NU TE GRĂBI! MERITĂ SĂ TRĂIEŞTI!

Fotografia nu este de la faţa locului, dar este concludentă pentru urmările pe care le-ar fi putut avea accidentul la care am asistat astăzi. Din păcate, fotografia este reală şi cineva, în trecut, a păţit-o mult mai rău.

Astăzi, un alt autobuz şcolar putea provoca o tragedie. Slavă Domnului că microbuzul era gol şi au fost doar fiare îndoite. Îndoite rău, dar doar fiare.

Mă duceam spre muncă şi eram la o intersecţie semaforizată. Roşu. Opresc. Opreşte şi şoferul microbuzului şcolar în spatele meu. În momentul de faţă, eu conduc o maşină cu 170 de cai putere. Nu o spun ca să mă laud, ci ca să înţelegeţi tâmpenia pe care a făcut-o şoferul microbuzului. Pentru cine nu ştie ce înseamnă 170 de cai la o maşină, vă spun doar atât: poate pleca, la verde, ca din puşcă. Sunt foarte puţine alte maşini care o pot depăşi în demaraj.

În fine, plec din intersecţie pe verde, apăsând destul de tare pedala de acceleraţie. Nu am depăşit viteza legală, dar am ajuns la 50 km/ oră în doar câteva secunde. Şoferul microbuzului şcolar a accelerat, însă, chiar mai tare decât mine. Cu scârţâit de roţi şi cu fum negru în urmă. M-a depăşit şi, de pe banda a doua, a trecut pe a treia.

Din păcate, nu a văzut o utilitară, care se încadrase corect, cu semnal, pentru o virare la stânga. A lovit maşina în plin, i-a făcut praf spatele caroseriei. Mai mult, a învârtit utilitara de a adus-o în poziţie de 90 de grade faţă de cea iniţială. Toată faţa microbuzului a fost făcută praf.

Norocul meu a fost că rămăsesem în urmă. Am reuşit să trec pe banda întâi şi să evit cele două maşini. Norocul celor doi şoferi a fost că, totuşi, viteza microbuzului nu a fost fatală. Au rezultat doar pagube materiale. Norocul cel mare al şoferului microbuzului a fost că nu transporta, în acel moment, copii. Altfel, am fi asistat la un carnagiu.

Se grăbea, totuşi, undeva. Nu ştiu unde. Cu siguranţă, însă, acum, a întârziat la destinaţie. Poate şi definitiv, după ce patronul său a aflat de accident. Mai mult, îşi va pierde permisul de conducere. Depăşise viteza legală şi a lovit un alt vehicul din spate. Este singurul vinovat.

Iată încă o dovadă că graba strică treaba! Aşa că vă rog: nu vă mai grăbiţi! Nicăieri, niciodată! Viaţa e mult mai importantă, decât orice altceva!

8 comentarii la „NU TE GRĂBI! MERITĂ SĂ TRĂIEŞTI!

  1. noroc ca ai scapat! eu nu am carnet, dar mama mea are, si acum cativa ani cineva din graba a facut un accident in care si mama mea a fost implicata dar Doamne ajuta ! ca n-a patit nimic, doar s-a busit masina.

  2. Mama, dupa ce ieri mi-ai facut asa o surpriza cu concursul, azi ma faci sa imi fie teama!Slava Domnului ca s-a terminat asa! Si eu sint de parerea ca viata omului e mai presus de price lucru material! Atentie deci la condus!

  3. Poate ca a crezut ca e la vreo intrecere cu tine daca ai ajuns la 50km in cateva secunde si vroia sa ti arate ca poate si el..orgoliile voastre masculine des sunt sifonate..

    • In primul rand, multumesc pt primul tau comentariu. Eu nu fac „liniute” cu nimeni. Sunt foarte prudent in trafic, mai ales ca, uneori, am si copilul pe bancheta din spate. O masina puternica, cu un demaraj foarte bun, te poate scoate din multe situatii limita. Pe de alta parte, daca dobitocul din spatele meu a crezut ca eu vreau sa ma intrec cu el, e treaba lui. Eu am trecut mai departe, linistit, iar el s-a tamponat. Nu pot raspunde de toti cei din jurul meu.

  4. Multi nu sunt constienti de pericolul la care se esxpun.Isi achizitioneaza masini cu multi cai putere si cu multi kilometri viteza la bord doar ca sa se laude si sa se faca ramarcati pe strazi. Trec in viteza,ba chiar fac slalom printre masini fara nici o remuscare.Asta e inconstienta!!!

    • Da, sunt multi teribilisti care isi cumpara vechituri de firma ca sa se dea mari. De obicei, insa, acestia sfarsesc in stalp si ne lasa in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *