AM DAT ÎN MINTEA COPIILOR!

Pozele astea reflectă munca noastră de aseară. Am început să învăţăm să colorăm!

Nu Sophia Maria, ci noi, părinţii ei. Asta pentru că pitica are nevoie de exemple, are nevoie să-şi dezvolte imaginaţia şi îndemânarea cu cariocile. Deja, tânjeşte după „operele” altor copii şi vrea să facă şi ea.

Aşa că noi trebuie să-i arătăm cum se face… o pisică, de exemplu. Evident că nu ştiam nici noi cum se desenează aşa ceva. Aşa că… „youtube- search- cum se desenează o pisică”. Asta am făcut noi aseară, după ce a adormit Sophia. Ne-am făcut temele pentru azi.

Dacă eu mă mai „maimuţăresc” uneori, nu mă aşteptam să facă asta şi Cristina. Ea e o femeie foarte serioasă, văzută de unii drept „zgripţuroaică”. Şi, totuşi, aseară, acasă, în familie, a dat în mintea copiilor. De dragul ei, a Sophiei, pe care o iubeşte enorm, imposibil de redat în cuvinte. A învăţat şi a desenat până i-au ieşit două pisici adorabile.

Tu ce ai făcut pentru copilul tău în acest sens?

10 comentarii la „AM DAT ÎN MINTEA COPIILOR!

 1. sunteti pe drumul cel bun…dar ea mai are timp pentru desene,,,respectati particularitatile de virsta…,oricum,felicitari!!!

  • Pai asta o atrage acum. Cand iese afara, sare pe copiii care deseneaza cu creta. Mazgaleste si ea. La fel e si in casa.

   • Dan,gindeste-te ca am prins cu baiatul mare perioada cind se lua lumina,seara,sotul il punea pe genunchii lui,in pat,aprindeam luminarile si incepeam sa povestim,sa cintam,nici nu stiu cum am rezistat!!!Si mincarea era pe portie…tu azi ii dai Sophiei tot ce e bun,noi aveam portii de mincare la carne,la unt,la piine…si de pampersi nici nu visam…doar la al doilea copil,,,am stat 2 ani acasa

    • Au fost groaznice acele vremuri, ai dreptate. Bine ca au trecut acele timpuri. Eu nu le-am prins decat precum copil.

 2. Superbe desene!Am observat ca de multe ori, parintii fiind obositi, nu se joaca cu ai lor copii.Inca nu am copii, dar sigur m-as juca cu ei, deja o fac cu nepotii si e tare frumos sa vezi bucuria in ochii lor…sper sa o fac si cu piticii mei!!

  • Multumim. Uneori, sa stii ca este foarte greu sa fii „fresh” dupa o lunga zi de munca. De exemplu, aseara, ma simteam sfarsit si n-as fi vrut sa-i fac baita. Totusi, am trecut la treaba. Si m-am distrat copios. A fost foarte misto si, dupa baie, m-am simtit eu insumi foarte relaxat si incarcat cu energie pozitiva.

 3. Cand eram mica tata imi desena mana(mana lui stanga) lui pe o hartie, stateam ore intregi si o coloram sau o conturam….chiar daca aveam in jur de 2-3 ani imi amintesc perfect imaginea aceea. acum ca am citit postul tau mi-am reamintit de acea imagine si nu imi vine sa cred cat de bine raman fixate in memorie anumite lucruri. Ma bucur sa vad ca sunteti doi parinti foarte atenti si sa stii ca in ziua de astazi e un pic cam rar, ne-am prea obosinuit cu tehnologia ca sa mai ne pierdem timpul cu lururile simple si cu adevarat durabile

  • Multumim pentru aprecieri. Ne chinuim sa o tinem departe de tehnologia gen ipad, iphone etc. Din pacate, este foarte curioasa cu astfel de gadgeturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *