BRUNCH-UL SAU ORGIA CULINARĂ

“BRUNCH [BRĂNCI] s. n. masa de dimineață luată mai târziu, ținând loc atât de mic dejun cât și de prânz.”

Duminică dimineaţa, mă sună un prieten: “Ce ziceţi, veniţi la un brunch? Şi-a deschis un prieten un restaurant şi ne-a invitat acolo, mergeţi?”.

Cum să nu venim?! Auzisem eu de termenul ăsta, dar nu mai fusesem la  o astfel de masă. Când vine vorba de mâncare, însă, hă, hă, hă, sunt primul.

Dar să vă arăt, în poze mai ales, ce a însemnat “brunch”- ul ăsta. Deci să înceapă ORGIA CULINARĂ, cred că acesta este termenul mai potrivit! (Evident nimeni nu te obliga să mănânci din toate sau în cantităţi mari, dar de gustat tot trebuia!)

PRIMUL FEL, de fapt ANTIPASTI:

ARROSTO PEPERONI CON ACCIUGHE (ARDEI COPTI,ANSOA)
CRUDO DI SALMONE (SOMON,GHIMBIR,SOS DE SOIA)
TARTARE DI TONNO (TON,CAPERE,AVOCADO)
CALAMARI FRITTI (CALAMARI PRAJITI)
MELANZANA PANE (VINETE PANE)
ZUCCHINI PANE (DOVLECEL PANE)
MELANZANA ALLA ARABIATA (VINETE CU SOS PICANT)
INSALATA DI BRANZINO CON MANGO (BIBAN DE MARE,MANGO,ARDEI CAPIA)
VITA TARTARE (BIFTEC TARTAR)
CAPRESE (ROSII,MOZZARELLA)
ANTIPASTO ITALIANO (SALAMURI MIXTE ITALIENE)
INSALATA GRECEASCA
ZUPPA:
BRODO DI VITELLO (SUPA DE VITA)
MINESTRA (CIORBA DE LEGUME)

Au urmat PASTELE:

TAGLIATELLE IN SALSA TARTUFATA (PASTE CU SOS DE TRUFE)
BAVETE AI FRUTTI DI MARE (PASTE CU FUCTE DE MARE)

!

AGNELLO AL FORNO (MIEL LA CUPTOR )
CATTURA DI PESCE IN CROSTA DI SALE (PESTE DE CAPTURA )
INVOLTINI DI POLLO (RULOURI DE PUI)
VERDURE ALLA GRIGLIA (LEGUME LA GRATAR)
PATATE AL FORNO (CARTOFI LA CUPTOR)
INSALATA TRICOLORE (RUCOLA ,RADICHIO,VERDE) 

Şi, într-un final…. DULCIURILE!

TORTA AL CIOCCOLATO (TORT DE CIOCOLATA)
PROFITEROLES (PROFITEROL)
TORTE MINI (MINI PRAJITURI)

Bun. Acum, după ce v-am făcut să vă plouă în gură, sunt sigur de asta, să lămurim câteva aspecte:

– nu am făcut poze la toată mâncarea, veţi observa asta comparând produsele din meniu cu numărul de poze;

– nu am apucat să fac poze la toate felurile de mâncare pentru că unele dispăreau foarte repede;

– ce aţi văzut în imagini a fost gătit pentru vreo 20 de persoane, deci nu am mâncat cantităţi enorme, doar am “gustărit” din fiecare;

– tot “brunch”-ul ăsta a durat vreo cinci ore! Da, enorm pentru o masă, dar făcut special ca să savurezi fiecare preparat. Felurile de mâncare veneau pe rând, după o strategie a “prietenului prietenului” bine pusă la punct.

Una peste alta, recunosc: am fost un norocos să primesc o astfel de invitaţie. Mulţumesc şi sărut mâna pentru masă!

PS: Sophia a gustat şi ea puţin din nebuniile astea culinare: brânzică, roşioare, puţine paste şi un picuţ de prăjitură, la final, că se lipise de farfuriile noastre ca ursul la miere.

Ce spuneţi? După făţuca ei, i-o fi plăcut?

2 păreri la “BRUNCH-UL SAU ORGIA CULINARĂ

  1. Hmmm… Nu ti-a fost mila deloc de papilele noastre, de ne-ai aratat astfel de fotografii. Arata foarte bine mancarea si banuiesc ca a avut un gust senzational. In ceea ce o priveste pe Sophia, e o scumpete:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *