Oameni care merită ajutaţi

În ultima vreme, a devenit o modă să întinzi mâna. Oameni în putere, sănătoşi tun, te opresc la intersecţie să-ţi ceară un leu, doi, dacă ai în plus. Sau măcar o ţigară, că tot ai pachetul la vedere.

Sunt oameni, însă, care au fost loviţi de soartă şi care nu s-au plâns. Oameni care au vândut tot ce aveau ca să-şi salveze copilul bolnav şi care n-au cerut măcăr un leu de pomană. Pe aceştia merită să-i ajuţi.

Vă prezint mai jos povestea unei supravieţuitoare, a unei tinere care merită să-ţi scoţi pălăria în faţa ei. Vă redau povestea ei, scrisă chiar de ea.

Nu vrea decât să-şi poată continua studiile.

Citiţi şi ajutaţi! Merită!

 •  Buna ziua,
  Va rog din suflet, sa-mi acordati trei minute!
  Ma numesc Loredana Jianu, am 23 de ani si locuiesc in comuna Gradinile, judetul Olt. In ciuda faptului ca timp de doi ani consecutiv, mi-a fost respinsa cererea de inscriere la scoala primara, doar pentru ca am o dizabilitate fizica, pot spune cu bucurie ca sunt absolventa a Colegiului National “Ionita Asan” din Caracal, Olt, Romania. Consider ca sunt o fire puternica, altruista, inteligenta, sincera si cu o rabdare de otel. Ca orice tanar de varsta mea, am si eu visuri pe care imi doresc sa le transform in lucruri reale ; cel mai mare vis al meu este acela de a urma cursurile facultatii de psihologie si asistenta sociala deoarece sunt pasionata de acest domeniu si imi doresc sa fac o cariera din asta, intrucat cred ca mi s-ar potrivi o meserie in acest domeniu si, totdata, o consider o datorie morala a mea ca om sa imi ajut semenii aflati in dificultate; doar oferindu-le un sprijin celor din jurul meu m-as simti cu adevarat implinita.
  Copilaria mea a fost una nu tocmai usoara deoarece la varsta de doi ani am ramas orfana de tata(tatal meu era politist si s-a stins in urma unui infarct miocardic suferit in timpul unei sedinte). Mama a fost nevoita sa ne creasca de una singura pe mine si pe fratele meu; ne-am descurcat foarte greu deoarece tata fusese pana atunci singurul nostru sprijin material, iar la patru luni dupa moartea lui am ramas sub cerul liber pentru ca bunicii din partea lui nu au ajuns la un consens cu mama si am fost nevoiti sa plecam din casa acestora. In acel moment ne-am mutat la bunicii din partea mamei unde am locuit cinci ani, pana cand am reusit cu mari eforturi, cu ajutorul acestora si prin buna vointa unui unchi sa ne mutam la casa noastra. Atunci lucrurile au intrat pe fagas normal, mama facand toate eforturile sa ne ofere o viata decenta si o educatie de care pot spune ca sunt mandra.
  Asa cum am mentionat si mai sus imi doresc sa-mi continui studiile……dar se pare ca nu o sa-mi pot permite din doua motive, primul motiv il reprezinta costurile prea mari in raport venitul lunar care este unul redus si care ar trebui impartit intre medicamentele mele, sedinte de recuperare neuro-motorie, cheltuieli casnice si cheltuieli scolare, iar al doilea motiv este starea actuala a santatii mele care este una extrem de precara si care nu-mi permite sa ma descurc singura, fiind dependenta de mama in marea majoritate a timpului. Din fericire, lucrurile pot lua o turnura favorabila !
  in toamna anului 2010, intr-un centru de recuperare, prin intermediul medicului meu curant, am cunoscut un medic reumatolog care lucreaza intr-un orasel de provincie din Franta. Fiind impresionata de complexitatea si gravitatea afectiunillor mele si de faptul ca medicii din tara nu au descoperit cauza acestora si o solutie concreta, aceasta s-a oferit sa-mi ia in Franta rezultatele investigatiilor RMN pentru a le cere o parere si colegilor sai de acolo. Conform opiniei medicilor radiologi francezi, nu este vorba despre o tumora medulara (cum credeau medicii din tara) si cauza afectiunilor mele este o stenoza de canal cervical cu care m-am nascut, practic maduva este strangulata de canalul medular care mai ingust decat ar trebui sa fie in mod normal (daca eram diagnosticata corect si operata pana la varsta de doi, as fi avut snasa de avea o viata normala), la care se adauga afectiunea nucleilor bazali si celelalte afectiuni ale coloanei vertebrale dobandite pe parcurs cum ar fi : polidiscopatie cervicala, hernie de disc C3, scolioza, mielopatie cervicala ; cu toate efectele acestora. Recomandarea lor este sa fac un set de analize complet si sa gasesc un neurochirurg foarte bun cat mai curand posibil, care sa aiba pregatirea si experienta necesare pentru a interveni chirurgical pentru repararea herniei de disc, scoliozei, largirea canalului medular si consolidarea coloanei cervicale. In cazul in care nu fac nimic in acest sens risc sa imi fie sectionata maduva de discul care comprima déjà de foarte mult timp pe aceasta, fapt ce va duce , inevitabil si ireversibil, la paralizia corpului de la gat in jos. Pana atunci, pentru evitarea atrofierii musculaturii, trebuie sa fac inot si kinetoterapie in apa, urgent.
  Cum sistemul sanitar romanesc nu-mi acorda nici-o sansa, in lloc sa ma ajute sa fiu un om util societatii, asa cum imi doresc, verisoara mea a facut acest site http://loredanajianu.wordpress.com/ (site-ul cuprinde toate detaliile despre mine) in speranta ca, prin mmediatizarea cazului meu, vom reusi sa strangem fondurile necesare pentru rezolvarea problemelor mele de sanatate, acum am nevoie de oameni cu suflet mare care sa ma ajute sa-l promovez. Va rog, daca dumneavoastra considerati ca merit, sa fiti unul dintre acei oameni!!
  Va multumesc mult!
  Cu respect,
  Loredana Jianu
 • loredanajianu.wordpress.com

  o sansa pentru o viata normala”.

Un comentariu la „Oameni care merită ajutaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *