APOCALIPSA BĂRBAŢILOR: SĂ-I GĂSEŞTI CADOUL PERFECT!

Tipul din poză zâmbeşte tare fericit! Mi se pare normal, el a rezolvat-o cu cadoul perfect de Crăciun pentru a lui!

Ce facem noi, însă, ceilalţi? Ăştia nefericiţii, care, încă, suntem în căutarea respectivului cadou? Noi plângem în batiste şi aşteptăm cu încordare ideea genială care să ne ducă spre cadoul perfect!

 Să analizăm pe îndelete pentru că situaţia este complexă! Şi prezintă multe umflături!

Cazul 1: Buget mic, relaţie nouă! E o situaţie grea, dar nu imposibilă! O poţi uimi cu aproape orice cadou, că nu a avut ocazia să primească prea multe până acum de la tine! Aşa că, în funcţie de vârstă, poţi cumpăra un maimuţoi simpatic, o poţi scoate la o cină, îi poţi lua o brăţărică, un fard, chestii relativ ieftine, dar drăguţe! Atenţie, însă! Să nu te pună Necuratul să-i cumperi un spray sau vreun săpun, sau, mai rău, un epilator! Nu de alta, dar va crede că o faci nespălată sau păroasă! Astea nu se spun direct niciodată! Nici măcar subînţelese nu se spun, la începutul unei relaţii! Mai bine te desparţi de ea şi dai vina pe mizeriile din capul tău, decât să-i spui că miroase urât! Asta nu! Te va urî toată viaţa!

Cazul 2: Buget mare, relaţie nouă! Cea mai uşoară situaţie posibilă! O poţi încânta cu Vuitoane, Şanele şi alte scumpăciuni d’astea! Poţi s-o duci şi la Paris, să vă pupaţi în turn, în noaptea de Crăciun! Romanticalitate maximă!

Cazul 3: Buget mare, relaţie veche! Deja se complică situaţia! Ai bani pentru cadouri, dar sunteţi de cel puţin cinci ani împreună şi i-ai luat cam toate cadourile posibile! I-ai luat şi genţi şi bijuterii şi parfumuri, poate chiar şi o maşină! Ai dus-o în toate ţările posibile! Paradoxal, poţi intra în pană de idei! În plus, nu poţi coborî ştacheta! Adică, dacă ai obişnuit-o cu ceva fiţos, nu poţi să-i iei un pulovăr! Până la urmă, situaţia are rezolvare: poţi repeta ideile care au avut mare succes. Adică, o femeie nu va avea niciodată suficiente genţi sau bijuterii! Întotdeauna mai găseşte loc pentru o poşetă!

Cazul 4: Buget mic, relaţie veche! Asta este de departe cea mai nasoală situaţie! Aici e naşpa rău! Chiar nu îi doreşti nimănui să fie în situaţia asta! Mă gândesc la o relaţie de vreo 10, 15 ani, cu ea devenită casnică şi înconjurată de vreo trei urmaşi! E greu pentru ea, este foarte greu şi pentru el- soţul! Din păcate, după atâţia ani, el are creierul absolut plat şi se complace în situaţia asta. A devenit, deja, o tradiţie ca, de Crăciun, să-i cumpere un odorizant şi o tigaie, sau, în cel mai bun caz, un mixer. Că, deh, îi sunt necesare în casă! Ea strânge din dinţi, dar zâmbeşte. Îi mulţumeşte soţului ca şi cum ar fi cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată. Şi-ar dori şi ea ceva deosebit, dar nu mai speră după atâţia ani! Este, totuşi, omul ei, cu bune şi cu rele, de atâta amar de vreme! Şi-l acceptă aşa! Poate, în situaţia asta, cea mai bună soluţie ar fi ca el să spargă monotonia. Fie cu un cadou material chiar şi ieftin, dar diferit de cele din alţi ani. Fie lasă copiii acasă şi, în seara de Crăciun, o duce la cea mai romantică cină din viaţa ei, la restaurantul unde au mers ei prima oară! 

Eu sunt fix la mijloc cu toate! Am o relaţie de cinci ani şi un buget mediu! În unii ani am putut mai mult financiar, în alţii mai puţin! În unii, am surprins-o cu cadouri năstruşnice, în alţii cu lucruri fiţoase şi practice, folositoare unei femei. Nu mă refer, însă, la electrocasnice, aici! Aşa ceva nu i-aş cumpăra niciodată în astfel de momente! Nu de alta, dar aş risca să mă trezesc cu ele în cap! Una peste alta, le-am cam făcut pe toate, mi-am cam epuizat ideile!

De vreo săptămână, tot caut un cadou fain pentru „Iubire”. M-ar ajuta nişte idei noi, nişte sfaturi din afară! Deci ce cadou ar trebui să-i cumpăr pentru Crăciun?

Şi să nu-mi spuneţi că doar gestul contează! Pe bune! Orice femeie îşi doreşte să primească un cadou frumos! Iar, doar dacă nu-l primeşte, se consolează cu gestul! În plus, fraza „Lasă, dragul meu, că gestul contează!” mi se pare lovitura de graţie, fatala, pentru un bărbat care s-a stresat nu ştiu câte zile să-i caute ei cadou!

8 comentarii la „APOCALIPSA BĂRBAŢILOR: SĂ-I GĂSEŞTI CADOUL PERFECT!

  1. eheee….mult succes la cautat!!!! ^-^…nici eu nu am idee ce sa-i cumpar sotului, bugetul e cam mic, suntem de 6 ani impreuna, avem 2 copii, deci trebuie cadouri si pentru copii iar de mine ce sa zic…eu nu am mai primit cadou de cand au aparut copii:))) ( si totusi cel mai frumos cadou sunt copii pe care ii ador)…te pup!, si craciun fericit!!!

    • Trage-l de urechi, totusi. Macar o floare trebuie sa-ti aduca. Sa faca gesturi simple, ca fara astea se duce de rapa totul.

  2. Hehehe….fara sa fiu rea,sau gresit interpretata…orice cadou i-ai cumpara,nu e ceea ce isi dorea….nu ai cum sa ghicesti….pt ca femeile sunt….(cum sa zic,sa nu sune asa rau,venind de la o femeie)greu de multumim…..adica da, te poate face sa crezi ca exact exact acel lucru si l-a dorit, tu sa te umfli in pene ca nah…ai mai „ghicit” o data…..dar sigur avea altceva in gand,si poate ti-a si sugerat asa discret,doar ca voi nu bagati in seama „semnele”….hai succes…si spune-ne ce i-ai luat in final…..sarbatori fericite va doresc din suflet!

  3. Cadoul perfect pentru mine – 2 zile la o cabana, musai cu semineu, sa fim doar noi 2….si musai cu zapada.
    Situatia ta e nitel mai complicata – dar am si eu o idee – un album de fotografii cu cele mai frumoase momente din viata voastra de cand v-ati cunoscut si pana acum.

    • Ideea asta e veche. O facui de ceva vreme. Asta cu cabana suna foarte bine. Famelia e mare, remuneratia… Plecam la munte de acest Craciun, dar in gasca. Asa ca romantism doar ocazional, cand nu ne vede Sophia. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *