CE MERITĂ VĂZUT ÎN ROMÂNIA ÎN 48 DE ORE?

Am un prieten italian pe care l-am invitat să-mi facă o vizită. Va veni peste câteva săptămâni şi va fi prima lui călătorie în România.

Din păcate soseşte sâmbătă dimineaţa şi pleacă duminică seara. Este un tip foarte ocupat şi nu poate sta mai mult de un week-end. În plus, vine cu soţia.

Unde să-l duc să nu pierdem foarte mult timp pe drum? Ce merită văzut în România în 48 de ore?

Eu mă gândeam să-l duc la Bran, să dormim acolo la o pensiune, să-l duc la castel, apoi la urşii de la Zărneşti şi, dacă e, să mai vedem puţin din Sinaia.

Voi aveţi alte recomandări?

 

16 comentarii la „CE MERITĂ VĂZUT ÎN ROMÂNIA ÎN 48 DE ORE?

  • Multumesc pentru primul tau mesaj si pt recomandare. Cred ca, dupa Bran, vom merge, totusi, la Brasov.

  • Multumesc pt primul tau mesaj si pt recomandare. Nu e cam departe, totusi, de Bucuresti? Fa-mi un itinerariu, daca e.

  • Octavian, asta chiar e o idee. Dar cam cat timp faci pe drum pe un astfel de traseu. PS: Multumesc pt primul tau comentariu.

 1. Iti citesc blog-ul de mult timp dar pana acum nu am „indraznit” sa scriu. 🙂
  Traseul: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Gheorgheni,Lacul Rosu, Cheile Bicazului sau Bucuresti-Buzau-Focsani-Bacau-Piatra Neamt-Bicaz pe E85. Asa puteti vedea mai multe lucruri frumoase, eu sunt din Vrancea si nu am facut multe ore dar cred ca din Bucuresti o sa va ia 4-5 ore. Cand am fost eu pe acolo, credeam ca sunt in alta tara, e un peisaj superb la Cheile Bicazului.

 2. E f frumos la Bran,merita sa-i duci acolo,s-ar putea sa fiu subiectiva pt ca acolo m-am nascut eu,acum locuiesc fff departe de Branul meu drag si mi-e dor de el chiar daca vin in fiecare an in vacanta,deci,du-i acolo si apoi la Moieciu,la pensiunea Cheile Gradistei,unde ii poti impresiona cu o masa adevarata romaneasca.Iti doresc succes si saluta Branul din partea mea !!!

 3. Eu care sunt din Miercurea Ciuc si stau in Brasov, as spune Brasov…sa mergeti sus pe Tampa cu Telecabina si sa priviti orasul de acolo….apoi plimbarea prin centru…pe drumul spre Poiana la Belvedere o oprire pentru a privi si de acolo orasul, apoi coborati acolo la ceainarie unde sincer este mirific…gasesti orice ceai vrei, localul e micut, dragut, se vede orasul deci ai o priveliste superba si mai ales nu e fum 🙂

  Se poate intra si la Parc Aventura daca va place, daca nu atunci o plimbare la cetatea Brasovului 🙂

  • Doru, iti multumesc de recomandare si pt primul tau mesaj. Sotia italianului e pasionata de vampiri. 🙂 Cred ca vrea sa vada neaparat Branul. Asa ca varianta Moldova e cam… pt alta data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *