Nişte civilizaţie… Pe când şi la noi?

Acestea sunt nişte cutii pentru reciclare. Le-am întâlnit pe afară şi am rămas, din nou, uimit de nivelul de civilizaţie la care au ajuns unii.

În acest cutii, oamenii vin şi aruncă absolut tot ce nu le mai trebuie. Nu gunoaie, ci lucruri din care se mai poate recupera ceva. De la electronice, la încălţăminte.

Vă mai amintiţi ce se întâmpla la noi cu programul „Rabla la electronice”? Oamenii scoteau în faţa blocului calculatoarele uzate, de exemplu, şi angajaţii de la primărie veneau să le ridice. De multe ori, însă, aceste electronice uzate nu mai erau găsite de cei de la primărie pentru că, tot timpul, cuiva i se păreau încă folositoare şi şi le însuşea. Tocmai de aceea, probabil, programul a luat sfârşit.

Ei bine, aceste cutii sunt tocmai pentru astfel de programe. Nimeni nu se urcă în ele, să-şi aleagă ceva „bun” pentru el”. Nimeni.

La noi, însă, ce credeţi că s-ar întâmpla cu ele?

6 comentarii la „Nişte civilizaţie… Pe când şi la noi?

  1. N-ar avea viata lunga/tihnita. Cred ca l-ar lua cu totul, ar fi prada mai mare….Iar daca nu ar reusi, ar gasi ei o metoada sa-l taie si sa-si insuseasca ce e in el.

  2. Pot sa garantez ca aceste cutii ar fi cumva deschise de romanasi ingeniosi! Cat despre nivelul de civilizatie care ne bate de cum iesim din tara si cand zic sa iesim ma refer spre unguri, pentru ca in rest peste tot e miros estic de fost comunism, actuala saracie, e nivelul ala de civilizatie nu o sa il atingem noi, poate copii copiilor nostri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *