A.M.R. 54: ARE TALIE SUBŢIRE, E BOTOASĂ ŞI E BUDDHISTĂ!

 Poate că vă plictisesc cu AMR-urile mele, dar, astăzi, chiar mă simt foarte fericit şi vreau să împărtăşesc sentimentul ăsta cu voi.

De dimineaţă, eu şi Cristina ne-am înfăţişat la domnul profesor Herghelegiu, la Sanador, la ecografia de 32 de săptămâmi.

Emoţii mari, un termen foarte important.

Fiecare s-a aşezat cuminte pe locul lui. Cristina pe măsuţă, cu burtica la vedere, eu pe un scaun la ceva distanţă, dar poziţionat perfect ca să văd totul pe monitorul special aplasat pentru tăticii nerăbdători.

Şi începe domnul profesor: „Miocard normal, cerebel normal, …. normal, …. normal etc”. În păsăreasca lui, pentru noi era suficient să auzim cuvântul „normal”.

La un moment dat, se opreşte. Analizează cu atenţie ceva la inimioară. Minute în şir. Tensiunea creşte enorm pentru noi. O privesc pe Cristina în ochi. Nimeni nu îndrăzneşte să spună nimic. Secundele trec greu, se scurg încet, încet, ca orele. Într-un final, dom’ profesor spune „…. normal”. Răsuflăm uşuraţi. Se oprise doar pentru o analiză mai amănunţită, nu pentru că ar fi fost o problemă.

După aproximativ 40 de minute, ne dă vestea cea mare: „Staţi liniştiţi, fetiţa se dezvoltă absolut normal! Este micuţă, are aproape 2 kg, dar până la naştere va ajunge cam la 3. E bine!”.

Începem să zâmbim ca proştii! Nu ştim de ce, pur şi simplu, o căldură venită de nicăieri ne-a cuprins sufletele.

Domn profesor continuă: „ Fetiţa voastră este buddhistă, are talie şi buze mari!”. Pufnim amândoi în râs şi cerem explicaţii.

„E buddhistă pentru că stă cu picioarele până în gât!”, spune medicul. „E bine, va fi un copil elastic!”, mă înţeleg cu Cristina din priviri.

„Are talie subţire, se vede la ecograf!”. „Şi asta e bine, dacă va creşte şi la fel de înaltă ca tine, va fi perfect” îmi spune Cristina.

„Şi are buze mari”. „Şi nasul cam la fel, ca al maică-si!”, adaug eu. „Asta nu e extraordinar, dar măcar nu va avea nevoie vreodată de botox”, îmi completez eu în gând.

 Una peste alta, suntem, însă, extrem de fericiţi. Am continuat să râdem şi după ieşirea din cabinet. Şi acum fac la fel. Zâmbesc la fiecare cuvânt scris! Sper că nu v-am plictisit cu aceste siropuri ci că v-am făcut şi pe voi să zâmbiţi. Măcar puţin.

 

14 comentarii la „A.M.R. 54: ARE TALIE SUBŢIRE, E BOTOASĂ ŞI E BUDDHISTĂ!

 1. pe mine m-ai facut sa zambesc clar!…de fericire pentru voi…sunteti DOI OAMENI foarte frumosi,intelegatori,cu simtul umorului si mereu pusi pe fapte mari.un exemplu?curcubeul!va admir foarte mult sunteti doi oameni minunati!va doresc ca fetita voastra sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea in orice moment al vietii.iar cand va veni momentul,ii urez Cristinei nastere usoara!

 2. Pingback: Cristina-Ancuta POCORA » Blog Archive » curcubeu, printese, legi, politica

 3. Foarte fain. cred ca e super sentimentul. Si in niciun caz nu ne plictisesti. Este chiar foarte fain sa stai sa citesti,mai ales ca ne faci sa zambim si parca ne aflam acolo,luam parte la bucuria voastra.
  Imi place mult de voi!
  cE mai urmeaza acum pt aia mica?

 4. Placuta sa fie!
  Sunt f curioasa la ce nume o sa va hotarati.
  Sunt f multe nume frumoase pt fete : Carolina, Maria Clara, Cecilia.

 5. Deloc plictisitor. Mi-a placut. Minunata experienta! E grozav sa vad ca un tatic se implica asa de mult in viata micutei, chiar dinainte de a se naste. Sotului meu i-a fost teama sa mearga cu mine la ecograf, desi acum este un tata excelent pentru Alex (are deja 8 luni). Da, cuvantul asta,”normal”, il astepti cu sufletul la gura…asa este. Si eu am avut o experienta asemanatoare, adica doctorita s-a oprit tot pentru o analiza: baietelul meu sughita…dar mi-a spus ca e ceva firesc. Va doresc multa, multa sanatate tuturor! Sa aveti parte de o fetita minunata! (adica de-o buddhista cu buze mari si talie subtire)

 6. ”Talie subtire,,….buze mari”…nasucul ca mami …. dar parul ???!! eu cred ca va fi cret …aa voi ce ziceti ?
  Lasand gluma de.o parte un pik eu cred ca indifirent cu cine v.a semana o sa fie un copil frumos, un copil reusit din toate punctele de vedere ….pentru ca are cu cine semana 🙂
  Nu o sa spun nastere usoara inca …pentru ca mai ai de scris Dan ….pana se naste fetita …ohooo mai avem de vazut camera, (mai ai de desenat printese:))) si cel mai important ..cum o sa o cheme pe fetita ????!!! greu de decis nu??….v.ati gandit sa ii puneti si nume de sfant??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *