SINCERITATEA, BAT-O VINA!

Discutam cu nişte prieteni despre dacă e bine să ai încredere în oameni sau nu, dacă merită să le spui adevărul în faţă, chiar dacă îi poţi jigni, dacă e ok să fii sincer în anumite situaţii.

Şi eu recunosc că sunt inocent de sincer câteodată. Atât de sincer, încât mai şi gafez. Involuntar, evident, dar cei vizaţi se înnegresc de supărare şi îmi fac duşmani. Oricum, sunt de principiul că sinceritatea e întotdeauna cea mai bună.

O amică îmi dă un răspuns de mă lasă mască: „toţi lăudăm sinceritatea, dar, dacă eşti sincer, eşti luat de fraier, toată lumea profită de tine şi nimeni nu te răsplăteşte cu aceeaşi mondenă”. Completează amica asta: „E ca şi problema despre cultură- toţi ne dăm intelectuali şi culţi, dar TVR Cultural s-a închis!” 

TU ce crezi? Sinceritate până la capăt sau în funcţie de interlocutor?

12 comentarii la „SINCERITATEA, BAT-O VINA!

 1. Draga Dan,

  Si eu cred ca sinceritatea este cea mai buna strategie, no matter what.
  Au fost situatii in care am fost judecata pentru parerile mele sincere, atragand asupra mea energie negativa;
  Totusi, eu de fiecare data m-am simtit bine exprimandu-mi parerea;
  Insa, o data cu trecerea anilor, am invatat ca atunci cand o persoana isi exprima parerea cu sinceritate este bine sa o faca cu diplomatie. 🙂

 2. Depinde de subiectul discutiei. Sinceritate intotdeauna atunci cind e vorba de probleme serioase, adevarate. Dar sunt situatii uneori cind e necesara si o usoara „cosmetizare” a adevarului, daca cel din fata ta ar putea fi usor mihnit de „duritatea” adevarului spus verde in fata.

  • Ce frumos ai aranjat tu partea asta cu „cosmetizarea”! Nu ma gandeam ca unei minciuni poti sa-i spui si asa. 🙂

   • E vorba de discutii marunte de genul :”iti place noua mea bluza ? etc”, daca omul e incintat de ea si se simte bine , chiar daca nu-mi place mie f mult, nu-i spun direct, ca l-as supara….

 3. Prefer sinceritatea, chiar daca de foarte multe ori am avut probleme din cauza asta deoarece nu oricine accepta un adevar sau prefera un adevar, multora le place sa fie mintiti, asa ca in asemenea cazuri, ma abtin de la comentarii. In liceu am avut foarte multi „dusmani” din cauza ca spuneam tot ceea ce gandeam iar acum am si mai multi…insa sincera sa fiu, prefer sa fiu considerata o scorpie decat o mincinoasa lingusitoare.

 4. :))) Buna asta cu TVR Cultural sa inchis! Nu e bine sa fii sincer, pentru ca vei avea ceva de reprosat tot timpu si astfel putine persoane vor mai ramane in jurul tau sa iti asculte punctul de vedere!

  • Uite cineva cu adevarat realist. Despre asta este vorba. Ai dreptate si, din pacate, cam asta este reteta succesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *