A REAPĂRUT VECINUL „SPION”!

Mai ţineţi minte epoca comunistă, când exista, în fiecare bloc, cel puţin un vecin care spiona pe vizor? Care ştia tot ce se întâmplă în bloc, care pâra totul mai departe, care era deranjat de orice şi de oricine şi făcea nenumărate sesizări la Miliţie?

Ei bine, specimenul a reapărut. Îl am şi eu la mine în bloc.

Ceea ce urmează să vă povestesc este la limita dintre râs şi plâns, dar, oricum, nu te poate lăsa indiferent. Iniţial, pe mine m-a pufnit râsul, ulterior, însă, mi-am dat seama că personajul respectiv ar putea să se ducă la un control. Ar putea avea grave probleme.

GOGU VASILE- îi voi spune respectivului domn. Nu este numele lui adevărat. Nici nu am să-l menţionez pe cel real pentru că m-aş putea trezi dat în judecată. Nu de alta, dar, înţeleg, că individul este procesoman. Îi cam place să stea prin tribunale.

În fine, să începem povestea.

Gogu Vasile este, aparent, un tip mişto. Are studii, are familie, e aproape însurat, e jovial, salută şi glumeşte cu vecinii. Ba chiar cică este expert în comunicare.

Domnul Gogu Vasile are, însă, o mare problemă. Pe de o parte, îi lipseşte o rotiţă, iar, pe de alta, îi lipseşte şi ceva în zona inferioară.

De exemplu, printre altele, m-a reclamat autorităţilor pentru că lanţul de la tomberonul meu de gunoi este mişcat de vânt noaptea şi îl sperie. 🙂

Aşa că, într-o zi, m-am trezit cu nişte domni respectabili la uşă, care mi-au cerut să mut tomberonul. L-am mutat şi, de atunci, am decis să nu-l mai salut pe Gogu Vasile, ca şi cum nu ar mai exista. Mi s-a părut cea mai civilizată reacţie.

Ei bine, însă, de curând, un alt vecin a intrat în gura domnului Gogu Vasile. Iar, aici, situaţia a fost chiar mai ciudată.

Nea Gogu ăsta a chemat poliţia, pe la ora 23.00, pentru că un vecin era prea gălăgios şi, implicit, potrivit reclamantului, deranja liniştea publică.

Vecinul prea gălăgios este, însă, un bătrânel simpatic, pe la 60 de ani. Nu dă muzica prea tare, ci doar are prostată! Adică se duce des la toaletă şi, implicit, trage apa. Că doar e om civilizat şi nu-şi face nevoile de mai multe ori, în aceeaşi apă.

Ei bine, Gogu Pintenogu are o problemă că bătrânelul ăla trage apa! DUMNEZEULE, cât de dus trebuie să fii ca să te deranjeze asta????!!!!!

Mai mult, potrivit relatărilor bătrânelului, nea Gogu a reclamat că, dimineaţa, se aud paşii bătrânelului pe gresie. Că se trezeşte prea devreme şi că el nu mai poate să doarmă din cauza zgomotelor provocate de mersul pe gresie şi de apa trasă la toaletă.

Senzaţional, nu-i aşa?!

Dincolo de ilaritatea situaţiei, stau şi mă întreb ce e de făcut?

Eu propun să-l împuşcăm pe bătrânel sau să-l trimitem în Siberia la muncă silnică. Cum de şi-a permis să trăiască până la vârsta asta şi să aibă prostată?! Să-l omorâm, să-l suprimăm, să-l strivim pentru că îndrăzneşte să aibă o vezică slabă! Parol!

Voi ce soluţii aveţi ca să stingem, totuşi, conflictul? V-aţi confruntat vreodată cu astfel de situaţii inepte?

 

21 de comentarii la „A REAPĂRUT VECINUL „SPION”!

 1. Eu am un specimen de baba care imi cauta gunoiul!!! Daca-l sortez bine(sticla la sticla,plastic la plastic,apoi e cel cu resturi de mancare si altele care-l scormoneste cu o vergea ca poate poate gaseste ceva gresit sa cheme pentru amenda) Ce mai…lumea asta a uitat sa-si traiasca propria viata…saracii de ei ,ca e asa de scurta !Asa ca Dane trebuie sa radem peste ,vorba aia cainii latra ursul merge :)))

  • Asta cu cautatul in gunoi mi se pare foarte tare! Eu am si niste scutece de la Sophia. Cum ar fi sa verifice si la mine?! 🙂

 2. Se poate rezolva oarecum problema!!!
  Va coalizati cativa vecini: unul sau doi fac galagie cat pot de tare, unul sta de sase pe culoar (casa scarii) si unul pe geam, acestia din urma vor da de stire cand vine Politia.
  Apoi se lasa tacerea… care trebuie sa fie totala! Nimeni nu raspunde ca si cum nu sunt acasa (dintre cei care au facut galagia si care vor fi reclamati de nea Gogu Vasile), cei care ies si vb. cu Politia (de la alte apartamente) sustin sus si tare ca ei nu au auzit absolut nimic. Politia se va lasa pagubasa, iar daca se repeta chestia asta de 2-3 ori, politistii, ori vor ajunge sa-l ignore pe Gogu Vasile pentru ca ii solicita degeaba, vor veni in continuare la solicitari, mai ales daca au fost facute prin serviciul 112, dar il vor cataloga drept nebun, si cu prima ocazie in care legea le permite, ii vor trage lui nea Gogu Vasile o amenda s-o tina minte.
  Retineti, este solutia ideala dar se poate aplica doar daca nea Gogu Vasile nu este vreun bataus, pentru ca daca este dus de nas de cateva ori, isi va da seama si va incerca sa se razbune altfel pe vecini.

  • Foarte elaborat planul. Sa speram ca nu va trebui sa-l punem in aplicare. De vreo cateva zile e liniste.

 3. Cunosc si eu vecini certati pentru ca fac pipi din picioare 🙂

  In alta ordine de idei… eu am o pendula. Care bate ora exacta si la fiecare jumatate de ora. Nu e nimic strident sau suparator. Noi, de multe ori, nici n-o mai auzim. O perioada, a fost stricata. Vecina mea, perete in perete, era disperata! Atat de tare se obisnuise sa stie cat e ceasul de prin vecini, ca acum ii lipsea ceva 🙂

 4. Salut,
  sper sa nu intru si eu in gura lui GOGU VASILE scriind pe acest blog.
  Ma intreb ce ar fi patit vecinul de deasupra mea daca statea Nea’Gogu sub el si ar fi auzit premergatorul „turbo” pe gresie dimineata inaintea ceasulului. Nu ar fi fost oare un susur insesizabil apa din coloanele de scurgere?
  P.S. Nu mai lega tomberonul, sunt sigur ca nu il fura nimeni si nici nu se poate rasturna.

  • Draga vecine, in privinta copiilor, nu poti intelege disperarea parintilor decat atunci cand ai si tu un prichindel. Ca sa nu planga piticul, faci orice, chiar il dai si cu premergatorul „turbo”. De exemplu, a mea se trezeste noaptea cu un chef de plans extraordinar si, pur si simplu, nu ai ce sa-i faci. Plange fara un motiv anume si ne dispera. In acelasi timp, mi-e groaza de faptul ca ii trezeste si pe vecini, dar chiar nu am ce sa fac, in afara sa-mi cer scuze. Cat despre tomberon, mi-e teama sa nu-l fure chiar Gogu.

 5. Pingback: D’ALE LUI GOGU PINTENOGU SAU UMOR CETĂŢENESC LA ÎNCEPUT DE AN! | Dan CRUCERU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *