Între nepăsare și salvarea unei vieți

M-am enervat azi. M-am enervat pentru că m-am trezit de dimineață. M-am enervat în trafic. M-am enervat că am întârziat la serviciu. M-am enervat că nu mi-a raspuns un prieten la telefon. M-am enervat așa cum mă enervez în fiecare zi. Pe chestii minore, banale, neimportante.

DSC_6687_resize

Dar m-am și bucurat. Pentru că astăzi am făcut un gest fantastic. Un gest la îndemâna tuturor, dar pe care, totuși, prea puțini îl fac.

Am donat sânge. Am ieșit din banalitățile cotidiene pentru câteva zeci de minute și am mers la Centrul de Transfuzie București. M-au invitat colegii de la Profm și Protv, care au demarat o campanie de atragere de donatori. Le mulțumesc mult pentru invitație. Mi-au adus aminte că poți salva o viață prin gesturi aparent banale.

DSC_6637_resize

Una peste alta, astăzi sunt foarte fericit. Mă uit în jur și parcă soarele e mai frumos, colegii sunt mai simpatici. Mi-e bine. O stare de bine interioară pe care e greu să o descrii.

Asta pentru că am făcut acest gest banal, dar măreț.

Mai mult, mă simt special. Mă simt diferit de ceilalți. Doar eu am făcut azi ce mulți dintre cei din jurul meu nu au făcut niciodată.

Și da! Am salvat o viață! Sau măcar am ajutat la tratarea unui bolnav!

Tu când ai donat ultima oară sânge? Sau ai donat vreodată?

Gândește-te că poți ajuta!

Sau, din contră, fii egoist! Donează sânge și gândește-te doar la tine! Pentru acel sentiment de superioritate, pentru senzația de a fi diferit!

Și DA! Fetița asta superbă are nevoie de ajutor. De-al meu, de-al tău, de-al nostru, de-al tuturor! Și nu e singura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *