HAI CĂ M-A LOVIT CAMPANIA!

Azi, duminică, ora 10. De abia făcusem ochi, că, deh, duminica doarme omul mai mult.

Până acum, pentru mine, nici n-a fost campanie electorală. Nu m-a interesat prea mult subiectul, n-am stat să citesc pliante, nu mi-a dat nimeni vreun pix cu însemne politice, a fost linişte!

Dar azi, azi, a fost maxim!

Îmi sună telefonul. Un număr fix. Răspund.

Şi PAM! Mă loveşte în moalele capului vocea unui candidat foarte cunoscut la Primăria capitalei. Nu-i dăm numele că nu despre el vreau să vă vorbesc, ci despre mesaj.

„Salutare, sunt ăla cu… şi îţi reamintesc să mă votezi! Şi pe mine şi pe ăla! Hai, te-am salutat, ne mai auzim!”. Totul a durat mai puţin de 30 de secunde!

În tot acest timp, conversaţia părea că era atât de reală, încât chiar am crezut că omul vorbeşte cu mine, în acel moment. În timpul apelului, pe fundal se auzea gălăgie, ca şi cum candidatul ar fi în sediul de campanie şi lucra, mai trecea câte o secretară, care îi cerea să semneze ceva, dar el spunea să-l lase acum pentru că vorbeşte cu cineva important!

M-am simţit bine, nu zic nu! Marele candidat vorbea direct cu mine, cu alegătorul! Dau să spun ceva, însă, omul îşi ia repede „la revedere”, fără să stea concret de vorbă cu mine! Şi, apoi, m-am prins!

Toată treaba era înregistrată, lucrată magistral. M-am documentat şi pe net puţin. Sunt firme care oferă astfel de servicii în timpul campaniei electorale. Tu îţi înregistrezi un mesaj şi ei ţi-l trimit de pe un server la câteva zeci de mii de apelanţi o dată! Că doar nu are niciun candidat timp să vorbească cu tot electoratul. Este şi fizic imposibil!

Mi s-a părut tare ideea, interesantă. Şi, totuşi, aş vrea să vă întreb ceva, domnule candidat: cum aţi făcut rost de numărul meu de mobil? Că pe mobil m-aţi sunat! Cine vi l-a dat? Cine mi-a încălcat dreptul la confidenţialitate şi v-a furnizat numărul meu de telefon? Este legal ce aţi făcut? Întreb şi eu.

Voi aţi primit un astfel de mesaj? Sau aţi interacţionat până acum cu candidaţii de anul ăsta? V-au abordat în vreun fel? V-au făcut promisiuni? V-au dat cadouri, telefoane, găleţi, cizme, pixuri, baloane, mici „şpăguţe”? Ce idei năstruşnice de-ale candidaţilor v-au lovit campania asta?

20 de comentarii la „HAI CĂ M-A LOVIT CAMPANIA!

 1. eu la ora 10 eram la Liturghie,la Biserica!cat despre micile”spagute”,da,am primit ceva…un castron de plastic agatat in poarta!sa nu razi.

  • Ma jignesti, Anca. Faceam politica, daca te-as fi indemnat sa votezi cu unul sau cu altul. In cel mai bun caz, eu te sfatuiesc doar sa mergi la vot, ca o actiune civica, sociala. Si tot ca o problema sociala, am scris si acest articol. Pe mine, unul, m-a deranjat ca cineva mi-a dat nr meu de telefon, nr privat, fara acordul meu ca sa fie folosit de un candidat in campania lui. Nu ma intereseaza culoarea lui politica, poate fi de oriunde! Eu nu mi-am dat acordul sa fiu sunat. Iar asta este o problema sociala, pentru ca tot mai multi oameni sau firme au acces la nr noastre private. Pentru ca cineva le furnizeaza niste baze de date. Iar asta este ILEGAL! Asta trebuia sa citesti si tu articolul, nu ca o dezbatere politica. Ti-am spus eu numele candidatului? Nici macar!

 2. Da , impart si pe la noi prin jud Cta…mai exact undeva pe langa Eforie Sud ba pixuri ba tricouri , dar nu se strofoaca prea mult nici cu astea , nici „spagute” , mai nimic…doar se fac k se apuca ba sa asfalteze o strada , ba au in stadiul de „proiect” un parc …HAHA…knd oare…cred k o sa ramana la stadiul de proiect.
  Asta e doar asa sa creada fraierii si sa-i voteze…

 3. astazi am primit pe tel mobil un sms in care spune sa votez cu Dobre si Volosevici si de alti 2 contracandidati care au scazut enorm in sondaje si vor pierde alegerile
  Ma intreb tot asa de unde au nr meu?
  Pe mine nu ma deranjeaza foarte tare acest sms insa va inteleg frustrarea in privinta telefonului pe care l-ati primit mai ales dimineata in weekend. Mai e putin si se termina toata nebunia asta si abia astept.

 4. Am primit un telefon de pe un mobil …sa merg la vot si sa nu uit de vecini…de unde au avut nr .meu????Am ris…vecinii mei sunt plecati in America 6 luni de zile stau acolo…Dar a iesit primarul care a venit la domiciliu…da,acasa la noi….si va mai veni peste 4 ani…in campania viitoare..asa e viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *