V-aş putea da o mie de şanse, dar tot nu cred că aţi ghici alegerea turistului străin.
Pe mine unul m-a surprins. E vorba despre un lucru aparent banal pentru noi, foarte important, însă, pentru ei.
Concret, m-au vizitat doi prieteni, soţ şi soţie. Sunt italieni şi, la invitaţia mea, au acceptat să vadă pentru prima oară România.
I-am dus pe la Bran- Râşnov- Braşov (voi scrie despre călătorie în curând).
Le-au plăcut peisajele, le-au plăcut românii, dar cel mai mult le-a plăcut MÂNCAREA. Şi mai ales LEGUMELE!
De exemplu, de pe un astfel de platou, au devorat pe nerăsuflate roşiile, castraveţii şi chiar şi ceapa. Le-au plăcut enorm pentru că aveau gusturi total diferite de ale lor. Da, legumele noastre încă mai au gustul lor natural, pe când, în străinătate, toate legumele au acelaşi gust, din cauza chimicalelor.
În plus, zacusca i-a dat pe spate, au mâncat borcane întregi şi, la fiecare masă, cereau zacuscă.
Tot aşa, brânzeturile li s-au părut foarte bune.
În schimb, au strâmbat din nas la şuncă şi la orice carne cu multă grăsime. Cei mai mulţi străini au grijă de aspectul lor fizic şi merg multe ore pe săptămână la sală. Aşa că o halcă de carne cu grăsime le-ar anula tot efortul făcut pentru menţinerea siluetei.
Concluzia mea: nu încercaţi să vă impresionaţi prietenii străini cu lucruri sofisticate. Daţi-le legume că i-aţi dat imediat pe spate!
Ai f multa dreptate.traiesc in Italia de mai bine de 18 ani.Italienii adora fructele si legumele proaspete ,evident.Nu prefara legumele conservate sau fructele conservate si beau f multa apa.cca 2-3 litri al giorno..Cit despre activitatea fizica,e o prioritate pt ei.Palestrele sunt pline,chiar daca un abonament anual variaza ìntre 300si 700 de euro pe an.Eu reusisem sa ma ingras destul de mult,datorita stressului,schimbarea modului de viata,etc.Am reusit sa slabesc cca 14 kg ìn 5-6 luni de palestra cu instructorul,fara sa urmez nici un fel de dieta.Devenisem o lenesa,duceam o viata sedentara,ma deplasam doar cu masina sau scooterul .Cìnd m-am ìnscris la sala,primele zile mi s-au parut un infern.mi-am jurat ca n-o sa mai pun piciorul pe acolo,dar nu a fost asa.Acum am devenit dependenta de sala de gimnastica .Daca nu merg o zi simt ca-mi lipseste ceva.Cred ca toti ar trebui sa faca acelasi lucru,nu degeaba se zice .sportul ìnseamna sanatate.e cìt se poate de adevarat.Cìt despre grasimi,e f adevarat,ei nu consuma carne de porc pt ca se considera a fi f grasa.Consuma f mult carne alba sau nu stiu cum se zice pe la noi,adica de pasare,iepure,peste azzuro,care nu stiu ce fel de peste corespunde in rom.Desi mìncarea lor favorita sunt pastele fainoase.consuma f putine,si nu mai mult de 70g pe zi.Si nu manìnca un fel de mìncare de mai multe ori pe saptamìna. In fiecare zi se consuma ,alt tip de mìncare.De ex:marti si vineri se consuma peste,,joia este ziua ìn care se consuma gnocchi,adica un fel de pasta facuta in casa;;,venerdi baccalà,etc.
Multumesc pt primul tau comentariu. Se pare ca i-am citit bine pe „macaronarii” astia. 🙂 Despre sala, pot sa-ti spun ca mi se pare obligatorie pentru oricine tine la el!
stiu astat cel mai bine…tot in italia stau…ai sa razi,dar mie imi trimite de acasa mereu vara rosii castraveti si ceapa..si fac o salata de miroase in bucatarie a salata !!!!nu se compara cu legumele de aici!
Corect. Prin toate tarile prin care am fost si am mancat legume, am avut impresia ca mananc plastic. Slava Domnului ca, la noi, inca nu le dau agricultorii cu milioane de chimicale. Nu se abtin nici ai nostri, dar mai putin.
noi, orice mancam, mancam cu pofta si adesea si mai mult decat trebuie…….la noi la pranz, pana nu pune mama pe masa ciorba si felul 2 si o prajitura nu se lasa…….sincer si eu as alege la fel cand m-as duce intr-o tara straina, fructe si legume specifice tarii sau zonei si mai apoi , mancare gatita..
La noi, ciorba este campioana! 🙂
Locuiesc cu un „strain” si pot sa spun ca am invatat destul de multe lucruri despre modul lor de viata….majoritatea nu mananca mezeluri de calitate indoielnica, mici, carne grasa, ceapa in cantitati excesive sau usturoi, insa apreciaza mancarea romaneasca. Stii care a fost primul cuvant pe care l-as zis prietenul meu, in lb romana?Sarmale! pe urma a urmat ciorba de burta, „piftelele” si abia dupa aceea „buna ziua”.Respecta mesele zilnice si nu mananca niciodata supa la micul dejun(eu uneori mai faceam asta) si nu prea le place pizza romaneasca.Li se pare hilar faptul ca ori de cate ori intra in casa cuiva, aceea persoana ofera mancare si bautura, mai ales la sarbatori( nu stiu daca peste tot in romania e asa, dar la noi in Maramures ori de cate ori mergi in vizita la cineva, vei avea mereu mancare in fata). cand eram acasa la ai mei nu apreciam legumele proaspete din gradina bunicii deoarece mi se parea ceva normal, acum insa, cand fac o salata sau altceva, am impresia ca mananc plastic. Aseara am curatat ardei uriasi, si miroseau a petrol…
Din pacate, afara legumele sunt groaznice. Ma bucur ca mai am inca de unde sa cumpar legume 100% naturale.