Cum să scapi de grija plăţii facturilor: Direct Debit

Mare şmecherie e serviciul ăsta acordat de mai multe bănci, Direct Debit. Vă povesteam aici cum am făcut frigul o noapte în casă pentru că soaţa a uitat să plătească factura la gaze.

Apoi, un prieten mi-a dat ideea de a aplica pentru serviciul Direct Debit. Recunosc că nu ştiam de el. Un ignorant, ce să zic!

Concret, tu închei un contract cu banca la care ai contul de salariu şi banca îţi plăteşte direct toate facturile pe care le treci în contract, tu fiind doar obligat să-ţi laşi bani suficienţi în cont pentru efectuarea tranzacţiilor. În funcţie de bancă şi de banii pe care îi ai în cont, poţi avea acest serviciu chiar gratuit.

Mi se pare foarte tare şi, cu prima ocazie, voi aplica pentru el.

Atenţie, însă! Poate apărea o problemă, dacă stabileşti o sumă maximă de plată pentru o factură. Asta tot de la un prieten o ştiu, care a rămas fără electricitate chiar şi cu Direct Debit. A stabilit, de exemplu, suma maximă de 500 de ron pentru plata unei facturi, indiferent de la ce utilitate este. Din păcate, într-o lună, i-a venit curentul 600 de ron, implicit factura nu a fost plătită. Şi, uite aşa i s-a tăiat curentul!

Bun, deci atenţie la acest serviciu. Creaţi-vă setările cu cap pentru că Direct Debitul chiar vă poate ajuta. Merită.

Tu foloseşti acest serviciu? Cum ţi se pare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *