D’ALE LUI GOGU PINTENOGU SAU UMOR CETĂŢENESC LA ÎNCEPUT DE AN!

E luni, a început un nou an, dar cu toţii parcă mai căutăm să ne bucurăm de câteva ore de odihnă şi de relaxare.

Tocmai de aceea primul post de anul acesta va fi unul plin de umor, care vrea să vă binedispună.

Vă povesteam, în urmă cu câteva luni, isprăvile lui Gogu Pintenogu, unul dintre vecinii mei. E un tip aparent serios şi inteligent, la 30 de ani, cu o carieră şi un statut impresionante. În realitate, un mini-spion, un tip care-şi urmăreşte vecinii, îi filmează, le face poze şi îi reclamă autorităţilor pentru tot felul de mizerii. Pe scurt, un fel de mini James Bond, ca să nu fiu mai drastic şi să-l numesc securist!

Cum vă spuneam în articolele precedente, marea problemă a lui Gogu este vecinul lui de deasupra, un bătrânel, cu prostată, care, în viziunea lui Gogu, trage mult prea des apa la baie şi face gălăgie. Tot pe scurt, faptul că vecinul există îl enervează la culme pe Gogu.

Aşa că Pintenogul nostru caută să-i facă zile fripte bătrânelului. Cu o săptămână înainte de Crăciun, ne trezim pe forumul asociaţiei de locatari, cu următorul mesaj:

Stimati proprietari,
Exista un individ in ansamblu, e drept, trecut de prima tinerete, care, de saptamani bune de zile si in fiecare dimineata, face exact ce vedeti in filmuletul pe care vi-l pun la dispozitie. Totodata bocane in gresie cu niste obiecte pe care mi-ar fi greu sa vi le descriu ca fiind bile, samd.
In filmul facut azi dimineata, duminica, 18 decembrie intre 6.00 – 7.00, dupa ce deja mai aruncase cu „aghiasma” pe geamul meu, la minutul 14:27 se observa cum isi arunca ochii pe geam ca sa verifice daca e totul in regula. Dupa care stinge lumina, iar la minutul 20:55 scoate mana pe geam, arunca cu „binecunoscuta aghiasma” si pentru scurt timp apare iar in imagine, de aceasta data pe intuneric. Se aduce clar si sunetul pe care il produce in cadere!

Acest mesaj îl voi numi „CAPITOLUL I- ATACUL”. Asta pentru că mai sunt alte două capitole.

Momentan, analiza asupra primului capitol: Gogu Pintenogu, într-o dimineaţă, între orele 6 şi 7, s-a pus pe înregistrat. Aveţi aici secvenţe din filmuleţ. A fost o înregistrare de 25 de minute!!!! Era mult prea mare ca să încapă aici. Nici măcar youtube-ul nu-l primea. În fine,  jumătate de oră de spionat şi stat în frig! Mie mi se pare că nu se vede nimic, dar, dacă voi înţelegeţi ceva, vă aştept comentariile.

Revenind la Gogu, concret, a ieşit în balcon, a stat în frig, şi a căutat să surprindă pe cameră mişcările vecinului inamic. Vecin, care se trezise şi îşi făcea treburile matinale, înainte de plecarea la serviciu. În plus, cred că, fiind post, dădea şi cu ceva agheasmă prin casă (ACEASTA ESTE FORMA CEA MAI FOLOSITĂ A SUBSTANTIVULUI).

Eu am rămas perplex când am citit mesajul domnului Gogu. Nu mi-am imaginat vreodată că pot exista oameni care, la 6 dimineaţa, să nu aibă treabă mai bună de făcut, decât să îi spioneze pe alţii. Mai mult, fericit că a „capturat” ceva, se laudă şi la alţii şi chiar le dă  posibililor cititori indicaţii regizorale: „La minutul cutare, veţi descoperi Sfântul Graal!” Să fim serioşi!

Ca să tragem concluzia: mesajul numărul I s-a vrut un atac dur, regizat şi gândit în avans o perioadă bună de timp, o tentativă de umilire a bătrânelului şi de câştigare de susţinători pentru cauza lui Gogu. Mie mi-a adus, însă, un zâmbet pe buze, fie el şi amar. Sper că pe voi v-a relaxat. În zilele următoare, mai public două- trei mesaje, pentru că aceasta a fost doar o luptă. Războiul a continuat. 

 

 

17 comentarii la „D’ALE LUI GOGU PINTENOGU SAU UMOR CETĂŢENESC LA ÎNCEPUT DE AN!

  1. ce e asta? eu nu vad decat o fereastra nimic anormal,anormal e nenea gogu asta care nu are ce face altceva decat sa stea cu ochii pe vecini.poate fi amuzant dar intr-un fel te compatimesc,vezi sa nu ajunga sa te spineze si pe tn

    • Am avut si eu problemele mele cu el. Pana la urma, am ales sa nu ma mai enervez si sa fac misto de situatie. Batranelul traieste, insa, moment destul de neplacute pt ca ii face Gogu reclamatii aiurea la politie, mereu.

    • Mai Denisse, o teava sta in permanenta in peretele lui. Nu i s-a cerut acordul pt amplasarea tevii si nu se lasa pana nu sparge toata cladirea ca sa o scoata. Asa ca nu cred ca se va linisti prea curand.

  2. mai de mult,tot intr-un post asemanator, asta am spus si eu:indiferenta este cea mai buna arma!si credeti-ma…functioneaza perfect!…

    • Mai Alina, nu stiu ce sa spun. Mi-e greu, totusi, ca yahoo se uita la un copil roman. Pe de alta parte, nu vad ce probleme ai putea avea daca dai un click sau un e-mail. Singurul dezavantaj ar fi ca intri in baza de date a unor dobitoci, care te-ar putea sacai apoi cu emailuri. Eu, din principiu, nu raspund la astfel de mailuri. Ajut, daca pot, doar cazurile pe care le stiu personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *