Fă ce ştii să faci, nu te mai da Batman!

Mă declar total atehnic. Nu ştiu să repar un motor, nu ştiu să şurubăresc la maşină, nu ştiu să leg cabluri pentru instalaţii electrice, nu mă pricep deloc la chestii dintr-astea.

Dar să montez un dulap, n-are cum să nu-mi iasă. Pe bune, cât de greu poate fi să bagi nişte şuruburi în nişte găuri, deja, făcute?

Cam asta a fost şi în capul meu într-una dintre zilele trecute, când m-am hotărât să fiu „meşterul de serviciu”.

M-am dotat chiar şi cu o şurubelniţă electrică, să fiu sigur că fixez perfect suruburile alea.

Dar soarta n-a ţinut cu mine! Poate şi din cauza poziţiei dificile, dulapul era foarte aproape de tavan, dar, cu siguranţă, din cauza nepriceperii mele, m-am luptat cu dulapul vreo două ore. L-am fixat cât de cât, dar uşile de abia se deschid. Asta pentru că am descoperit că trebuie să ai cinci facultăţi, ca să fixezi perfect nişte balamale. Cum eu am doar două, n-am reuşit o treabă prea bună.

Mai stăm puţin cu dulapul aşezat la mântuială, dar soaţa, deja, a început să-mi atragă atenţia. Cred că foarte curând voi chema meşterul calificat să repare amatorismul meu.

La voi în casă cine e meşterul? Vă băgaţi să reparaţi voi înşivă lucruri complicate?

6 comentarii la „Fă ce ştii să faci, nu te mai da Batman!

  1. Mesterul calificat o sa faca si el ce poate – dar dand vina pe mesterul dinaintea lui si pe faptul ca peretii sunt strambi, grinda aia pica prost etc.

    • Ei, sa nu incepem discutia despre „mesteri”. Aia care-ti spun ca in trei zile zugravesc tot si dureaza 2 saptamani si lucrarea mai iese si prost. Am fost disperat de ei la un moment dat.

  2. Nu esti singurul antitalent la asa ceva…eu m-am obisnuit,sotul aduce banii,eu mesterii…fara jena…si merge treaba…

  3. Eu am pana acum la activ: 2 comode, 2 dulapioare de baie, o noptiera si un dulap de haine (cu exceptia unei comode – toate de la Ikea). Mi-a dat batai de cap doar comoda exceptie, cu sistemul de glisare. In rest au fost foarte usor de montat, chiar si balamalele.

    • Te felicit, dar chestiile de la Ikea sunt usor de facut. Eu am asamblat aproape toata casa, inclusiv doua sifoniere imense, cu oglinzi si mii de rafturi. Problema la acel dulap e ca e facut pe comanda, cu niste reglaje foarte fine. Mi-am prins urechile la asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *