De ce banii n-aduc fericirea

sursa: google

sursa: google

Toată viața alergăm după ei. Ne zbatem, ne sacrificăm timpul liber, muncim pe rupte, ne epuizăm. Zilnic vrem mai mult. O casă mai mare, o mașină mai puternică, o bijuterie mai scumpă, o vacanță mai luxoasă.

În schimbul lor, sacrificăm totul. Sacrificăm clipele petrecute cu copiii, sacrificăm îmbrățișările persoanei iubite, sacrificăm minutele de privit cerul. Pentru că, nu-i așa?, avem treabă.

Și? Și Moartea nu te întreabă câți bani ai, câte palate sau averi în nestemate. E singura căreia nu-i pasă de tot ce-ai făcut de-a lungul vieții. Te ia și gata!

Dinu Patriciu a murit azi. De cancer! Și dacă nici el n-a avut bani, atunci cine? Și? Cei mai buni medici, cele mai bune tratamente. Nimic nu l-a putut salva.

Am făcut un interviu cu el în urmă cu câțiva ani. Un intelectual rasat, un afacerist extrem de puternic.

Dar oare care au fost ultimele lui amintiri, pe patul de spital, înainte să plece din lumea asta? Oare și-a văzut rafinăriile? Oare și-a văzut munții de bani? Rolex-urile de sute de mii?

Sau ochii i s-au umezit de lacrimi pentru că a realizat că a irosit timpul? Că și-a sacrificat familia? Că a fost, poate, la prea puține serbări și aniversări ale copiilor? Că nu a spus suficient de mult „Te iubesc”? Că nu i-a strâns în brațe pe cei dragi atunci când aveau nevoie pentru că el era plecat după afaceri?

Dinu Patriciu a plecat trist pe lumea cealaltă. Trist că și-a irosit o viață pentru averi. Trist că a agonisit și nu a simțit. Și, din păcate, așa vom pleca toți. Pentru că, pur și simplu, nu știm să spunem STOP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *