STATUL NU VREA SĂ NE IA BANII PE IMPOZITE! EU ASTA ÎNȚELEG…

Mi-e groază să ajung la ghișeele de la stat. V-am mai povestit, am mai urlat, m-am mai plâns.

Azi, mi-a venit iar rândul la coada de la administrația financiară. Pentru că, oricând te-ai duce, tot nimerești la o coadă.

Am fost să-mi declar drepturile de autor. Că, deh, sunt cetățean cinstit, care vrea să aibă dările către stat la zi. Am stat o oră la coadă, printre contribuabili supărați și încinși de căldura de afară. A trebuit să înfrunt și dezinteresul funcționarului de la ghișeu, și el toropit de căldură, dar și sictirit de avalanșa de cetățeni. Una peste alta, o oră petrecută în cel mai superb mod posibil. Dar mă pot declara fericit! Am terminat depunerea documentelor! OLE! Mai ales că am completat și niște formulare suplimentare pentru donarea celor 2% din impozit către o fundație umanitară. (Eu am optat pentru o fundație la început de drum, dar cu planuri mari- ALEGE-ȚI VIITORUL).

Una peste alta, dezastru, dar bine că am terminat. Am scăpat pentru un an! Poate la anul va fi mai bine! Deși, mentalitatea funcționarilor actuali cred că nu poate fi schimbată decât prin dispariția lor naturală.

În fine, după administrația financiară, am mers, la un CEC, să-mi plătesc și impozitele către primărie. Ei, și aici au apărut noutățile! Vești proaste, evident, că doar nu credeți că primești vești bune de la stat!

Prima- am de achitat o amendă de la Rutieră! HA? De unde, că nu m-a oprit nimeni, nu am primit nimic în poștă, nicio înștiințare. Doamna de la ghișeu a ridicat din umeri, îndreptându-mă către Poliție. Cică să întreb acolo. Bine, zic, am avut o amendă pentru lipsa rovignetei, dar am plătit-o! Am și trimis chitanța către poliție, nu știți nimic de asta? Păi, nu. Că, deși, sunt obligați să trimită chitanța mai departe, către administrațiile financiare, polițiștii nu fac asta. Și dvs vă treziți cu restanțe! Păi și eu ce fac? Păi verificați dacă ați mai păstrat o copie a chitanței și mai faceți un drum la administrația financiară ca să vă șteargă datoria! Păi de acolo vin! Păi, ghinion, în altă zi, mai faceți un drum.

A doua- știți aș vrea să plătesc impozitul pe apartament. Păi în ce sector e apartamentul? Păi, în 2! Nasol, trebuie să căutați un CEC din sectorul 2, acesta este în sectorul 3! HA? Nu există o bază de date la nivel de București? Nu-ți poți plăti impozitul oriunde? Nu! Aha! Nașpa, încă un drum, în altă zi!

A treia- aș vrea să plătesc măcar impozitul pentru apartamentul unei rude. E aici, în sectorul 3. Păi, spuneți-mi numele. Zic, bagă în baza de date! Iar surpriză! Doamna deține în copropritate cu soțul apartamentul respectiv. De anul acesta, nu se mai poate plăti la comun! Trebuie să se ducă ei, doi, la administrația financiară, să-și separe ROL-urile și să plătească fiecare câte o jumătate din impozit! Serios? Nu pot să cred! Adică, cel mai bine ar fi să nu cumperi nimic cu nevasta, că nu poți plăti impozitul! Tare!

Trag linie și concluzionez: avem un stat care se plânge că n-are bani de pensii, de salarii, că rata de plată a impozitelor este scăzută. Păi, cum (înjurătură, imposibil de publicat) să strângă impozite, când contribuabilul trebuie să înfrunte atâta birocrație? Eu cred că, de fapt, statul nici nu vrea să ne ia banii. Probabil că n-are nevoie de ei! Zic și eu!

Voi ce credeți? Ați avut probleme la ghișeele de la stat?

 

7 comentarii la „STATUL NU VREA SĂ NE IA BANII PE IMPOZITE! EU ASTA ÎNȚELEG…

 1. Mama … deci normal as zice ceva de genul : „nu pot sa cred” …dar uite k pot …La noi orice e posibil . Ce sa faca cei care nu isi permit sa bata drumurile toata ziua ca sa achite niste taxe si impozite ?…pt k sunt plimbati de colo – colo k niste carpe…Asa suntem tratati!!!
  Nu avem ce face decat sa ii suportam pe acesti functionari si sa suportam statul care are o desfasurare foarte proasta !… Nu cred k ne va fi mai bine prea curand !

    • Dar nu ai auzit k au pus (ce-i drept inca nu peste tot) la ghisee niste aparate pt a le da calificative celor care se ocupa de noi , „minunatii” functionari publici. cred k era ceva de genul : foarte bine , bine si nesatisfacator …si o data la ceva timp se verifica toate aparatele acelea de la fiecare functionar pt a vedea cum sunt oamenii tratati.
     Pai cum naiba sa mai raspunda aia urat sau mai stiu eu cum knd stiu k ar putea fi dati afara daca un nr mai mare de pers le dau calificativul „nesatisfacator” …ca multi altii , ne vor trata frumos si cum este corect de fapt doar pt simplul fapt k stiu k sunt monitorizati de „cei de sus”…altfel tot cu fundul ne’ar trata

     • Asta cu aparatele mi se pare, in sfarsit, un lucru bun. Nu le-am vazut prin Bucuresti, dar sper sa apara cat mai repede peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *