For those about to rock, we salute you! Să fie rockăreală!

Nu sunt eu un cunoscător al genului rock, dar am găsit prin calculator nişte poze vechi, care mi-au dat poftă de scris despre asta. Mai ales că rockul nu e un gen muzical pentru oricine, nu e uşor de digerat. Iar eu recunosc că sunt încă „mirean” în acest domeniu.

Totuşi, rockul m-a lovit destul de tare în urmă cu vreo câţiva ani, când i-am văzut live pe cei de la AC/DC. Până atunci, doar baladele rock îmi atrăgeau atenţia. Mai ales, Meat Loaf- „I would do anything for love”, o melodie interminabilă, care îţi dădea şansa de a strânge minute în şir în braţe o iubiţică.

Revenind la AC/DC, am avut şansa de a-i vedea la lucru în SUA, într-un concert indoor, într-o sală de baschet, tipic americană. Vreo 40 de mii de oameni fredonau alături de nebuni.

Apoi, i-am mai văzut şi la Bucureşti, în cadrul aceluiaşi turneu. Şi m-au uimit într-un mod foarte plăcut. Profesionişti adevăraţi, băieţii de la AC/DC au făcut exact acelaşi concert în România ca şi în America. Au păstrat toate standardele, aceleaşi efecte, aceeaşi sonorizare. Au fost, încă o dată, perfecţi. Aşa cum nu sunt mulţi artişti străini care concertează în România.

Una peste alta, mi-au plăcut enorm ambele showuri şi, de atunci, ascult ori de câte ori am ocazia hiturile AC/DC şi încerc să îi fac şi pe alţii să asculte.

De exemplu, încă din burtica mămicii, Sophia a intrat în contact cu „Thunderstruck” sau „Hells bells”. Acum, dăm din cap împreună la auzul acelor acorduri.

Apoi, când merg la sală, mi se pare exact muzica potrivită. Te energizează şi parcă poţi să ridici mai uşor greutăţile. În plus, îl am pe Victor, antrenorul, depedent de rockăreală. Ştie tot ce s-a întâmplat vreodată în domeniu şi e genul „hard rock”. Aşa că cei de la AC/DC sunt la „mici copii” pe lângă playlistul lui Victor, precum Sepultura sau Nightwish.

Ţie îţi place rockul? Ai vreo melodie preferată în anumite momente? Care ar fi melodia şi momentele? Sau nici nu vrei să auzi de genul ăsta?

9 comentarii la „For those about to rock, we salute you! Să fie rockăreală!

  • Nu toti suntem perfecti! 🙂 Glumeam. Nu e nicio problema. Cati ani ai si ce gen de muzica iti place?

 1. Salut Dan,

  cateva showuri foarte faine la care am fost:

  Iris – primul concert dupa operatia lui Cristi Minculescu

  Bon Jovi – 2011

  Tarja Turunen – 2013 (acum 2 zile )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *