80 DE MINUTE PENTRU UN DRUM DE 20 DE MINUTE! NU MAI SUPORT!

Atât am făcut astăzi ca să ajung la muncă! Şi nu pot să înţeleg de ce! Mai ales că nu ninge foarte tare şi nici nu bate vântul! Faţă de alte zile trecute, astăzi, aş putea spune că este chiar frumos afară! În plus, a fost week-end, deci timp berechet pentru utilaje să deszăpezească!

Şi, totuşi, nu! Se circulă infernal, am văzut maşini care nu mai puteau porni de la semafor din cauza gheţii, o femeie mi-a alunecat chiar în faţa maşinii, noroc că mergeam foarte încet. Pe Bulevardul Unirii, tot în faţa mea, am văzut maşini care derapau în mijlocul străzii şi blocau totul apoi. În plus, am văzut chiar un troleu blocat în mijlocul unei alte intersecţii. Călătorii din el se dăduseră jos şi îl împingeau ca să-l scoată din nămeţi! Unde erau autorităţile?

Nu pot să înţeleg de ce nu se circulă, chiar şi în condiţii de iarnă! Nu înţeleg! Am văzut, într-adevăr, multe utilaje de deszăpezire, dar parcă nu fac altceva decât să încurce traficul! Iau zăpada dar nu curăţă şi gheţa! N-am văzut niciun bob de nisip, niciun mililitru de clorură, niciun gram de sare! De ce?

Mai mult, aflu de la ştiri că oraşe întregi, precum Galaţiul, sunt izolate de restul lumii. Nu se poate ajunge în astfel de localităţi? De ce? Unde sunt autorităţile?

Îmi povestea o prietenă, care a fost într-o vacanţă în zona Mont Blanc, că acolo erau -35 de grade Celsius (şi nu -0 grade!), nămeţi de 3 metri înălţime şi, totuşi, drumurile erau curate, fără pic de gheaţă pe ele! Deci, la alţii se poate! Dar la noi, de ce nu? Spuneţi-mi voi, că eu simt că mor de nervi!

11 comentarii la „80 DE MINUTE PENTRU UN DRUM DE 20 DE MINUTE! NU MAI SUPORT!

 1. pentru ca la noi se fac lucruri de mantuiala, utilaje invechite, neadaptate, planurile de deszapezire la fel de vechi…ideea e ca anul asta iarna a fost pana acum decat o luna, in loc de 3, deci ei in alea 2 luni au „mancat” banii degeaba…intr-un timp la noi la Rm Valcea erau niste cutii cu nisip puse pe lg strazi, iarna, probabil ca oricine sa le poata folosi….acum nu mai sunt….

  • Daaa, acele cutii cu nisip! Existau candva. Evident ca au disparut, ce te asteptai sa reziste? Le lua oricum cineva care vroia sa-si mai completeze materialele pentru constructia casei. In rest, pot sa-ti spun ca mi-e tare rusine, uneori, ca la noi toate lucrurile merg aiurea.

 2. Noi suntem obisnuiti cu raul,cu frigul,la polul frigului nu ne plingem,parca e o normalitate…traficul in capitala oricum e infernal!!!Apropo,unde a fost azi Ioana?Felicitari pentru materialul cu Radu si Adela!Va iubesc!

     • Eu cred ca Ioana a plecat in tarile calde pe timpul concediului…la noi e catastrofal de frig…-30 a fost miercuri…crapa pietrele!!!Dar suntem obisnuiti…

     • E intr-adevar intr-o tara calda. Iti va spune ea pe blog, probabil. Oricum ii doresc sa-i fie cald si pentru mine ca eu m-am saturat de frig.

     • Ce zici de stirea cu chinezul ce-si lasa copilul la -13 grade sa se „caleasca”???

     • La prima vedere, as spune ca este un dobitoc! Cunoastem, insa, prea putin cultura lor ca sa ne dam cu parerea. Pana la urma, ei au samuraii si ninja, oameni supusi unor teste „supraomenesti” pentru ceilalti. Asa ca… nu stiu daca e neaparat nebun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *