MAMA LOR DE POFTE! :(

Ştim cu toţii cât de greu e să te menţii în formă sau, şi mai rău, să slăbeşti. Chinuială mare- dietă, sală, transpiraţie, abţinere de la mâncare. Iar, dacă mai eşti şi pofticios, chiar ai încurcat-o. Ţi se pare că eşti cel mai nefericit om din lume, că toţi mănâncă de sparg în jurul tău, că ai fi în stare să ucizi pentru o friptană sănătoasă, o ciocolată sau o îngheţată.

Şi, totuşi, rezişti. Dacă ţi-ai pus în minte ceva şi eşti cu adevărat ambiţios, poţi avea rezultate surprinzător de plăcute. Asta, evident, dacă te ajută şi familia. Dacă transformă frigiderul într-un loc total neprietenos, pustiu. Dacă nu mănâncă în faţa ta tot felul de bunătăţi, care să te facă să plângi de poftă.

La noi, situaţia este diferită faţă de marea majoritate. Eu sunt cel care trebuie să se abţină niţel de la nişte calorii.

Şi fiţi atenţi ce păţesc zilele trecute. Avusesem o zi plină de sport: dimineaţa- mers la sală, ars vreo câteva sute bune de calorii, seara- fotbal cu băieţii, iar ars nişte calorii.

Când să plec de la fotbal, era deja 11 noaptea, mă sună „Iubire”: „Dragul meu, am o poftă de înnebunesc de un hamburger! Trebuie să te duci să-mi iei!”. Eu, de colo: „Măi, dar n-ai milă de mine? Eu ce fac? Că voi muri de poftă lângă tine!?”. Răspunsul vine sec: „Mie mi-e poftă, nu mă interesează, simt că mor! Tu trebuie să te abţii!”.

Ei, pe naiba! Seara s-a sfârşit, poza este concludentă, cu o cină copioasă, o bombă calorică! Ea un hamburger şi eu- doi. Mai mici, dar doi! Că nu puteam să mă mut din casă!

Concluzia este simplă: oricâtă voinţă ai tu, dacă partenerul face „aroganţe” culinare, ai îmbulinat-o! Aşa că, înainte de orice programare de dietă, programaţi-vă „un divorţ”. 🙂

11 comentarii la „MAMA LOR DE POFTE! :(

 1. chiar mincam o bucatica de ciocolata,iar citind rindurile tale sa vezi ca ma simt si eu vinovata…dar asta e….Cristina stiu de ce are grija de caloriile tale…are si ea nevoie de un barbat bine dispus …sper ca pe cea mica n-o tineti la cura!!!E adorabila,astept poze noi cu ea.

  • Cea mica mananca de rupe! Papa, papa, papa. Spune tot timpul. Multumesc pentru aprecierile fata de ea. Cat despre dieta, mai usor cu ciocolata, ca mor de pofta!

 2. Stiu cum e,sunt in aceiasi situatie ca si tine,si eu ma chinui sa mai dau jos cateva kg. insa nu ma pot abtine deloc,mai ales la dulciuri…Sunt o mare pofticioasa ! Si apropo de hamburgeri,cum sa te poti abtine cand aratau atat de apetisanti???:))

  • Cel mai bine este sa nu ai nimic tentant in casa. Daca ai doar legume, mananci doar legume. In caz extrem, tai si cablul de internet ca sa nu poti comanda nimic. Trebuie sa ai vointa! Fara, nu faci nimic.

 3. De 3 luni merg la sala, de trei ori pe saptamana…urasc sala, pentru mine e o tortura dar e necesar deoarece sunt fooooooooooooarte pofticioasa si nu renunt la nimic, mananc ciocolata, pizza, dulciuri si multe altele.Asa ca singura solutie este sa merg la sala daca vreau sa mananc tot ce vreau. O data pe luna merg si la mcdonalds…insa nu mai mult deoarece acolo caloriile sunt gratis, insa acum ca mi-ai facut pofta, cred ca o sa anticipez putin luna decembrie :))….

  • Ancuto, potoleste-te! Lasa poftele, indura. Nu pot sa cred ca tu mergi la sala doar ca sa poti manca in voie dupa! Nu e cinstit pentru tine.

 4. cred ca mai mult baietii 😉 sunt pofticiosi si nu se pot abtine
  noi fetele cred ca avem ambitii mai mari in directia asta si reusim cu succes.daca ar fi sa mananc cu sotul seara m-as face maricica (si nu ma refer la cresterea in inaltime 😉 )
  concluzie:reusesc sa ma abtin.

  • Bravo tie! Totusi, nu cred ca pofta e o faza tipic masculina. Mi-a mai scris cineva, o doamna, ca merge la sala, doar ca sa poata manca pe indelete dupa. De asta ce zici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *