Reguli de bun simţ pentru o ţinută reuşită

Să nu-mi spuneţi că nu vă pasă cu ce vă îmbrăcaţi! Şi mă adresez acum bărbaţilor. Să nu-mi spuneţi că nu vă doriţi să faceţi o impresie bună la evenimentele la care participaţi, chiar dacă vorbim de nunţi sau de ieşiri în cluburi! Să nu-mi spuneţi că nu credeţi că o ţinută potrivită influenţează un interviu sau o abordare a unei domnişoare! 

Încă de la început, eu vă spun că NU sunt specialist în modă. NU sunt nici stilist sau critic vestimentar. Sunt, însă, atent la imaginea mea, la hainele pe care le îmbrac şi, mai ales, la modul în care le asortez.

De-a lungul timpului, am „furat” de la specialişti câteva reguli simple, de bun simţ, pe care le aplic atunci când sunt invitat la vreun eveniment.

1. Trebuie să te îmbraci în funcţie de tematica evenimentului. Dacă e „cocktail” sau „black tie”, păi trebuie să pui un costum pe tine. Dacă evenimentul este organizat la operă, atunci clar ai nevoie şi de un papion. Nu adopta zicala „Cine mă place mă place aşa cum sunt!”. Nimeni nu vrea să te vadă în blugi şi bocanci, la Ateneu. Nici măcar consoarta! În plus, e o jignire faţă de organizatori.

2. Costumul sau sacoul trebuie să vină turnat pe tine. Caută să fie un sacou cambrat. Dacă ai slăbit, du-ţi sacoul la modificat. Nu lua ceva prea larg pe tine, că pari adunat de pe gârlă. Dacă ai niscaiva burtă, există sacouri croite astfel încât să-ţi ascundă acest defect. Nu întotdeauna super- brandurile au soluţii pentru tine. Decât un sacou scump, dar care stă prost pe tine, mai bine unul ieftin, făcut la croitorul din colţ, dar creat pentru tine! În plus, sacoul trebuie închis la un singur nasture, niciodată la mai mulţi. Dacă e cu doi nasturi, atunci la cel de sus. Dacă are trei, la cel din mijloc. Când eşti în picioare, neapărat sacoul trebuie închis. Îl poţi deschide doar când te aşezi. Singura excepţie este când porţi şi o veste pe dedesubt. Atunci sacoul poate rămâne deschis.

3. Mânecile cămăşii trebuie să iasă din sacou fix două degete, pe lăţime. Nici mai mult, nici mai puţin. Dacă nu e aşa, atunci ori cămaşa e prea scurt, ori sacoul prea lung.

4. Pantalonii trebuie să cadă perfect pe pantofi. Să nu facă acele „valuri” pe gleznă. De exemplu, în ţinuta de mai jos, eu am greşit. Evident că am fost criticat imediat, prin reviste. Cât despre model, eu prefer pantalonii drepţi, slim fit. Dar am 1,90 înălţime. Dacă eşti ceva mai mic, caută un model care să te avantajeze.

5. Foloseşte accesorii. O cravată inedită, un papion colorat, o batistă colorată în buzunarul de la piept, nişte butoni haioşi, toate astea sunt „artificii” care te scot din banalitate şi îţi conferă o notă personală. Dacă mai şi nimereşti combinaţiile, cei din jurul tău vor sesiza şi te vor complimenta pentru alegeri.

6. Fii îndrăzneţ! Atunci când tematica evenimentului îţi permite, trebuie să ai curaj să încerci altceva! De exemplu, o pereche de pantaloni de piele! Sau poţi să-ţi ridici reverele sacoului. Încearcă să fii altfel, cool! Dar nu exagerat! Alege culorile! Alege sacourile colorate, renunţă la clasicul negru sau gri! Nu-ţi pune, totuşi, toate culorile pe tine, nu te transforma într-o sorcovă masculină.

7. Nu trebuie să investeşti averi în haine. E suficient să ai două- trei sacouri, câteva cămăşi şi tot atâţia pantaloni- blugi. Apoi le combini între ele şi obţii o sumedenie de ţinute.

Dar ţine cont de sfaturile mele! Sunt lucruri uşor de respectat şi te feresc de gafe!

4 comentarii la „Reguli de bun simţ pentru o ţinută reuşită

    • Multumesc. Asta era si ideea: sunt lucruri simple, pe care nu ti le spune, insa, nimeni. Doar pe bani, eventual. Eu am furat de la stilistii nostri si v-am povestit voua. Ma asteptam, insa, la mai multe comentarii.

  1. Salutari prietene,

    Iti dau un sfat, care probabil la prima citire vei spune ca e rau intentionat sau rautacios. Incearca sa nu mai asortezi batista de sacou cu rochia doamnei si bar-knot’ul de la papion. E chicios si din zona mioritica. Cat despre ceas scos la vedere „sa vada poporu’ ca avem ceas…..” NO COMMENT!

    Mult succes dragul meu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *