CE MĂ ENERVEAZĂ: OMG! I SPIC ONLI INGLISH!

Mesaj pe facebook al unei dudui: „I’m so hot today!”. Păi să se ducă să se răcorească în gârla noastră autentică, de pe Dâmboviţa. Sau să se ducă în… pădure, vorba bancului!

Fraţilor, chiar am uitat limba română?! Chiar nu mai ştim să spunem „mulţumesc”, „la revedere” sau „te iubesc”? Doar în engleză mai ştim să vorbim?

Serios, acum. Am început să mă enervez cumplit pentru că toate „pisili”, de la pseudo-vedete, la anonime, au împânzit facebook-ul cu englezisme. Bine… un fel de englezisme, pentru că 90% din cuvinte sunt scrise incorect gramatical, iar despre frazare… nici nu mai vorbim.

Şi chiar nu înţeleg fenomenul! Pe bune, foloseşti limba engleză în conversaţie dacă vorbeşti cu un străin, înţeleg asta!

Dar, pe facebook, tu, mioriţă autentică până în măduva oaselor, vorbeşti tot cu bârsane. Da! Să fim clari! Doar prietenii tăi sunt tot români! Ce naiba, doar nu avem mia de prieteni americani! COME ON! 🙂

13 comentarii la „CE MĂ ENERVEAZĂ: OMG! I SPIC ONLI INGLISH!

 1. nu esti deloc trendy:))))……daca nu vorbesti „americaneste”….nu existi….cum sa fii pitzi daca vorbesti romaneste….come on!!:)))

 2. Ehhh si stai ca nu ai vazut nimic, eu am vazut si in realitatea nu numai pe facebook, doua dudui care foloseau OMG dupa fiecare cuvant, iar in fiecare propozitie intalneai si un cuvant in engleza…persoanele astea nu dau dovada ca sunt inteligente, din contra, demonstreaza cat de inculte sunt.

 3. Da,engleza romineasca e de top…Crin ,Basescu,Iliescu si ceilalti…Imi place de engleza lui Ungureau,Esca….si eu ma descurc la nevoie…dar cind e nevoie de comunicare…ok.

  • Stai ca vorbim despre chestii diferite. Politicienii nostri se fac de ras, obligati oarecum de situatie. TREBUIE sa vorbeasca in engleza in anumite intalniri. Pisili astea o fac de fitza. Li se pare „cool” sa vorbeasca asa, desi habar n-au sa o pronunte sau sa o scrie.

     • Ce frumos!…si Danut e frumos,asa se numeste fratele meu.Azi m-am minunat de Nicoleta Luciu,ce ambitie poate sa aiba!Cum te simti singur ACASA?

     • Ma simt ca in „Home Alone”. 🙂 Nu e nicio problema, pana la urma, fiecare isi merita concediul legal. Este, evident, mai usor in doi. Ai cu cine face o gluma, iti mai tragi sufletul cand vorbeste celalalt. Cat despre Nicoleta, pot spune ca e o femeie tare hotarata!

 4. deci tot romanul s-a americanizat .de la omul de rand pana la cea mai cea persoana publica .pe mine una ma enerveaza la culme si le spun in fata :mai oameni am uitat sa mai vorbim romaneste?????
  una dintre actritele postului acasa (nu dau nume) foloseste des limba engleza pe blogul personal iar atunci cand i-am atras atentia mi-a spus ca sunt rautacioasa.pai tot eu????unde e respectul pentru cititorul care intra sa citeasca si nu intelege o boaba.e un exemplu minor fireste dar ca ea sunt multi multi alti si problema e ca americanizarea asta e in crestere alarmanta.unde e mandria de roman si de limba ce o vorbim?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *