Cum să organizezi un eveniment de succes

Foarte mulţi se declară „oameni cu inimă”, gata să sară în ajutorul celor aflaţi în nevoie. Când îi pui, însă, în faţa lucrurilor concrete, se blochează. Fac un pas înapoi şi recunosc că sunt depăşiţi de situaţie.

De exemplu, o gală caritabilă este foarte greu de organizat. Sunt multe lucruri de pus la punct, în culise. Să găseşti sponsori, să găseşti invitaţi, să aşezi lumini, să pregăteşti muzica ambientală, să vinzi bilete şi, mai ales să ai DISTRACŢIE.

Chiar dacă vorbim despre un eveniment sobru, trebuie să existe şi distracţie pentru că altfel nu-i poţi ţine pe invitaţi în sală mai mult de 30 de minute. Trebuie să ai cântăreţi capabili să ridice sala în picioare, trebuie să ai chiar şi prezentatori pregătiţi oricând să ia frâiele show-ului în mână, atunci când, în culise, lucrurile o iau razna. Nimic nu trebuie să arate pe scenă, tensiunea şi defecţiunile din culise.

Aseară, am avut onoarea să fiu gazda unui astfel de eveniment, un eveniment perfect. A fost o gală caritabilă, pentru ajutorarea bolnavilor de talasemie şi a celor bolnavi de hemofilie. Poveştile lor sunt triste, dar, aseară, am reuşit să le aducem, chiar şi pentru trei ore, cât a durat evenimentul, zâmbetul pe buze.

A fost spectacol. Am avut o tematică inspirată din „Vrăjitorul din Oz”, un decor în culorile roşu şi albastru. Au cântat Temişan, Ducu Bertzi, Ozana Barabancea. Willmark a ridicat şi el sala în picioare cu dansurile lui latine. Am avut chiar şi o prezentare de modă, cu manechine doamne din sală. Pe scurt, show foarte antrenant pentru invitaţi.

În doar trei ore, am strâns peste 30.000 de lei. Foarte mult, cred eu. Bravo, organizatorilor! Mi-ar plăcea să văd mult mai multe evenimente de acest gen!

7 comentarii la „Cum să organizezi un eveniment de succes

  1. Buna ziua , as dori sa fac si eu un concert pentru strangere de fonduri pentru o femeie vaduva cu 3 copii minori, si as dori un sfat, apropo am un pianist din Italia ce o sa cante gratis dar nu stiu cum sa incep,poate ma ajutati, v multumesc

    • Buna ziua. In primul rand, cred ca ar trebui sa va asociati cu o fundatie care sa va sustina cauza. O fundatie care activeaza in zona dvs si care are ca scop ajutorarea copiilor sarmani. De aici, ei se ocupa cu aproape totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *