Ai o ţigară? De ce ţi-aş da ţigări de pomană?!

În drum spre muncă astăzi, trei persoane m-au oprit să-mi ceară o ţigară. Eu eram în maşină şi, la trei stopuri, mi-a bătut cineva în geam să-mi ceară o ţigară.

Nu fumam şi nici nu aveam vreun pachet de ţigări la vedere. Dar ei au venit şi mi-au bătut în geam.

Şi m-a nedumerit. Dacă era o singură situaţie, n-aş fi comentat. Dar trei? Să fi devenit asta o nouă metodă de cerşetorie? Să fie criza atât de mare încât cerşetorii să se mulţumească doar cu o ţigară? Şi, totuşi, oamenii ăia păreau decent îmbrăcaţi, nu arătau precum cerşetorii clasici de la colţ de stradă.

Pe de altă parte, n-aş da niciodată ţigări de pomană. Dau ceva de mâncare, un pachet cu biscuiţi, o ciocolată, uneori, chiar şi ceva bani. Dar ţigări n-aş da niciodată. După ce că sunt ei nenorociţi de soartă, să-i mai nenorocesc şi eu cu ţigările?

Voi ce ziceţi de treaba asta? Vi s-a întâmplat?

4 comentarii la „Ai o ţigară? De ce ţi-aş da ţigări de pomană?!

  1. Eu nu fumez,sotul nu fumeaza,suntem antifumatori,dar am bricheta la mine,foc pot sa dau!!!!NU POT SA INTELEG ACEST VICIU AL UNORA DE A TE DISTRUGE!SOCRUL A MURIT DIN CAUZA TIGARILOR SI MA BUCUR CA FIUL LUI NU-L MOSTENESTE LA ACEST CAPITOL!DAN,fii bun si nu mai fuma!SERIOS!

    • Incercam, incercam. Subiectul nu era, insa, despre mine, ci despre cei care cer tigari la colt de strada.

  2. Eu nu fumez, insa fiul meu da. Are prieteni care si-au facut un obicei in a cere tigari…azi 1-2, si tot asa…Dar de ceva timp lespune …Daca fumezi: cumpara-ti!Deranjeaza…dar asta este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *