si imi place sa imi sarut iubitul dupa ce a baut cafea!

  5. Cel mai mult imi place cafeaua facuta de mine – 600 ml apa/ o lingura de cafea / 2 linguri de zahar / scortisoara. Si nu exista loc mai bun de baut cafeaua decat patul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *