CA ROMÂNUL, PE LÂNGĂ GRĂTAR! MICULE, SĂ NE TRĂIEŞTI!

Mici putini, dar fum...

Week-end frumos, cu soare, fără pic de nori. Plecare la mare? În niciun caz! N-aş vrea să nască Cristina pe acolo. Mai are foarte puţin. Aşa că, în toate zilele astea libere, am stat acasă!

Ca să simţim şi noi că e sărbătoare, că suntem români şi că ne putem, totuşi, distra şi pe lângă casă, am încins grătarele. Un week-end întreg!

Sâmbătă, a fost ziua vinetelor! Şi eu am fost un „gospodin desăvârşit”! Mai în glumă, mai în serios, am dat o fugă în piaţă şi am cumpărat vreo zece kg de vinete ca să facem rezerve pentru iarnă! Ce credeaţi că nu sunt om de casă?! Bine, recunosc, a fost pentru prima oară când am făcut asta, dar rezultatul m-a încântat destul de mult. Nu de alta, dar sunt fan declarat al vinetelor, fie făcute simplu doar cu ceapă, fie cu maioneză!

Cele zece kg s-au epuizat, însă, repede şi, de pus la congelator, n-au fost decât vreo patru punguliţe! Muncă multă, satisfacţii mari, dar produs finit… cam slăbuţ! În fine, cred că va trebui să mai cumpăr încă vreo 20 de kg ca să avem rezerve pentru toată iarna.

Satisfacţia şi mai mare a fost, însă, duminică! Am executat tot un grătar, dar, de data asta, aşa cum scrie la carte! Cu mititei, cu copănele, cu purceluş în diferite forme, de la scăricică, la muşchi şi fleică!

A fost beeeeton, cum spune la reclamă! Toate au ieşit foarte bune la gust şi mă declar…. grătarangiu şef! Pardon, dacă intru puţin în politică, asta e, mai nou, porecla unui lider! Dar mă abţin şi mă autoproclam eu „MASTER CHIEF OF THE BARBECUE”! Aşa, în engleză, ca să mi se ducă faima şi peste hotare!

Voi cum v-aţi distrat week-end-ul ăsta? Tot pe la grătare, sau aţi avut noroc de apa mării? Sau mai petreceţi încă?!

PS: Le cer scuze vecinilor pentru „fumurile” din cele două zile! Mă jur că eu nu am fiţe, dar fleicile de porc şi mititeii au avut din plin!

14 comentarii la „CA ROMÂNUL, PE LÂNGĂ GRĂTAR! MICULE, SĂ NE TRĂIEŞTI!

  1. Ooooo…iarasi ai trecut pe teritoriul gospodinelor! Gogosi,mititei,vinete…Clatite cand faci? (ador clatitele) Tu nu?

    • Sa stii ca am facut si clatite. Gasesti pe aici un post despre asta. In urma cu vreo doua saptamani. Mi-a iesit si faza cu aruncatul lor!

  2. mi-ai facut pofta cu salata de vinete.si mie imi place foarte mult.eu in week-end am stat acasa.si ce rau imi pare…doar Duminica am fost la biserica.

  3. nu chiar…daca merg la Biserica destul de des asta nu inseamna ca sunt chiar o persoana religioasa.dar merg pentru ca am nevoie..oricum iti multumesc.eu sunt si la un liceu de teologie si dasta mai merg.iubitul meu e dascal la o Biserica de la el din sat.dorim sa ne casatorim cand ne va veni vremea.adevarul e ca imi place sa merg la Biserica chiar daca nu intotdeauna imi sta gandul la slujba.spre rusinea mea…Dan,nu e nici-o problema daca nu reusesti sa ajungi la Biserica pentru ca la urma urmei nu iti dovedesti credinta doar mergand la biserica.credinta si frica de Dumnezeu trebuie sa existe in sufletul fiecarui om,faptele bune,vorba mai putina…

    • Am inteles acum, exact povestea ta. Suna foarte interesant si, oricum, este altfel. Multa bafta in planurile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *