FĂRĂ COZI LA SUPERMARKET, O UTOPIE?

Dispozitivul acesta este real, palpabil şi mai are câteva zeci de surate. Îl găsiţi prin marile magazine din străinătate.

Mie unul mi s-a părut genial şi m-am chiorât ca mâţa la calendar vreo câteva minute bune ca să înţeleg la ce foloseşte. În tot acest timp, cumpărătorii treceau pe lângă mine, îşi luau un dispozitiv dintr-ăsta şi plecau prin magazin.

Concret la ce foloseşte? Păi, introduci cardul cu bănuţi pe el în computerul central. Ţi-a citit datele şi îţi desemnează un dispozitiv dintr-ăsta. Apoi, te plimbi cu coşuleţul prin magazin, îţi cumperi un produs, două, câte vrei şi le scanezi pe fiecare în parte. Ai dat „ok” şi le-ai şi plătit.

Practic, îţi plăteşti singur cumpărăturile, fără să te verifice vreo casieră.

Apoi, pleci liniştit din magazin fără să te întrebe nimeni nimic, fără să stai o singură secundă la coadă.

Ei, ce ziceţi de invenţia asta? Genială mi se pare! 0 cozi, 0 întârzieri! Perfect pentru client!

Se merge pe încredere, pe bunul simţ al cumpărătorului, pe frica lui de lege, pe simţul civic. Se întâmplă, însă, în Bilbao, un oraş exclusivist, zic eu, mai ales prin mentalitatea locuitorilor săi. Aceste scanere sunt dovada clară!

La noi, ce credeţi că s-ar întâmpla în magazinele care ar introduce aceste dispozitive? Ne-am purta civilizat şi am scana toate produsele din coş? TU ai încerca să-ţi însuşeşti ceva gratis?

6 comentarii la „FĂRĂ COZI LA SUPERMARKET, O UTOPIE?

  1. Nu o sa mearga asa ceva in Romania nici peste 100 de ani! Eu una nu mi-as lua nimic gratis, dar nu toti gandim la fel! Stiu mosi cu pensii grosolane care fura din marketuri cu nerusinare, nu mai zic de restul 50% din populatie care ar vrea sa plece cu ceva gratis acasa!

    • Multumesc pt primul tau comentariu. Te mai astept pe aici. Cat despre cititoarele alea, ce pot sa zic? Mi-e rusine, dar trebuie sa-ti dau dreptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *