Genul „aventurier” poate cauza grav sănătăţii

Aceasta e o fotografie în care eram foarte fericiţi. Eram la munte, de Crăciun, pe pârtie. Era superb.

La câteva ore distanţă, Cristina a luat o căzătură. Un accident aparent banal. Clăparul nu i-a sărit, însă, din schiul înfipt în zăpadă, iar tot genunchiul drept a fost traumatizat.

Am zis că trece cu gheaţă şi cu unguente specifice. Şi, totuşi, nu a fost aşa.

După câteva săptămâni, a făcut un RMN şi a consultat câţiva specialişti.

Acum, ne pregătim pentru operaţie. Diagnosticul a căzut ca un trăznet: ligament încrucişant rupt.

Teoretic, nu este o operaţie foarte complicată. Medicii ne-au asigurat că fac astfel de intervenţii aproape zilnic.

Şi, totuşi, e o operaţie. În plus, recuperarea va dura şase luni. Şase luni, în care Cristina va trebui să meargă zilnic la fizioterapie şi va trebui să folosească două cârje.

Iar totul a plecat de la o prostie. De la o aventură, de la un gest negândit temeinic înainte. Amândoi ne-am aventurat, deşi nu suntem schiori prea buni. Eu am avut noroc, Cristina, însă, nu.

Într-o discuţie ulterioară cu un monitor de schi, practic un profesionist, am înţeles unde greşisem. El, înainte de a urca în vârful pârtiei pentru prima oară într-un sezon, se antrenează la poalele pârtiei vreo două săptămâni. Adică, nu riscă absolut nimic.

Vă rog să faceţi ca el. Învăţaţi din acest articol şi nu vă gândiţi că vouă nu vi se va întâmpla! Ba da, mai devreme sau mai târziu, toţi aventurierii de acest gen vor ajunge la bisturiu!

15 comentarii la „Genul „aventurier” poate cauza grav sănătăţii

  1. Ii doresc sanatate multa Cristinei.O sa fie cam greu pt ea, deoarece este o fire energica iar carjele alea nu o sa ii fie pe plac …dar asta e .. Data viitoare lasati schiurile ….luati saniuta 🙂

    • Multumim mult. Va trebui sa se potoleasca pentru ca e vorba de sanatatea ei. Recuperarea trebuie facuta ca la carte.

  2. Multa sanatate ii doresc, dar si multa rabdare deoarece, dupa cum spuneai si tu, o sa fie o recuperare destul de lunga.

  3. Sanatate multa Cristinei!Asa a patit si sotul meu in decembrie,acum e mai bine,dar o luna a stat la pat si acum mai are recuperare!Asta e!

  4. Sanatate multa Cristinei! Imi pare tare rau pt ce i s-a intimplat. Si eu am trecut in vara prin fractura la mina, gips 6 saptamini , recuperare. Acum sunt bine, dar e grea perioada de recuperare, iar sechelele ramin mult timp dupa traumatism. Insanatosire grabnica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *