LA MULŢI ANI, DOAMNELOR ŞI DOMNIŞOARELOR!

Cam atâtea flori am cumpărat de dimineaţă. Vi le dedic virtual vouă, celor care-mi citiţi blogul şi le voi oferi, una câte una, colegelor.

Nu mă laud, dar, întotdeauna, am considerat că, măcar de 1 Martie şi de 8 Martie, trebuie să încerci să-ţi preţuieşti cunoştinţele de sex feminin. Nu spun că nu se întâmplă asta şi în restul anului, dar măcar acum trebuie să le oferi o floare. Şi, pe de altă parte, am multe colege!

Încă o dată, vreau să precizez că voi, doamnele, meritaţi toate aceste flori cu prisosinţă. Meritaţi poate şi mai multe.

În această dimineaţă, m-a deranjat, însă, mârlănia florarilor. Au umflat preţurile peste noapte, au băgat de la ei adaosuri fără număr, fără număr. Nu pot să spun că nu-mi permit să cumpăr flori, dar chiar m-a enervat nesimţirea vânzătorilor. Parcă, în acest an, au exagerat mai mult ca niciodată. Ca să cumperi un buchet decent de ghiocei, da, ghiocei, nu mai vorbesc de trandafiri sau alte flori… fiţoase, doar ghiocei, trebuie să scoţi din buzunar chiar şi 10 lei. Mi se pare, sincer, enorm! Şi preţurile cresc cu fiecare categorie de floare mai frumoasă!

În fine, stau şi mă întreb dacă, prin alte ţări, se întâmplă la fel. Poate mă înşel eu, dar, pe-afară, vânzătorul caută să-şi dea toată marfa, nu să rămână cu ea pe tarabă. În plus, dacă iei un braţ de flori, îţi mai face şi un discount, îţi mai dă o floare cadou, ceva. La noi, nu, frate! La noi ţin la preţ şi dau să te înjure când încerci să le ceri reducere!

În fine, la cât e de frig afară, previziunea mea este că, pe la 8-9 seara, vor trebui să-şi arunce flori că vor fi bocnă.

În fine, până la urmă este o sărbătoare frumoasă, teoretic, a venit primăvara şi caut să nu mă amărăsc aiurea.

Aşa că vă urez încă o dată, dragi doamne şi domnişoare, „La mulţi ani!”, „O primăvară minunată!” şi „La cât mai multe mărţişoare!”.

PS: Vedeţi că, în unele zone din ţară, şi bărbaţii primesc mărţişoare! Aşa că nu… ezitaţi! Că doar şi noi vrem să fim… răsfăţaţi!

 

 

28 de comentarii la „LA MULŢI ANI, DOAMNELOR ŞI DOMNIŞOARELOR!

 1. Fix asta incercam sa explic eu pe Facebook. Ca in zona Moldovei, baietii primesc (sau cel putin pe vremea mea primeau) martisoare. Fetele, doar de 8 martie.
  Iar cum eu sunt moldoveanca…Iti trimit un martisor virtual pe care il poti gasi pe pagina mea de FB si La multi ani! O primavara frumoasa 🙂

 2. Am primit de la sot ghiocei,asa ca vine,vine primavara si la noi,la polul frigului…Multumim de urarile de bine,sa avem sanatate cu totii si o primavara frumoasa!Ca fete frumoase ai!!!

 3. Multumim pentru urari si gindurile frumoase. Le doresc si eu celor 2 fete ale tale de acasa numai bine, o primavara frumoasa, cu bucurie.

 4. da, da, da in zonele unde se ofera de 1 martie barbatilor martisor e de fapt un anunt: bre a venit primavara, asa ca de 8 martie ai de buzunarul tau ca trebuie sa imi intorci darul, inzecit :))

  • Si tu acum. De parca de 8 martie, noi, barbatii, nu repetam povestea de pe 1 Martie. Adica o luam de la capat. La multi ani, oricum!

 5. Multumim pentru urari ….si ptr frumoasele flori chiar si virtuale! Am primit multe martisoare, flori si multe bomboane de ciocolata!
  Iti doresc tie si fetelor din viata ta o primavara frumoasa cu mult soare!

 6. Multumim pentru flori si pentru urari! Nu incerca sa te amaresti degeaba,asa e in Romania… La Multi Ani si dragei tale sotii si bineinteles si fetitei tale!

 7. i-mi cer scuze pt ca nu stiu ce am atins si mi-a fugit pag.si cum spuneam ai dreptate in privinta comerciantilor.eu sunt casatorita in cipru iar aici de 1 martie in toate sc.generale se dau la toti prichindeii cite 1 snur alb cu rosu si trebiue purtat la mina pina la paste,iar in seara de inviere la ei se fac focuri mari(se zice ca-l ard pe IUDA?) si atunci se arunca snurul in acel foc.sanatate si numai bine.

 8. acum am vazut ca ce am scris in primul comentariu nu sa postat .multumim pt sincerele si frumoasele urari si flori.la muti ani,o primavara frumoasa si belsugata tuturor.cit despre taranismul si egoismul comerciantilor nosti no comment.

  • Cu drag. Eu iti multumesc pentru venirea ta pe acest blog. E prima oara cand comentezi. Tine-o tot asa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *